• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Harcha recept

Ken jij harcha al? Dit zijn dunne broodjes, die vooral in de Marokkaanse keuken worden gemaakt. Omdat de broodjes in een pan worden gebakken, worden ze ook wel Marokkaanse panbroodjes genoemd. Een groot voordeel van deze griesmeelkoeken is, dat het deeg niet eerst hoeft te rijzen. Je hebt er ook weinig ingrediënten en handelingen voor nodig, waardoor het vrij gemakkelijk is om deze lekkere broodjes te maken. Lees snel verder voor ons harcha recept en ga lekker aan de slag!
± 1 uur bereidingstijd 4 personen 5/5 (2 waarderingen)
Ken jij harcha al? Dit zijn dunne broodjes, die vooral in de Marokkaanse keuken worden gemaakt. Omdat de broodjes in een pan worden gebakken, worden ze ook wel Marokkaanse panbroodjes genoemd. Een groot voordeel van deze griesmeelkoeken is, dat het deeg niet eerst hoeft te rijzen. Je hebt er ook weinig ingrediënten en handelingen voor nodig, waardoor het vrij gemakkelijk is om deze lekkere broodjes te maken. Lees snel verder voor ons harcha recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 400 gram griesmeel (wij gebruikten fijne griesmeel);
  • 130 milliliter zonnebloemolie;
  • Deegroller;
  • Ronde uitsteker met een diameter van 10 centimeter.

Overige benodigdheden:

  • 160 milliliter lauwwarm water;
  • 5 gram keukenzout;
  • Koekenpan met dikke bodem.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwegriesmeel 100 gr.
€ 2,59
+
Städter Uitsteker Rond Glad RVS Ø10cm
€ 4,99
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Patisse Deegroller Antikleef 25 cm.
€ 13,00
+

Recept

  1. Doe het griesmeel in een ruime schaal.
  2. Doe de zonnebloemolie en zout erbij in.
  3. Meng met een spatel alles goed door elkaar heen.
  4. Roer daarna nog het lauwwarme water erdoorheen.
  5. Kneed het deeg tot een mooie bal.
  6. Laat de bal 10 minuten rusten, zodat het griesmeel alles mooi in zich kan opnemen.
  7. Strooi hierna wat griesmeel op het werkblad.
  8. Rol het deeg uit, druk het plat of rol het voorzichtig uit met een deegroller.
    Tip! Het deeg mag tussen de 1,5 en 2 cm dik zijn.
  9. Steek met de ronde uitsteker voorzichtig 4 harsha’s uit.
  10. Verwarm de pan op een laag vuurtje en bestrooi de pan met griesmeel.
  11. Zet het vuur middelhoog en leg er een harcha in.
  12. Bak deze aan beide kanten mooi gaar en bruin.
  13. Draai ondertussen het broodje regelmatig om.
    Tip! Je hebt voor beide kanten een minuut of 4 à 5 nodig.
  14. Ga zo door, totdat alle broodjes zijn gebakken.
  15. Laat de broodjes afkoelen, alvorens je ze gaat serveren.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Wat is harcha?

Harcha zijn Marokkaanse broodjes die ook weleens griesmeelkoeken, anagdhem of mbesses worden genoemd. De broodjes worden in een speciale pan gebakken. Zo’n pan kun je in sommige Marokkaanse winkels wel vinden en anders kun je een koekenpan met een dikke bodem gebruiken. Dat hebben wij gedaan. Het kenmerkende aan deze panbroodjes is dat de buitenkant lekker krokant is en de binnenkant juist boterzacht.

Waarvan wordt harcha gemaakt?

Het verbaast je misschien, maar er wordt geen boter gebruikt voor het maken van deze broodjes. Er komt zelfs geen ei aan te pas. Het enige wat je nodig hebt, is griesmeel, water, zonnebloemolie en zout. Je kunt de broodjes zo groot en zo klein maken als dat je zelf wilt. Ook de dikte kun je zelf bepalen, al raden we aan om het deeg niet dikker dan 2 cm te laten zijn. Hoe dunner het deeg, hoe krokanter en minder luchtig de broodjes worden. Hoe dikker het deeg is, hoe zachter de broodjes aan de binnenkant zullen zijn.

Hoe kun je deze Marokkaanse panbroodjes serveren?

Deze broodjes worden doorgaans als ontbijt gegeten, maar je kunt ze ook heel goed als lunch nuttigen. De broodjes zelf worden met weinig ingrediënten gemaakt, maar ze worden ook vrij summier belegd. Eet ze bijvoorbeeld met een klontje roomboter en wat honing. Je kunt de boter en honing eventueel eerst even door elkaar heen mixen. Wat olijfolie is ook lekker. Sommige mensen eten de broodjes met een gekookt eitje erop. Je kunt ze ook prima beleggen met jam, pindakaas, hazelnootpasta, kaas en roomkaas. Het is dus maar net wat je zelf lekker vindt!

Laat jouw zelfgemaakte harcha aan ons zien!

Ben jij van plan om met ons recept harcha te maken? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe de panbroodjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, zodat wij jouw foto kunnen zien én delen met onze volgers!
Flag of Germany