Zeg nou zelf: er is weinig wat lekkerder ruikt dan versgebakken brood. Ben jij er nog niet zo bedreven in? Dan zijn de mixen van Molen De Hoop je beste vriend. Daar hoeft namelijk alleen maar gist en water bij. Kan jij je dus helemaal concentreren op de beschreven technieken in dit recept: kneden, opbollen, oppunten en lang maken. Bak bijvoorbeeld dit Vikornbrood. Dit is een bruin meergranenbrood met zaden en zonnebloempitten. Dit brood bevat veel vitamines en ijzer en is rijk aan vezels. Heerlijk met een lekkere boerenkaas erop. Of, als het al wat langer ligt, in je broodrooster. Lees snel verder voor ons vikorn brood recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 420 gram Molen de Hoop Vikorn Broodmix;
- 7 gram Instant Gist;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- DeSh Stoombakje;
- Nordic Ware Broodbakvorm 13x23cm;
- Dr. Oetker Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 260 gram water;
- Bubbeltjesfolie.