• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Karamel chocolademousse-taart, verslavend lekker recept

"Deze kan je beter niet openmaken voor je gaat bakken", zeiden ze bij Baktotaal tegen mij. Op dat moment had ik een Callebaut Chocolade Callets Gold 2,5 kilogram zak in mijn handen. Deze chocolade smaakt naar karamel. Nou ik ben zelf een enorme lekkerbek, maar niet echt een chocolade-fan. Ik was wel benieuwd naar waar ze het over hadden dus ik proefde de chocolade, want dat kon vast geen kwaad. Maar nee, ik begon te snaaien en te graaien. Iedereen die bij mij thuis kwam moest deze chocolade proeven. Daarnaast gaf ik aan alle fijnproevers in mijn omgeving een handjevol. Een lang verhaal kort gemaakt: aan het eind van de rit had ik nog net genoeg over voor deze karamel chocolademousse-taart.

Het dessert voor het Kerstdiner

Ik hoor van mensen dat ze tegen Kerst opzien en dat ze er zelf vlekken van in hun nek krijgen. Dat is helemaal niet nodig met dit recept. Je kunt namelijk de karamel chocolademousse-taart gerust een aantal dagen van tevoren maken. De cake is namelijk erg goed in plakjes in te vriezen. Als je dat doet, hoef je een dag voor Kerst alleen nog maar de mousse te maken en op de cake smeren. Een blokje van deze verrukkelijke karamel chocolademousse-taart met een glaasje Amaretto of koffielikeur ernaast is echt een feest!
± 3 uur bereidingstijd ± 4 uur wachttijd 8 personen
"Deze kan je beter niet openmaken voor je gaat bakken", zeiden ze bij Baktotaal tegen mij. Op dat moment had ik een Callebaut Chocolade Callets Gold 2,5 kilogram zak in mijn handen. Deze chocolade smaakt naar karamel. Nou ik ben zelf een enorme lekkerbek, maar niet echt een chocolade-fan. Ik was wel benieuwd naar waar ze het over hadden dus ik proefde de chocolade, want dat kon vast geen kwaad. Maar nee, ik begon te snaaien en te graaien. Iedereen die bij mij thuis kwam moest deze chocolade proeven. Daarnaast gaf ik aan alle fijnproevers in mijn omgeving een handjevol. Een lang verhaal kort gemaakt: aan het eind van de rit had ik nog net genoeg over voor deze karamel chocolademousse-taart.

Het dessert voor het Kerstdiner

Ik hoor van mensen dat ze tegen Kerst opzien en dat ze er zelf vlekken van in hun nek krijgen. Dat is helemaal niet nodig met dit recept. Je kunt namelijk de karamel chocolademousse-taart gerust een aantal dagen van tevoren maken. De cake is namelijk erg goed in plakjes in te vriezen. Als je dat doet, hoef je een dag voor Kerst alleen nog maar de mousse te maken en op de cake smeren. Een blokje van deze verrukkelijke karamel chocolademousse-taart met een glaasje Amaretto of koffielikeur ernaast is echt een feest!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 1 mix voor koffiechocoladecake Molen De Hoop (400 gram);
  • 150 gram ongezouten walnoten (minus 8 voor de garnering);
  • 125 milliliter slagroom;
  • 200 gram Callebaut Chocolade Callets Gold;
  • 50 gram suiker;
  • 3 blaadjes gelatine;
  • Cakeblik;
  • Bakspray;
  • Kwastje. 

Overige benodigdheden:

  • 220 gram roomboter op kamertemperatuur;
  • 200 gram ei (ongeveer 4 stuks);
  • 250 gram mascarpone;
  • 1 kopje sterke espresso;
  • 2 eetlepels Amaretto of koffielikeur;
  • 4 eidooiers;
  • 1 rechthoekige ovenschaal van ongeveer 20 bij 15 cm.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Koffie Chocoladecakemix 400gr
€ 4,79
+
Callebaut Chocolade Callets Gold 400g
€ 10,39
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+
Cakeblik gesiliconeerd 20cm
€ 16,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Kwast Kunststof / Natuurhaar 10cm (24cm)
€ 13,39
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 155 graden.
  2. Vet de cakevorm in.
  3. Mix voor de cake de roomboter en de eieren ongeveer 4 minuten door de mix voor de koffiechocoladecake heen.
  4. Hak de walnoten in grove stukken.
  5. Spatel de walnoten door het beslag heen.
  6. Schenk het beslag in de ingevette cakevorm.
  7. Bak de cake in ongeveer 60-70 minuten gaar en goudbruin.
  8. Laat de cake goed afkoelen.
  9. Snijd daarna de cake in dunne plakjes.
    Let op! Snijd ze verticaal.
  10. De gesneden plakjes cake kun je eventueel bewaren in de vriezer.
  11. Leg voor de mousse de gelatineblaadjes in ruim koud water om te weken.
  12. Giet de helft van de slagroom in een steelpannetje.
  13. Doe de overige slagroom in een mengkom en klop dit tot yoghurtdikte op.
  14. Zet de opgeklopte slagroom even apart.
  15. Mix nu de eidooiers en het suiker tot het volume verdubbeld is en het een stuk lichter van kleur is.
  16. Roer door het mengsel de mascarpone en 1 eetlepel Amaretto of likeur heen.
  17. Breng de slagroom in het pannetje aan de kook en roer er van het vuur af de chocolade callets doorheen.
    Let op! Goed blijven roeren totdat alle chocolade gesmolten is.
  18. Meng het verwarmde mengsel door het mascarpone mengsel heen.
  19. Verhit de helft van de espresso in het pannetje.
  20. Haal de pan van het vuur af en los er de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
  21. Roer dit goed door de mousse heen.
  22. Spatel er als laatste ook de opgeklopte slagroom rustig doorheen.
  23. Bekleed de bodem van de schaal met de dunne plakjes cake.
  24. Meng de overgebleven espresso met de overgebleven Amaretto of koffielikeur.
  25. Kwast de helft hiervan op de cakeplakjes.
  26. Doe er dan de helft van de mousse op (is nu nog dun).
  27. Bekleed dit weer met plakjes cake en kwast weer in met de likeurkoffie.
  28. Schenk de overgebleven mousse erop.
  29. Dek de mousse af met plasticfolie en zet deze minstens 4 uur in de koelkast
    Tip! De mousse mag ook 1 dag en een nacht in de koelkast staan.
  30. Snijd voor het serveren de taart in rechthoekige blokjes.
  31. Garneer met een halve walnoot en wat chocolade callets.
  32. Serveer er eventueel een bolletje (walnoot)ijs bij of een glaasje Amaretto of koffielikeur.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw karamel chocolademousse-taart met ons!

Heb jij ook dit recept voor karamel chocolademousse-taart uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw creatie niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!
Flag of Germany