Heimwee naar de Turkse stranden? Of wil je gewoon lekker nazomeren met deze Turkse pide uit eigen oven? Deze broodjes smaken altijd lekker. Als het de komende dagen mooi weer wordt, heb je aan deze broodjes met een frisse salade of een kop soep zeker genoeg. De kruidige smaak komt onder andere van za’atar, een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Za’atar is de naam van het mengsel, maar ook van het kruid dat erin zit: een soort wilde oregano die in smaak het midden houdt tussen tijm én oregano. Door het mengsel gaan behalve dit kruid ook sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad. We bestrooiden de broodjes er voor het afbakken mee, waardoor de hele keuken meteen zalig rook. Ook kun je wat za’atar door de romige knoflooksaus roeren. Kruidige turkse pide met gehakt staan garant voor veel bakplezier!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 450 gram bloem;
- 7 gram gedroogde gist;
- 15 gram suiker;
- 2 theelepels zout.
Overige benodigdheden:
- 130 milliliter lauwwarm water;
- 2 eieren;
- 1 theelepel olijfolie;
- 2 theelepels za’atar;
- 400 gram rund- of lamsgehakt;
- 1 rode puntpaprika;
- 1 bosui;
- Een rode peper;
- Een tomaat;
- 1 el olijven;
- 1 theelepel tomatenpuree;
- 1 theelepel sumak;
- 300 gram Griekse yoghurt;
- 2 knoflooktenen;
- Zout en peper;
- Handvol peterselie.