Een sandwich ziet er altijd zo gezellig uit en veel chiquer dan een gewoon boterhammetje, maar wist je dat dit boordje vernoemd is naar een gokverslaafde? John Montagu, de vierde graaf van Sandwich, verloor zichzelf helemaal in het kaartspel en at daardoor niet gezond. Zijn bezorgde kok bedacht
daarom de sandwich: dunne boterhammetje met rijk beleg die naast de speeltafel werden neergezet, zodat de graaf hartstochtelijk kon kaarten en toch wat gezonds binnenkreeg. Natuurlijk kun je sandwiches maken met gekocht brood, maar als je het nog smakelijker wilt aanpakken, bak je dit brood dat ook van zichzelf al heel veel smaak heeft. We maakten gebruik van de thangzong-methode waarbij je eerst een papje maakt van melk en bloem en dat verhit tot 65 graden. Door dit aan het deeg toe te voegen word je sandwichbrood lekker fluffy en blijft het langer vers. Lees snel verder voor ons sandwichbrood recept!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram Molen de Hoop Amerikaanse Patentbloem;
- 8 gram Molen de Hoop Bakkerszout 1kg (voor brood en banket);
- 7 gram Bruggeman Gist instant;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- DeSh Stoombakje;
- Broodvorm Heel-Brood Alusteel 30x10,5cm;
- Dr. Oetker Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 375 gram volle melk;
- 30 gram ongezouten roomboter;
- Bubbeltjesfolie;
- Planeetmenger met deeghaak (optioneel, om het deeg te kneden);
- Broodbakmachine (optioneel, om het deeg te kneden);
- Steelpannetje;
- Soepele spatel;
- Plasticfolie.