• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Kruidige turkse pide met gehakt recept

Heimwee naar de Turkse stranden? Of wil je gewoon lekker nazomeren met deze Turkse pide uit eigen oven? Deze broodjes smaken altijd lekker. Als het de komende dagen mooi weer wordt, heb je aan deze broodjes met een frisse salade of een kop soep zeker genoeg. De kruidige smaak komt onder andere van za’atar, een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Za’atar is de naam van het mengsel, maar ook van het kruid dat erin zit: een soort wilde oregano die in smaak het midden houdt tussen tijm én oregano. Door het mengsel gaan behalve dit kruid ook sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad. We bestrooiden de broodjes er voor het afbakken mee, waardoor de hele keuken meteen zalig rook. Ook kun je wat za’atar door de romige knoflooksaus roeren. Kruidige turkse pide met gehakt staan garant voor veel bakplezier!

± 1 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 8 personen

Heimwee naar de Turkse stranden? Of wil je gewoon lekker nazomeren met deze Turkse pide uit eigen oven? Deze broodjes smaken altijd lekker. Als het de komende dagen mooi weer wordt, heb je aan deze broodjes met een frisse salade of een kop soep zeker genoeg. De kruidige smaak komt onder andere van za’atar, een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Za’atar is de naam van het mengsel, maar ook van het kruid dat erin zit: een soort wilde oregano die in smaak het midden houdt tussen tijm én oregano. Door het mengsel gaan behalve dit kruid ook sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad. We bestrooiden de broodjes er voor het afbakken mee, waardoor de hele keuken meteen zalig rook. Ook kun je wat za’atar door de romige knoflooksaus roeren. Kruidige turkse pide met gehakt staan garant voor veel bakplezier!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 450 gram bloem;
  • 7 gram gedroogde gist;
  • 15 gram suiker;
  • 2 theelepels zout. 

Overige benodigdheden:

  • 130 milliliter lauwwarm water; 
  • 2 eieren;
  • 1 theelepel olijfolie;
  • 2 theelepels za’atar;
  • 400 gram rund- of lamsgehakt;
  • 1 rode puntpaprika;
  • 1 bosui;
  • Een rode peper;
  • Een tomaat;
  • 1 el olijven;
  • 1 theelepel tomatenpuree;
  • 1 theelepel sumak;
  • 300 gram Griekse yoghurt;
  • 2 knoflooktenen;
  • Zout en peper;
  • Handvol peterselie.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Bruggeman Gist instant 125gr
€ 2,89
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+

Recept

  1. Meng het lauwwarme water met de gist.
  2. Meng de bloem, 1 ei, 100 gram Griekse yoghurt, suiker en gistwater door elkaar heen. 
  3. Voeg 1 theelepel zout en 1 theelepel olijfolie toe.
  4. Kneed het deeg in circa 5 minuten tot een soepel deeg.
  5. Dek de kom af en laat het deeg op een warme plek rijzen.
    Tip! Het deeg is goed, als het deeg in volume is verdubbeld.
  6. Maak ondertussen de vulling.
  7. Bak het gehakt in een pan rul.
  8. Voeg er de in blokjes gesneden puntpaprika, gesnipperde rode peper, gesneden tomaat en tomatenpuree aan toe.
  9. Laat deze ingrediënten even mee bakken.
  10. Voeg op het laatst de in ringetjes gesneden bosui, olijven en 1 theelepel sumak, 1 theelepel tomatenpuree 1 theelepel zout toe.
  11. Verdeel het deeg in 8 porties en laat dit weer voor 15 minuten rijzen.
  12. Maak ondertussen het sausje door de 200 gram yoghurt te mengen met wat zout, peper, fijn gehakte knoflook en peterselie.
  13. Strooi er 1 theelepel za’atar over het mengsel heen.
  14. Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
  15. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  16. Rol het deeg uit tot wat ovale deegplakken.
  17. Verdeel in het midden een beetje van het gehaktmengsel en vouw de randen iets naar binnen toe.
  18. Vouw de uiteinden van het deeg naar elkaar toe, draai ze een keer en schuif het eind iets naar binnen.
  19. Maak zo alle broodjes en leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier.
  20. Klop 1 ei los en kwast de randen van de broodjes in met ei.
  21. Strooi er wat za’atar overheen.
  22. Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  23. Serveer met de yoghurt/knoflook saus.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Kruidige turkse pide met gehakt met ons!

Heb jij ook dit recept voor Kruidige turkse pide met gehakt uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Kruidige turkse pide met gehakt niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany