• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Vijgenbrood recept

Ben je nog op zoek naar heerlijk brood recept? Probeer dan eens dit vijgenbrood recept uit waarmee je zelf een heerlijke vijgenbrood kunt maken. De zachte structuur van het brood is ontzettend lekker in combinatie met de zoete smaak van de vijgen. Dit brood heeft dus alleen maar positieve eigenschappen, dus het is zeker de moeite waard om zelf eens aan de hand van ons recept een vijgenbrood te maken. Lees dus snel verder!

Heerlijk bij een kaasplankje

Doordat vijgenbrood zo zoet is, is het een heerlijk brood om te serveren bij een kaasplankje. Op het kaasplankje serveer je meestal een stuk of 5 verschillende kazen. De soorten kazen die je dan vaak op een kaasplankje ziet zijn:

  • Een blauwe kaas;
  • Zachte schapen- of geitenkaas;
  • Witte schimmelkaas zoals brie;
  • Een kaas met een rode korst;
  • En een wat hardere kaas zoals 'gewoon' belegen kaas.

Naast het kaasplankje kun je dus heel goed vijgenbrood serveren. Je kunt het plankje daarnaast nog afmaken met lekkere rode druiven, olijven en/of toastjes. Er is niet per se 1 soort kaas echt het allerlekkerst op vijgenbrood. Beleg de plakjes brood dus vooral eens een keer met elke soort kaas en proef zelf welke combinatie jouw voorkeur heeft!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 0.5 uur wachttijd 12 personen

Ben je nog op zoek naar heerlijk brood recept? Probeer dan eens dit vijgenbrood recept uit waarmee je zelf een heerlijke vijgenbrood kunt maken. De zachte structuur van het brood is ontzettend lekker in combinatie met de zoete smaak van de vijgen. Dit brood heeft dus alleen maar positieve eigenschappen, dus het is zeker de moeite waard om zelf eens aan de hand van ons recept een vijgenbrood te maken. Lees dus snel verder!

Heerlijk bij een kaasplankje

Doordat vijgenbrood zo zoet is, is het een heerlijk brood om te serveren bij een kaasplankje. Op het kaasplankje serveer je meestal een stuk of 5 verschillende kazen. De soorten kazen die je dan vaak op een kaasplankje ziet zijn:

  • Een blauwe kaas;
  • Zachte schapen- of geitenkaas;
  • Witte schimmelkaas zoals brie;
  • Een kaas met een rode korst;
  • En een wat hardere kaas zoals 'gewoon' belegen kaas.

Naast het kaasplankje kun je dus heel goed vijgenbrood serveren. Je kunt het plankje daarnaast nog afmaken met lekkere rode druiven, olijven en/of toastjes. Er is niet per se 1 soort kaas echt het allerlekkerst op vijgenbrood. Beleg de plakjes brood dus vooral eens een keer met elke soort kaas en proef zelf welke combinatie jouw voorkeur heeft!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram patentbloem;
  • 200 gram kristalsuiker;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 1 theelepel kaneel;
  • Snufje zout;
  • 120 milliliter zonnebloemolie;
  • 100 gram walnoten;
  • 30 milliliter honing;
  • 250 gram droge vijgen;
  • Cake bakvorm 25 centimeter;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 1 theelepel kardemom;
  • 125 milliliter volle melk;
  • 3 eieren, maat M.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Bloemenhoning Biologisch 375 gram
€ 7,70
+
Cake Bakvorm 25x11x7cm
€ 10,79
+
Molen de Hoop Walnoten middel 250gr
€ 6,29
+
Vijgen Gedroogd 230g
Normale prijs € 6,39 Speciale prijs € 5,43
+

Recept

  1. Snijd de vijgen in kleine stukjes.
  2. Wel de vijgen 30 minuten in water.
  3. Meng de bloem, kristalsuiker, kardemom, kaneel, zout en bakpoeder door elkaar heen.
  4. Mix in 3 minuten de olie, melk, eieren en walnoten er ook doorheen.
  5. Lek de vijgen uit.
  6. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  7. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  8. Meng 200 gram vijgen door het beslag heen.
  9. Giet het beslag in de bakvorm.
  10. Bak het vijgenbrood in 60 minuten goudbruin en gaar.
  11. Laat het brood goed afkoelen.
  12. Stort het brood uit de vorm.
  13. Smeer de bovenkant in met honing en garneer met vijgen. 
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het bewaren van het vijgenbrood

Dit vijgenbrood is echt verrukkelijk, maar er is natuurlijk altijd een kans dat je hem niet in één keer op krijgt. Het is daarom handig om te weten hoe je hem het beste kunt bewaren. Je kunt het brood goed afgesloten zeker één week in de koelkast bewaren. Je zou het brood nog langer kunnen bewaren door het in te vriezen, maar je kunt dan het beste nog niet de honing en de vijgen bovenop het brood doen. In de vriezer blijft het brood tot wel 3 maanden goed.

Tip! Snijd het brood in plakjes en verpak deze los voordat je ze in de vriezer legt. Zo kun je elke dag genieten van een lekkere plak vijgenbrood.

Heb jij zelf vijgenbrood gemaakt?

Zoals je ziet, is het helemaal niet lastig om zelf een vijgenbrood gemaakt? Deel deze dan met ons op Instagram! Dat kun je doen door er een foto van te maken en deze te delen in je Instagram Stories. Als je ons in de foto tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw vijgenbrood niet alleen zien maar ook delen in onze eigen stories!
Flag of Germany