• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Casino brood recept

Casinobrood is echt ideaal voor luie tostibakkers. De vierkante vorm past lekker makkelijk in je tosti-ijzer. Als je zelf casinobrood gaat maken, zouden we dat tosti-apparaat daarna mooi in de kast laten, want dit is gewoon zo al heerlijk. Lekker luchtig brood met een krokante korst rondom. Door de vorm ideaal om er mooie driehoekige sandwiches mee te maken, dan proef je dat verschil met fabrieksbrood echt wel! Je hebt even werk aan het kneden en vormen, maar dan heb je ook wat. Casinobrood bak je in een speciaal blik met deksel. Geniet er lekker vers uit de oven van en vooruit, als je een paar sneetjes over hebt kan je er natuurlijk altijd tosti’s van maken. Wedden dat die lekkerder zijn dan je ze ooit hebt geproefd? Lees snel verder voor ons casinobrood recept en ga lekker aan de slag!
± 2 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 12 personen 5/5 (2 waarderingen)
Casinobrood is echt ideaal voor luie tostibakkers. De vierkante vorm past lekker makkelijk in je tosti-ijzer. Als je zelf casinobrood gaat maken, zouden we dat tosti-apparaat daarna mooi in de kast laten, want dit is gewoon zo al heerlijk. Lekker luchtig brood met een krokante korst rondom. Door de vorm ideaal om er mooie driehoekige sandwiches mee te maken, dan proef je dat verschil met fabrieksbrood echt wel! Je hebt even werk aan het kneden en vormen, maar dan heb je ook wat. Casinobrood bak je in een speciaal blik met deksel. Geniet er lekker vers uit de oven van en vooruit, als je een paar sneetjes over hebt kan je er natuurlijk altijd tosti’s van maken. Wedden dat die lekkerder zijn dan je ze ooit hebt geproefd? Lees snel verder voor ons casinobrood recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 410 gram Molen de Hoop Tarwebloem;
  • 7 gram Molen de Hoop Bakkerszout;
  • 5 gram Bruggeman Instant Gist;
  • Optioneel: 17 gram Molen de Hoop Broodverbeteraar;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
  • Beslagkom kunststof, 28 cm;
  • Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
  • BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
  • Patisse Casino Broodvorm met Deksel 30cm.

Overige benodigdheden:

  • 35 gram ongezouten roomboter;
  • 246 gram water;
  • Bubbeltjesfolie;
  • Planeetmenger met deeghaak.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Bakkerszout 750g (voor brood en banket)
€ 2,79
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm
€ 6,99
+
Molen de Hoop Broodverbeteraar 500gr
€ 5,69
+
Deegkrabber Kunststof Asymmetrisch Zwart 12x8,6cm
€ 0,99
+
Patisse Casino Broodvorm met Deksel 30cm
€ 21,99
+
BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C
€ 9,98
+
Beslagkom kunststof, 28 cm.
€ 7,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept

Het maken van het deeg:

  1. Doe alle ingrediënten in een machine met deeghaak en laat de machine op lage snelheid kneden, totdat je een goed gekneed deeg hebt.
    Tip! Het deeg is goed gekneed wanneer je er een flinterdun vliesje van kunt trekken.
    Tip! Hoelang je het deeg moet kneden, verschilt per machine.
  2. Bol het deeg op door het gelijkmatig plat te slaan en van boven naar beneden op te rollen.
  3. Draai het deeg om, zodat de sluiting naar boven toe ligt.
  4. Draai het deeg 90 graden, zodat het deeg in de lengte voor je ligt.
  5. Rol het deeg nogmaals op.
  6. Duw met de zijkanten van je hand het deeg onder zichzelf.
    Tip! Zo ontstaat een gladde bol met een sluiting aan de onderkant.
  7. Leg de deegbol met de sluiting naar beneden op het werkblad.
  8. Dek het deeg af met bubbeltjesfolie en laat het rijzen, totdat het 50% in volume is toegenomen.
    Tip! Dit zal waarschijnlijk tussen de 30 en 45 minuten duren.

Het oppunten van het deeg:

  1. Draai het deeg om, zodat de sluiting naar boven toe ligt.
  2. Vorm het deeg tot een platte cirkel, waarin bijna geen lucht meer zit.
  3. Pak de cirkel linksboven en rechtsboven vast en sla deze punten richting het midden van de cirkel.
  4. Duw dit vervolgens goed aan.
    Tip! Je hebt nu een soort driehoek voor je liggen.
  5. Rol de driehoek onder lichte spanning van boven naar beneden op.
  6. Leg het opgepunte deeg met de sluiting naar beneden toe op het werkblad.
  7. Dek het deeg af met plasticfolie.
  8. Laat het deeg rijzen, totdat het 50% in volume is toegenomen.
    Tip! Dit noemen we de puntrijs en zal tussen de 30 en 45 minuten duren.

Het deeg langmaken:

  1. Vet de bakvorm lichtjes in met de bakspray.
  2. Pak het deeg erbij en leg de sluiting naar boven toe.
  3. Duw de lucht uit het deeg.
    Tip! Je zult zien dat het deeg erg lang wordt. Het doel is een lengte van ongeveer 60 centimeter.
  4. Pak het deeg aan de linker- en rechterkant vast.
  5. Sla de uiteinden richting het midden / de onderkant van het deeg.
    Tip! Het deeg heeft nu een trapeziumvorm, waarbij de bovenkant iets smaller is dan de onderkant.
  6. Sla het deeg weer goed door.
  7. Rol het deeg onder spanning op en zorg ervoor dat de naad goed dichtzit.
    Tip! Het deeg heeft nu dezelfde lengte als de casino broodvorm.
  8. Leg het deeg met de sluiting naar onderen toe in de bakvorm.
  9. Schuif de deksel op de vorm.

Het narijzen van het casino brood:

  1. Laat het brood mooi volrijzen.
    Tip! Het deeg is goed gerezen, als het tegen de deksel aan zit.
    Tip! Dit zal ongeveer 50 minuten tot 1,5 uur duren.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte).
  3. Schuif ook een draadrooster zo laag mogelijk in de oven.

Het bakken van het casino brood:

  1. Zet de bakvorm op het draadrooster.
  2. Bak het casino brood 10 minuten op 210 graden.
  3. Verlaag de oventemperatuur naar 190 graden.
  4. Bak het brood in 30 minuten gaar.
    Tip! Steek eventueel een digitale thermometer in het midden van het brood om de gaarheid te controleren.
  5. Los het casino brood direct na het bakken uit de vorm.
  6. Laat het brood volledig afkoelen op een rooster.
  7. Snijd het brood pas aan wanneer het volledig is afgekoeld.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte casino brood aan ons zien!

Heb jij ook met dit recept een lekker casino brood gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe het brood is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!

Flag of Germany