In dit recept laten we zien hoe je zelf een heerlijk oerbrood kunt maken. Dit brood bevat oude graansoorten, zoals spelt bloem en gepofte Emmer. Het deeg van dit brood blijft wat plakkeriger dan dat je misschien gewend bent, maar dat hoort zo. Je hoeft dus geen extra bloem of meel aan dit deeg toe te voegen. Het oerbrood heeft een erg knapperige korst en kun je beleggen met wat je maar lekker vindt. Dit brood is heerlijk om te serveren als ontbijt of lunch. Lees snel verder voor ons oerbrood recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram Molen de Hoop Oerbroodmix;
- 5 gram instant gist;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm;
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- DeSh Stoombakje;
- 2x Broodvorm Half-Brood Alusteel 15x10,5cm;
- Dr. Oetker Bakspray
Overige benodigdheden:
- 310 gram water;
- Bubbeltjesfolie;
- Planeetmenger met deeghaak.