• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Surinaamse puntjes recept

Zelfgemaakte broodjes vinden wij toch wel het allerlekkerst. Voor sommige broden moet je lang in de keuken staan, maar dat is bij deze Surinaamse broodjes gelukkig niet het geval. Je hebt zelfs helemaal niet veel ingrediënten nodig om deze lekkernijen te maken. Na het bakken ruikt het heerlijk in huis en kun je de broodjes beleggen met wat je maar wilt. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze luchtige broodjes kunt maken? Bekijk dan hieronder ons Surinaamse puntjes recept en ga lekker aan de slag!

Wat zijn Surinaamse puntjes?

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn Surinaamse puntjes langwerpige broodjes die oorspronkelijk uit Suriname komen. De korst van deze broodjes zit tussen die van een zacht broodje en een pistoletje in. Ze zijn wat boller en luchtiger dan de pistoletjes die wij in Nederland kennen. Het leuke aan deze broodjes is dat je ze zowel koud als warm kunt beleggen. Maak er bijvoorbeeld een broodje gezond van of doe er wat lekkere (zelfgemaakte) eiersalade op. Het is ook heel erg lekker om zoet beleg op deze broodjes te eten, zoals Nutella en jam. Wil je er een lekkere lunch of maaltijd van maken? Doe dan wat Surinaamse stoofvlees, shoarma of massala kip op de puntjes. Dat wordt genieten!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 10 personen 3.5/5 (4 waarderingen)
Zelfgemaakte broodjes vinden wij toch wel het allerlekkerst. Voor sommige broden moet je lang in de keuken staan, maar dat is bij deze Surinaamse broodjes gelukkig niet het geval. Je hebt zelfs helemaal niet veel ingrediënten nodig om deze lekkernijen te maken. Na het bakken ruikt het heerlijk in huis en kun je de broodjes beleggen met wat je maar wilt. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze luchtige broodjes kunt maken? Bekijk dan hieronder ons Surinaamse puntjes recept en ga lekker aan de slag!

Wat zijn Surinaamse puntjes?

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn Surinaamse puntjes langwerpige broodjes die oorspronkelijk uit Suriname komen. De korst van deze broodjes zit tussen die van een zacht broodje en een pistoletje in. Ze zijn wat boller en luchtiger dan de pistoletjes die wij in Nederland kennen. Het leuke aan deze broodjes is dat je ze zowel koud als warm kunt beleggen. Maak er bijvoorbeeld een broodje gezond van of doe er wat lekkere (zelfgemaakte) eiersalade op. Het is ook heel erg lekker om zoet beleg op deze broodjes te eten, zoals Nutella en jam. Wil je er een lekkere lunch of maaltijd van maken? Doe dan wat Surinaamse stoofvlees, shoarma of massala kip op de puntjes. Dat wordt genieten!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram patentbloem;
  • 9 gram droge gist;
  • 100 gram griesmeel;
  • 1 theelepel kristalsuiker;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 5 gram zout;
  • 180 milliliter lauwwarm water;
  • 20 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Bruggeman Gist instant 500gr
€ 6,99
+
Molen de Hoop Tarwegriesmeel 100 gr.
€ 2,59
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+

Recept

  1. Doe de gist in een glas met 180 milliliter lauwwarm water.
  2. Roer dit door elkaar heen en laat het glas 5 minuten staan.
  3. Doe de bloem en het zout in een kom.
  4. Schenk het water erbij in, zodra het water gaat schuimen.
  5. Kneed alle ingrediënten in ongeveer 8 minuten tot een mooi deeg.
  6. Vorm van het deeg een bal.
  7. Laat het deeg 30 minuten rusten op een droge en warme plek.
  8. Druk daarna het lucht uit het deeg.
  9. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  10. Vorm van het deeg 10 gelijke balletjes.
  11. Rol elk balletje in de griesmeel.
  12. Bak de Surinaamse puntjes in 30 minuten gaar.
  13. Laat de broodjes na het bakken kort afkoelen, alvorens je gaat serveren.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Hoe kun je de Surinaamse puntjes het beste bewaren?

We kunnen ons heel goed voorstellen dat de broodjes niet in één keer opgaan. Daarom is het handig om te weten hoe je de puntjes het beste kunt bewaren. Doordat er in de broodjes geen conserveringsmiddelen zitten, zijn ze niet zo lang houdbaar als brood uit de supermarkt. Je kunt de afgekoelde broodjes het beste in een goed afgesloten zakje en op kamertemperatuur bewaren. Als je dat doet, blijven de puntjes minstens 3 dagen goed.

Bekijk ook eens onze andere brood recepten!

Bij elke supermarkt en bakker kun je brood kopen, maar hoe lekker is het als je jouw eigen brood kunt bakken en elke dag kunt genieten van vers brood. Daarvoor heb je natuurlijk wel recepten nodig, maar daar kunnen we jou bij helpen. Je vindt op onze blog namelijk ruim 100 broodrecepten. Zo vind je er broodrecepten waarmee je de dag prima kunt starten. Bekijk dit recept voor mueslibollen of dit recept voor een rozijnenbrood maar eens. Daarnaast hebben wij ook nog een aantal recepten voor lekkere gevulde broodjes, zoals dit recept voor vlechtbroodjes of dit recept voor een plukbrood. Bekijk al onze brood recepten hier!

Deel jouw Surinaamse puntjes met ons!

Heb jij met dit recept Surinaamse puntjes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de broodjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany