• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Aspergebroodjes recept

Door het koude weer kwam de oogst wat langzaam op gang, maar nu brullen de asperges de grond uit. Heerlijk op de traditionele manier, met ham, gekookt ei en gesmolten boter. Of met zalm. Of roergebakken en op een salade. Maar als je er deze aspergebroodjes mee bakt, doe je de koningin van de groenten echt eer aan. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe je zelf heerlijke aspergebroodjes kunt maken!

Waar bestaan de aspergebroodjes uit?

In de vulling van dit bladerdeegbroodje zitten naast twee kloeke asperges ook ham en kaas, en een romige crème fraîche laag met kruiden. Succes gegarandeerd! Je kunt de ham ook vervangen door gerookte zalm of helemaal weglaten. Als je ham gebruikt, koop dan in elk geval een goede kwaliteit, liefst biologisch. Dat verschil proef je echt. Als je deze broodjes graag een dag van tevoren wilt maken, piep je ze in een warme oven van 200 graden in een paar minuten weer helemaal op. Ideaal bij een voetbalwedstrijd, of als lekkere zomerse maaltijd buiten, geserveerd met een salade. Vorstelijk genieten!

± 1 uur bereidingstijd 8 personen

Door het koude weer kwam de oogst wat langzaam op gang, maar nu brullen de asperges de grond uit. Heerlijk op de traditionele manier, met ham, gekookt ei en gesmolten boter. Of met zalm. Of roergebakken en op een salade. Maar als je er deze aspergebroodjes mee bakt, doe je de koningin van de groenten echt eer aan. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe je zelf heerlijke aspergebroodjes kunt maken!

Waar bestaan de aspergebroodjes uit?

In de vulling van dit bladerdeegbroodje zitten naast twee kloeke asperges ook ham en kaas, en een romige crème fraîche laag met kruiden. Succes gegarandeerd! Je kunt de ham ook vervangen door gerookte zalm of helemaal weglaten. Als je ham gebruikt, koop dan in elk geval een goede kwaliteit, liefst biologisch. Dat verschil proef je echt. Als je deze broodjes graag een dag van tevoren wilt maken, piep je ze in een warme oven van 200 graden in een paar minuten weer helemaal op. Ideaal bij een voetbalwedstrijd, of als lekkere zomerse maaltijd buiten, geserveerd met een salade. Vorstelijk genieten!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Bakplaat;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 2 rollen vers bladerdeeg (koeling);
  • 16 asperges;
  • 8 plakken ham;
  • 100 gram geraspte kaas;
  • 200 gram crème fraîche;
  • 1 eetlepel mosterd;
  • 3 takjes peterselie;
  • Zout en peper;
  • 1 ei, losgeklopt.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Patisse Verstelbare Bakplaat 33-47cm
€ 27,00
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Schil de asperges en snijd een stukje van de uiteinden af.
  3. Was de asperges en kook ze in 5 minuten beetgaar.
  4. Laat ze daarna afkoelen.
  5. Meng de crème fraîche met de mosterd.
  6. Snijd de peterselie fijn en meng het door de crème fraîche heen.
  7. Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe.
  8. Snijd het bladerdeeg in 8 rechthoekige delen.
  9. Maak in 1 helft inkepingen in het midden met een schaar of mes
    Tip! Zie hiervoor de foto, de ingesneden helft klap je straks over de vulling heen.
  10. Verdeel 2 eetlepels crème fraîche op de dichte helft van elk stukje bladerdeeg.
  11. Leg daar een handjevol kaas op.
  12. Doe daar bovenop 2 asperges en in het midden een plakje ham.
  13. Vouw het bladerdeeg dicht, zodat de opengesneden kant naar boven ligt.
  14. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
  15. Druk de zijkanten aan met een vork, zodat het goed dicht blijft zitten.
  16. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  17. Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw aspergebroodjes met ons!

Heb jij met dit recept aspergebroodjes gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany