• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Feestelijk kerst dessert recept

Soms ben je al zo druk in de weer om een lekker voorgerecht en hoofdgerecht te maken voor Kerst, dat het dessert wel een beetje makkelijk mag. Dan is dit misschien wel precies wat je zoekt. Feestelijke red velvet minitulbandjes met een romige cream cheese crème en chocolademousse met slagroom en mooie knalrode bessen. Beetje poedersuiker erover en klaar is je spektakel zonder stress. Met een bolletje ijs erbij maak je het helemaal compleet.

Mini tulbandjesvorm van Nordic Ware

Deze mini-tulbandjesvorm van Nordic Ware is sowieso een aanwinst, ook al heb je ‘m niet voor kerst binnen. Je bakt er namelijk heel gezellige tulbandjes mee die niet alleen leuk zijn voor kerst, maar bijvoorbeeld ook voor een high tea. Of maak er eens hartige tulbandjes mee met bijvoorbeeld snippertjes rauwe ham of olijven voor bij de borrel. Wat je ook gaat maken: geniet vooral van de mensen om je heen. En haal herinneringen op aan de dingen die in 2020 wél goed waren. Fijne kleine kerst!

± 3 uur bereidingstijd 4 personen

Soms ben je al zo druk in de weer om een lekker voorgerecht en hoofdgerecht te maken voor Kerst, dat het dessert wel een beetje makkelijk mag. Dan is dit misschien wel precies wat je zoekt. Feestelijke red velvet minitulbandjes met een romige cream cheese crème en chocolademousse met slagroom en mooie knalrode bessen. Beetje poedersuiker erover en klaar is je spektakel zonder stress. Met een bolletje ijs erbij maak je het helemaal compleet.

Mini tulbandjesvorm van Nordic Ware

Deze mini-tulbandjesvorm van Nordic Ware is sowieso een aanwinst, ook al heb je ‘m niet voor kerst binnen. Je bakt er namelijk heel gezellige tulbandjes mee die niet alleen leuk zijn voor kerst, maar bijvoorbeeld ook voor een high tea. Of maak er eens hartige tulbandjes mee met bijvoorbeeld snippertjes rauwe ham of olijven voor bij de borrel. Wat je ook gaat maken: geniet vooral van de mensen om je heen. En haal herinneringen op aan de dingen die in 2020 wél goed waren. Fijne kleine kerst!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram Brand New Cake Red Velvet Cake-mix;
  • 50 gram poedersuiker;
  • 100 gram pure chocolade;
  • 100 gram witte chocolade;
  • 75 gram suiker;
  • Zachte parels parelmoer (Brand New Cake);
  • Nordic Ware Charms Mini Tulband Bakvormen;
  • Bakspray;
  • Spuitzak.

Overige benodigdheden:

  • 50 milliliter plantaardige olie;
  • 2 eieren;
  • 100 milliliter water;
  • 300 gram roomkaas;
  • 50 gram ongezouten roomboter;
  • 500 milliliter room;
  • 75 gram eiwit;
  • Rode besjes. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Red Velvet Cake-mix 500g
€ 6,39
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Nordic Ware Charms Mini Tulband Bakvorm
€ 49,95
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
BrandNewCake Zachte Parels Wit 60g.
€ 2,99
+

Recept

  1. Doe de red velvet mix met de eieren, olie en water in een kom.
  2. Mix dit 6-8 minuten tot een luchtig beslag.
  3. Spray de bakvorm goed in met de bakspray. Verdeel het beslag over de vormpjes tot twee derde vol.
  4. Bak de tulbandjes in een voorverwarmde oven op 175 graden in 12 minuten gaar.
  5. Haal ze daarna voorzichtig uit de vorm en laat ze afkoelen.
    Tip! Je hebt voldoende beslag voor nog een serie tulbandjes.
  6. Voeg de zachte roomboter toe en klop tot je een luchtig geheel hebt.
  7. Voeg dan de poedersuiker in delen toe.
  8. Doe het mengsel in een spuitzak met gladde spuitmond.
  9. Spuit kleine dopjes van de crème op de tulbandjes en leg op elk tulbandje een paar suikerparels.
  10. Houd de gesmolten chocolade warm tot ongeveer 30 graden voordat je het verder verwerkt.
  11. Sla de slagroom net stijf.
  12. Mix het eiwit luchtig en voeg in delen de suiker toe en blijf kloppen tot je een stevig geheel hebt.
  13. Doe de gesmolten pure chocolade bij de helft van de slagroom en spatel de helft van de opgeklopte eiwit erdoor.
  14. De witte chocolade meng je met de resterende slagroom en eiwit.
  15. Doe beide mousses in een spuitzak.
  16. Spuit in glaasjes de helft met pure en de helft met witte chocolade mousse.
  17. Garneer met een takje rode besjes en bestrooi met een klein beetje poedersuiker.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw prachtige bord met ons!

Dat wordt genieten! Ga jij zo'n prachtig bord serveren als dessert na het kerstdiner bijvoorbeeld. Dan vinden wij het ontzettend leuk om jouw gemaakte dessert bord in kerstsfeer te zien via Instagram Stories. Vergeet @Baktotaalbouwhuis niet te taggen, zodat wij jouw foto kunnen zien en delen op ons eigen account.

Flag of Germany