• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Flaguettes recept

Flaguette broodjes, ken jij ze al? Dit zijn heerlijke rustieke, witte broodjes met aromatische kruiden. Doordat de broodjes op een steen worden gebakken, hebben ze een heerlijke bite. Je kunt de broodjes perfect serveren als sandwich- of burgerbroodje. Ben je benieuwd naar hoe je ze zelf kunt maken? Lees dan snel verder voor ons flaguettes recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 8 personen
Flaguette broodjes, ken jij ze al? Dit zijn heerlijke rustieke, witte broodjes met aromatische kruiden. Doordat de broodjes op een steen worden gebakken, hebben ze een heerlijke bite. Je kunt de broodjes perfect serveren als sandwich- of burgerbroodje. Ben je benieuwd naar hoe je ze zelf kunt maken? Lees dan snel verder voor ons flaguettes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 358 gram Franse Tarwebloem T65;
  • 153 gram Molen de Hoop Roggebloem;
  • 31 gram BrandNewCake Rogge Desemstarter Poeder;
  • 20 gram Molen de Hoop Broodverbeteraar;
  • 9 gram Molen de Hoop Bakkerszout;
  • 7 gram Bruggeman Gist Instant;
  • Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
  • Beslagkom kunststof, 28 cm;
  • Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
  • BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
  • DeSh Stoombakje;
  • BrandNewCake Broodbaksteen / Pizzasteen;
  • BrandNewCake Bakvel herbruikbaar;
  • BrandNewCake Pizzaschep 80cm;
  • BrandNewCake Precisie Weegschaal 200gr. / 0.01gr.

Overige benodigdheden:

  • 322 gram water;
  • 16 gram olijfolie;
  • 4 gram Italiaanse kruiden;
  • Bubbeltjesfolie;
  • Planeetmenger met deeghaak.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Precisie Weegschaal 200gr. / 0.01gr.
€ 9,98
+
BrandNewCake Pizzaschep 80cm
€ 23,99
+
BrandNewCake Rogge Desemstarter Poeder Biologisch 180g
€ 7,79
+
Molen de Hoop Broodverbeteraar EKO 250gr
€ 4,29
+
Molen de Hoop Bakkerszout 750g (voor brood en banket)
€ 2,79
+
Desh Stoombakje
€ 49,99
+
BrandNewCake Broodbaksteen / Pizzasteen 300x400x11mm
€ 25,99
+
Molen de Hoop Roggebloem 1kg
€ 4,89
+
Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm
€ 6,99
+
Deegkrabber Kunststof Asymmetrisch Zwart 12x8,6cm
€ 0,99
+
BrandNewCake Bakvel herbruikbaar 40x33cm
€ 4,49
+
BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C
€ 9,98
+
Molen de Hoop Franse Tarwebloem T65 1kg (Farine Bagatelle)
€ 3,70
+
Beslagkom kunststof, 28 cm.
€ 7,99
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept

Het deeg kneden met een machine:

  1. Doe alle ingrediënten in de machine.
  2. Laat de machine op een lage snelheid kneden tot een goed afgekneed deeg.
    Tip! Het deeg is goed gekneed wanneer je er een flinterdun vliesje van kunt trekken.
    Tip! Hoe lang het kneden precies duurt, verschilt per machine.

Het rijzen van het deeg:

  1. Bol het deeg op door het gelijkmatig plat te slaan en van boven naar beneden toe op te rollen.
  2. Draai het deeg om, zodat de sluiting naar boven toe ligt.
  3. Draai het deeg ook 90 graden, zodat hij weer in de lengte voor je ligt.
  4. Rol het deeg nogmaals op.
  5. Duw vervolgens met de zijkanten van je hand het deeg onder zichzelf. Tip! Als je dit doet, ontstaat er een gladde bol met een sluiting aan de onderkant.
  6. Leg de deegbol met de sluiting naar beneden in de kom.
  7. Dek de kom af met bubbeltjesfolie.
  8. Laat het deeg rijzen, totdat het 50% in volume is toegenomen.
    Tip! Dit zal waarschijnlijk tussen de 70 en 95 minuten duren.

Het opbollen van het deeg:

  1. Verdeel het deeg in 8 stukjes van 115 gram.
  2. Ontgas de deekstukjes.
  3. Bol de deegstukjes op door een kommetje van je hand te maken en deze over het deegstukje te leggen.
    Tip! Je duim en pink blijven altijd in contact met het werkblad.
  4. Draai met je hand rondjes, van binnen naar buiten.
    Tip! Je duim en handpalm zullen zo spanning op het deegstukje zetten. Tip! Zorg er hierbij voor dat het deegstukje op dezelfde plaats blijft.
  5. Maak je hand wat boller, zodra het deeg tegen de binnenkant van je hand drukt.
    Tip! Zo ontstaat er een glad bolletje met de sluiting aan de onderkant.
  6. Herhaal bovenstaande stappen met alle deegbolletjes.
  7. Leg de opgebolde deegstukjes met de sluiting naar beneden toe op het bakvel.
    Tip! Maak bovenaan een rij van 3, daaronder leg je er 2 en daaronder weer een rij van 3.
  8. Dek de deegbolletjes af met bubbeltjesfolie.
  9. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
  10. Bestrooi de bolletjes deeg met een beetje roggebloem.
  11. Druk de deegbolletjes plat met een bakplaat.
    Tip! Het zijn nu deegplakjes van circa 2 centimeter dik.

Het narijzen van het deeg:

  1. Dek de deegplakjes af met plasticfolie.
  2. Laat de flaguettes mooi vol rijzen.
    Tip! Ze zijn voldoende gerezen als je ze voorzichtig met je vingertop induwt, het kuiltje even blijft staan en dan langzaam weer naar buiten komt.
    Tip! Dit zal circa 70 tot 100 minuten duren.
  3. Schuif halverwege de narijs een draadrooster in de laagste positie in de oven en leg hier een pizzasteen op.
  4. Zet ook het DeSh-stoombakje in de oven.
  5. Verwarm de oven voor op 230 graden (boven- en onderwarmte).

Het bakken van de flaguettes:

  1. Bestrooi de deegstukjes wederom met wat roggebloem.
  2. Pak een pollepel en prik met de achterkant kuiltjes in het deeg.
    Tip! Prik diep, maar niet te diep dat je door het deeg heen prikt.
    Tip! Je kunt ook wat anders dan een pollepel gebruiken, zolang het maar een ronde achterkant heeft.
  3. Schuif het bakvel met het deeg op de pizzaschep en schuif het bakvel op de steen.
  4. Giet circa 150 milliliter water in het stoombakje.
  5. Zet de oventemperatuur terug naar 210 graden.
  6. Bak de flaguettes voor 20 minuten.
  7. Zet de ovendeur op een kier en bak 3 minuten verder.
  8. Haal de flaguettes van de steen af en laat de broodjes volledig afkoelen op een rooster.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte flaguettes zien!

Heb jij met dit recept flaguettes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de broodjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door de lekkernijen te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreaties trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!
Flag of Germany