Variatietips!
Heb je niet alle ingrediënten voor de vulling in huis of wil je het jezelf wat makkelijker maken? Gebruik dan eens Nutella! Smeer het deeg in met Nutella en je krijgt nagenoeg het zelfde effect. Ben je trouwens helemaal niet fan van chocolade? Maak het brood dan met kaneel. Als je eerst het deeg insmeert met ei en er dan wat kaneel en suiker overheen strooit heb je ook een heerlijke kaneel babka.
Het serveren van de babka
Je kunt de babka koud serveren, maar warm smaakt die nog lekkerder. Je kunt een plakje afsnijden en even verwarmen in de magnetron, maar je kunt hem ook even in de oven zetten. Zet de oven op 175 graden (boven- en onderwarmte) en plaats het brood voor 15 á 20 minuten in de oven. Als je wilt dat het brood niet teveel verkleurt, moet je de bovenkant even afdekken met aluminiumfolie.
Het bewaren van de Babka
Dit brood is vrij groot, de kans is dan ook enorm aanwezig dat hij niet in één keer opgaat. Het is daarom handig om te weten hoe je hem het beste kunt bewaren. Het brood blijft buiten de koelkast ongeveer 3 dagen goed. Verpak de babka in bijvoorbeeld plasticfolie of in een goed afgesloten trommel. Als je het brood langer wilt bewaren, kun je hem ook invriezen. Hij blijft dan tot 3 maanden goed.
Deel jouw Babka met ons!
Heb jij zelf met dit recept Babka gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe het brood is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de Babka te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreaties zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!