• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Worstenbroodjes recept

De belangstelling voor carnaval loopt terug, stond deze week in de krant. Persoonlijk heb ik ook niet zoveel met verkleden en de polonaise lopen, maar een mens moet wat als ‘ie pal aan de route van een grote optocht woont. De hele buurt loopt uit met flessen drank en hapjes en dan wordt het alsnog gezellig. Iedereen die wel eens té uitbundig heeft gefeest, weet dat een beetje vettige dingen er dan goed in gaan. Mijn oud-collega zwoer bij een Gronings eierballetje in zijn studententijd en ik kan me vaag nachtelijke bakken friet met knoflooksaus herinneren. Niet van dat subtiele dus. En zo'n worstenbroodje vind ik ook perfect bij carnaval passen. Het is lekker hartig, warm en niet zo'n hele vette hap. Wil je zelf deze broodjes gaan maken? Lees dan snel verder voor ons worstenbroodjes recept!
± 1 uur bereidingstijd 10 personen 4.7/5 (3 waarderingen)
De belangstelling voor carnaval loopt terug, stond deze week in de krant. Persoonlijk heb ik ook niet zoveel met verkleden en de polonaise lopen, maar een mens moet wat als ‘ie pal aan de route van een grote optocht woont. De hele buurt loopt uit met flessen drank en hapjes en dan wordt het alsnog gezellig. Iedereen die wel eens té uitbundig heeft gefeest, weet dat een beetje vettige dingen er dan goed in gaan. Mijn oud-collega zwoer bij een Gronings eierballetje in zijn studententijd en ik kan me vaag nachtelijke bakken friet met knoflooksaus herinneren. Niet van dat subtiele dus. En zo'n worstenbroodje vind ik ook perfect bij carnaval passen. Het is lekker hartig, warm en niet zo'n hele vette hap. Wil je zelf deze broodjes gaan maken? Lees dan snel verder voor ons worstenbroodjes recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram bloem;
  • 12 gram zout en een beetje om te strooien;
  • 20 gram basterdsuiker (ik nam lichtbruine);
  • 9 gram gedroogde gist;
  • 5 eetlepels paneermeel;
  • Bakpapier of een siliconen bakmat;
  • Kwastje.

Overige benodigdheden:

  • 140 gram ongezouten roomboter;
  • 900 gram half-om-half gehakt;
  • 250 milliliter melk;
  • Peper;
  • 3 eieren;
  • 2 eetlepels curry-ketchup.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Paneermeel Biologisch 200g
€ 2,59
+
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de bloem samen met en de 12 gram zout.
  3. Verwarm de melk een klein beetje.
  4. Voeg de melk, de boter, de suiker en het gist toe en kneed dit toe een soepel deeg.
    Tip! Kneed het deeg minstens 5 minuten goed door, zo weet je zeker dat je een goed stuk deeg hebt.
  5. Weeg stukjes deeg van ongeveer 90 gram af.
  6. Laat het deeg zeker 10 minuten rusten onder plasticfolie.
  7. Rol van elk stukje deeg balletjes en druk deze plat in een ovaal.
  8. Meng het gehakt samen met 1 ei, overige zout, peper en de paneermeel.
  9. Leg een worstje van het gehakt in het midden van het ovale stukje deeg.
  10. Bestrijk de zijkanten van het stukje deeg met een los geklopt ei.
  11. Vouw de broodjes rondom de worstjes en plak de randen dicht met het ei.
  12. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op de met bakpapier belegde bakplaat.
  13. Besmeer de worstenbroodjes met een beetje van de rest van het ei.
    Tip! Ei zorgt voor een mooi bruin laagje.
  14. Bak de broodjes in 30 minuten gaar op 200 graden.

Tip! Serveer de Worstenbroodjes als ze nog warm zijn samen met curry-ketchup. Je kan ook curry-ketchup in de broodjes smeren voordat ze in de oven gaan.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Heerlijke worstenbroodjes maken met een twist

Deze Brabantse Worstenbroodjes bakte Rudolph ooit in zijn Bakery op 24kitchen. En de broodjes zijn alles waar je kleumend bij een optocht naar verlangt: hartige worst in brioche-achtig deeg, warm en kruidig. De toevoeging van curry-ketchup leerde ik ooit van een banketbakker, die rijen klanten voor de zaak had staan voor zijn warme saucijzenbroodjes. Vloeken in Brabant waarschijnlijk, maar hier willen zelfs carnavalshaters nog wel een rondje polonaise voor lopen!

Over de auteur

Auteur: Frederike Krommendijk is auteur van twee kookboeken en een bakboek. 

Flag of Germany