‘Ik lust die pudding wel, maar zonder die warme barmen’. Dat zei mijn zoon toen hij klein was. Warme barmen, dat was rabarber, al gauw wat te rins van smaak voor een menneke van 4. Inmiddels is hij een puber en elke keer als hij in mei verjaart, bak ik taarten met rabarber. Protest hoor ik niet meer. Deze vlaaitjes hebben de kenmerkende broodachtige bodem en het romig zoete van amandelgriesmeel. Daar doe ik dan de rinse rabarber op en frambozen voor de kleur en de extra smaak. Om de amandelen uit de griesmeel te benadrukken, doe je nog geroosterde amandeltjes op de rand. Zo is het feest, zelfs voor weerspannige pubers die ooit geen warme barmen lustten.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram vlaaiendeeg-mix (Molen De Hoop);
- 14 gram droge gist;
- Flinke snuf keukenzout;
- 50 gram amandelgriesmeel (Molen De Hoop);
- 200 milliliter slagroom;
- 1 eetlepel honing;
- 1 blaadje gelatine;
- 2 eetlepels frambozenjam;
- Geroosterde, gehakte amandelen;
- 12 quichevormpjes (Kitchen Craft, set van 6 stuks met losse bodem).
- 200 milliliter melk;
- 8 stengels rabarber;
- Sap van een citroen;
- Verse frambozen.