De belangstelling voor carnaval loopt terug, stond deze week in de krant. Persoonlijk heb ik ook niet zoveel met verkleden en de polonaise lopen, maar een mens moet wat als ‘ie pal aan de route van een grote optocht woont. De hele buurt loopt uit met flessen drank en hapjes en dan wordt het alsnog gezellig. Iedereen die wel eens té uitbundig heeft gefeest, weet dat een beetje vettige dingen er dan goed in gaan. Mijn oud-collega zwoer bij een Gronings eierballetje in zijn studententijd en ik kan me vaag nachtelijke bakken friet met knoflooksaus herinneren. Niet van dat subtiele dus. En zo'n worstenbroodje vind ik ook perfect bij carnaval passen. Het is lekker hartig, warm en niet zo'n hele vette hap. Wil je zelf deze broodjes gaan maken? Lees dan snel verder voor ons worstenbroodjes recept!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram bloem;
- 12 gram zout en een beetje om te strooien;
- 20 gram basterdsuiker (ik nam lichtbruine);
- 9 gram gedroogde gist;
- 5 eetlepels paneermeel;
- Bakpapier of een siliconen bakmat;
- Kwastje.
Overige benodigdheden:
- 140 gram ongezouten roomboter;
- 900 gram half-om-half gehakt;
- 250 milliliter melk;
- Peper;
- 3 eieren;
- 2 eetlepels curry-ketchup.