• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Johnny cakes recept

Ben je op zoek naar een broodrecept dat niet zo standaard is? Maak dan eens deze heerlijke Johnny cakes. Je kunt zo'n Johnny cake zowel als ontbijt, lunch en zelfs als bijgerecht bij het avondeten. Beleg de broodjes met wat je maar wilt en het genieten kan beginnen. Deze broodjes zijn weer eens wat anders dan een standaard boterham of bolletje. Inmiddels vind je allerlei verschillende varianten op de Johnny cake, maar wij hebben ze op de Antilliaanse wijze gemaakt. Lees snel verder voor ons Johnny cakes recept en ga lekker aan de slag!

Wat zijn Johnny cakes?

Johnny cakes zijn gefrituurde broodjes die vooral op de Antillen worden gegeten. Je kunt de platte broodjes vullen met wat je maar lekker vindt, toch worden ze op de Antillen vooral gegeten met een plakje kaas en gestoofde bakkeljauw. Voor het maken van deze broodjes heb je slechts een paar simpele ingrediënten nodig die je vast al wel in je voorraadkast hebt liggen, namelijk tarwebloem, bakpoeder en kristalsuiker. Reden genoeg dus om deze broodjes eens zelf te gaan maken!
± 1 uur bereidingstijd 10 personen 5/5 (1 waardering)
Ben je op zoek naar een broodrecept dat niet zo standaard is? Maak dan eens deze heerlijke Johnny cakes. Je kunt zo'n Johnny cake zowel als ontbijt, lunch en zelfs als bijgerecht bij het avondeten. Beleg de broodjes met wat je maar wilt en het genieten kan beginnen. Deze broodjes zijn weer eens wat anders dan een standaard boterham of bolletje. Inmiddels vind je allerlei verschillende varianten op de Johnny cake, maar wij hebben ze op de Antilliaanse wijze gemaakt. Lees snel verder voor ons Johnny cakes recept en ga lekker aan de slag!

Wat zijn Johnny cakes?

Johnny cakes zijn gefrituurde broodjes die vooral op de Antillen worden gegeten. Je kunt de platte broodjes vullen met wat je maar lekker vindt, toch worden ze op de Antillen vooral gegeten met een plakje kaas en gestoofde bakkeljauw. Voor het maken van deze broodjes heb je slechts een paar simpele ingrediënten nodig die je vast al wel in je voorraadkast hebt liggen, namelijk tarwebloem, bakpoeder en kristalsuiker. Reden genoeg dus om deze broodjes eens zelf te gaan maken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 385 gram tarwebloem;
  • 2 theelepels bakpoeder;
  • 20 gram kristalsuiker;
  • 1 liter zonnebloemolie;
  • Plasticfolie.

Overige benodigdheden:

  • 50 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
  • 150 milliliter lauw warm water.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+

Recept

  1. Kneed in 10 minuten de bloem, bakpoeder, kristalsuiker, ongezouten roomboter en lauwwarm water tot een egale deeg.
  2. Maak van het deeg een mooie bal en dek deze af met plasticfolie.
  3. Laat het deeg een half uur rusten op kamertemperatuur.
  4. Vorm van het deeg 10 balletjes en druk ze een beetje plat.
  5. Doe de zonnebloemolie in een diepe pan en laat de olie goed heet worden.
  6. Bak de Johnny cakes aan beide kanten goudbruin.
  7. Laat de broodjes goed uitlekken.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Varieer eens lekker met de Johnny cakes!

Deze gefrituurde broodjes kun je op elke gewenst moment van de dag eten. Beleg ze bijvoorbeeld eens met boter, jam of honing en je hebt een heerlijk ontbijt. Of maak er sandwiches van die je als lunch kunt nuttigen, door de broodjes te beleggen met vleeswaren, kaas, sla, tomaat en een lekkere dressing. De broodjes kun je zelfs erg goed serveren als bijgerecht bij het avondeten. De broodjes worden dan vaak met verschillende dipsauzen geserveerd, zodat je ze daar lekker in kan dippen.

Hoe kun je de Johnny cakes het beste bewaren?

Soms komt het qua planning beter uit om iets van tevoren te maken. Je vindt het dan ook vast fijn om te lezen dat je Johnny cakes prima een poosje van tevoren kan maken. Toch is het wel beter om het rauwe deeg in te vriezen, dan de gebakken Johnny cakes. Je kunt de broodjes dan op een later tijdstip frituren en meteen daarna serveren. Als je het deeg van de Johnny cakes gaat invriezen, kun je het beste tussen elk broodje een velletje bakpapier doen. Daarmee voorkom je dat de broodjes tegen elkaar gaan aanplakken. De bevroren broodjes hoef je trouwens niet eerst voor het frituren te laten ontdooien, ze kunnen meteen vanuit de vriezer de hete olie in. Ideaal dus!

Bekijk ook eens onze andere brood recepten!

Bak jij ook zo graag zelf brood? Wij wel! Versgebakken brood dat uit je eigen keuken komt, vinden wij namelijk toch wel het allerlekkerst. Op onze blog hebben wij dan ook een heleboel recepten verzameld, waarmee je verschillende soorten brood kunt bakken. Je vindt er onder andere basisrecepten voor het maken van een brioche brood en zuurdesembrood. We hebben ook een aantal recepten op onze blog staan, waarmee je diverse gevulde broodjes kunt maken. Bekijk onze recepten maar eens voor het maken van een plukbroodvlechtbroodjes of kaasbroodjesJe vindt al onze andere brood recepten hier!

Deel jouw Johnnys cakes met ons!

Heb jij zelf met dit recept Johnny cakes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de broodjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de gefrituurde broodjes te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw foto zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany