Heb je altijd al eens een roggebrood willen maken? Dan is dit recept echt wat voor jou. Dit brood is een variant op het Brabantse roggebrood. Het Brabantse brood is meestal een wit Rogge- Tarwe brood, waarbij gelijke delen roggebloem en tarwebloem worden gebruikt en vaak een melkzuur in de broden wordt verwerkt. Wij hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van het zuur uit een gedroogde roggezuurdesem. Dit zuur is nodig om een goede structuur aan het brood te geven. Wil je zelf ook zelf thuis een heerlijk brood bakken? Lees dan snel verder voor ons roggebrood recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 250 gram Molen de Hoop Tarwebloem;
- 250 gram Molen de Hoop Roggebloem;
- 30 gram BrandNewCake Rogge Desemstarter Poeder Biologisch;
- 24 gram Bruggeman Gist instant;
- 20 gram Molen de Hoop Bakkerszout;
- Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
- Beslagkom kunststof, 28 cm;
- Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
- BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
- DeSh Stoombakje;
- Nordic Ware Broodbakvorm;
- Korstprikker kunststof 6cm;
- BrandNewCake Bakspray.
Overige benodigdheden:
- 300 gram water;
- Bubbeltjesfolie;
- Planeetmenger met deeghaak of spiraalkneder.