Vloerbrood is populair bij de bakker. Het ziet er rustiek uit en het heeft rondom een heerlijke knapperige korst. Het geheim van die korst zit in de manier van bakken: rechtstreeks op de vloer van de oven. Wij maakten ‘m op een speciale steen en dat werkt zeker net zo goed. Het deeg van een vloerbrood gaat niet in een bakblik, maar los in de oven. Daardoor kan je ook een beetje freestylen met de vorm. Vloerbrood is lekker met alle soorten beleg, maar als je een gezellige borrel organiseert is het ook een mooie landelijke aanvulling op je tafel. En de ideale metgezel van een pan soep of een stoofpot. Kruidenboter en tapenade erbij en scheuren maar! Lees snel verder voor ons vloerbrood recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram Franse Tarwebloem T65 (Emilie Girardeau);
- 3,1 gram Bruggeman Gist Instant;
- 8 gram Molen de Hoop Bakkerszout;
- 15 gram Molen de Hoop Krokantbroodpoeder;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- DeSh Stoombakje;
- BrandNewCake Broodbaksteen / Pizzasteen 300x400x11mm;
- Rijsmandje Riet Rond Ø24cm (800 tot 1000 gram deeg);
- BrandNewCake Pizzaschep 80cm;
- BrandNewCake Stokbroodmesje (incl. 5 mesjes);
- BrandNewCake Precisie Weegschaal 200gr. / 0.01gr.
Overige benodigdheden:
- 320 gram water;
- Bubbeltjesfolie;
- Planeetmenger met deeghaak.