"Deze kan je beter niet openmaken voor je gaat bakken", zeiden ze bij Baktotaal tegen mij. Op dat moment had ik een Callebaut Chocolade Callets Gold 2,5 kilogram zak in mijn handen. Deze chocolade smaakt naar karamel. Nou ik ben zelf een enorme lekkerbek, maar niet echt een chocolade-fan. Ik was wel benieuwd naar waar ze het over hadden dus ik proefde de chocolade, want dat kon vast geen kwaad. Maar nee, ik begon te snaaien en te graaien. Iedereen die bij mij thuis kwam moest deze chocolade proeven. Daarnaast gaf ik aan alle fijnproevers in mijn omgeving een handjevol. Een lang verhaal kort gemaakt: aan het eind van de rit had ik nog net genoeg over voor deze karamel chocolademousse-taart.
Het dessert voor het Kerstdiner
Ik hoor van mensen dat ze tegen Kerst opzien en dat ze er zelf vlekken van in hun nek krijgen. Dat is helemaal niet nodig met dit recept. Je kunt namelijk de karamel chocolademousse-taart gerust een aantal dagen van tevoren maken. De cake is namelijk erg goed in plakjes in te vriezen. Als je dat doet, hoef je een dag voor Kerst alleen nog maar de mousse te maken en op de cake smeren. Een blokje van deze verrukkelijke karamel chocolademousse-taart met een glaasje Amaretto of koffielikeur ernaast is echt een feest!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 1 mix voor koffiechocoladecake Molen De Hoop (400 gram);
- 150 gram ongezouten walnoten (minus 8 voor de garnering);
- 125 milliliter slagroom;
- 200 gram Callebaut Chocolade Callets Gold;
- 50 gram suiker;
- 3 blaadjes gelatine;
- Cakeblik;
- Bakspray;
- Kwastje.
Overige benodigdheden:
- 220 gram roomboter op kamertemperatuur;
- 200 gram ei (ongeveer 4 stuks);
- 250 gram mascarpone;
- 1 kopje sterke espresso;
- 2 eetlepels Amaretto of koffielikeur;
- 4 eidooiers;
- 1 rechthoekige ovenschaal van ongeveer 20 bij 15 cm.