• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Rabarbervlaaitjes met griesmeel recept

‘Ik lust die pudding wel, maar zonder die warme barmen’. Dat zei mijn zoon toen hij klein was. Warme barmen, dat was rabarber, al gauw wat te rins van smaak voor een menneke van 4. Inmiddels is hij een puber en elke keer als hij in mei verjaart,  bak ik taarten met rabarber. Protest hoor ik niet meer. Deze vlaaitjes hebben de kenmerkende broodachtige bodem en het romig zoete van amandelgriesmeel. Daar doe ik dan de rinse rabarber op en frambozen voor de kleur en de extra smaak. Om de amandelen uit de griesmeel te benadrukken, doe je nog geroosterde amandeltjes op de rand. Zo is het feest, zelfs voor weerspannige pubers die ooit geen warme barmen lustten.

± 2 uur bereidingstijd 12 personen

‘Ik lust die pudding wel, maar zonder die warme barmen’. Dat zei mijn zoon toen hij klein was. Warme barmen, dat was rabarber, al gauw wat te rins van smaak voor een menneke van 4. Inmiddels is hij een puber en elke keer als hij in mei verjaart,  bak ik taarten met rabarber. Protest hoor ik niet meer. Deze vlaaitjes hebben de kenmerkende broodachtige bodem en het romig zoete van amandelgriesmeel. Daar doe ik dan de rinse rabarber op en frambozen voor de kleur en de extra smaak. Om de amandelen uit de griesmeel te benadrukken, doe je nog geroosterde amandeltjes op de rand. Zo is het feest, zelfs voor weerspannige pubers die ooit geen warme barmen lustten.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram vlaaiendeeg-mix (Molen De Hoop);
  • 14 gram droge gist;
  • Flinke snuf keukenzout;
  • 50 gram amandelgriesmeel (Molen De Hoop);
  • 200 milliliter slagroom;
  • 1 eetlepel honing;
  • 1 blaadje gelatine;
  • 2 eetlepels frambozenjam;
  • Geroosterde, gehakte amandelen;
  • 12 quichevormpjes (Kitchen Craft, set van 6 stuks met losse bodem).

    Overige benodigdheden:

  • 200 milliliter melk;
  • 8 stengels rabarber;
  • Sap van een citroen;
  • Verse frambozen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Vlaaiendeegmix 500gr
Normale prijs € 5,38 Speciale prijs € 4,29
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+
Molen de Hoop Amandelgriesmeel 100 gr.
€ 2,89
+
Schlagfix Plantaardige Slagroom Ongezoet 1L
€ 4,39
+
Bloemenhoning Biologisch 375 gram
€ 7,70
+
Amandelen Wit Gehakt 1kg
€ 12,30

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Kitchen Craft Quichevormpjes Ø10cm set/6
€ 11,79
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g
€ 4,19
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 23g (14 blaadjes)
€ 2,29
+

Recept

  1. Mix de vlaaiendeeg-mix met 150 gram koud water en 14 gram droge gist.
  2. Voeg ook een snuf zout aan het deeg toe.
  3. Verdeel het deeg over de 12 vormpjes en laat dit 25 minuten rusten.
  4. Bak de vlaaibodems in 14 minuten op 180 graden.
  5. Maak de griesmeel door de slagroom en melk aan de kook te brengen.
  6. Meng het amandelgriesmeel erdoorheen, laat een minuut al roerend doorkoken en laat goed afkoelen.
  7. Snijd de rabarber in kleine stukjes en breng aan de kook met de honing, citroensap en een eetlepel frambozenjam.
  8. Laat een blaadje gelatine weken in koud water en laat 'm daarna oplossen in de rabarber.
  9. Meng het geheel goed door en laat het daarna afkoelen.
  10. Vul de vlaaibodempjes met een laagje amandelgriesmeel.
  11. Doe daar bovenop een laagje rabarber.
  12. Garneer de taartjes met verse frambozen.
  13. Het randje van de vlaaibodempjes kwast je iets in met 1 eetlepel verwarmde frambozenjam.
  14. Druk er vervolgens de gehakte amandelen op.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Rabarbervlaaitjes met griesmeel met ons!

Heb jij ook dit recept voor Rabarbervlaaitjes met griesmeel uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Rabarbervlaaitjes met griesmeel niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany