Door het koude weer kwam de oogst wat langzaam op gang, maar nu brullen de asperges de grond uit. Heerlijk op de traditionele manier, met ham, gekookt ei en gesmolten boter. Of met zalm. Of roergebakken en op een salade. Maar als je er deze aspergebroodjes mee bakt, doe je de koningin van de groenten echt eer aan. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe je zelf heerlijke aspergebroodjes kunt maken!
Waar bestaan de aspergebroodjes uit?
In de vulling van dit bladerdeegbroodje zitten naast twee kloeke asperges ook ham en kaas, en een romige crème fraîche laag met kruiden. Succes gegarandeerd! Je kunt de ham ook vervangen door gerookte zalm of helemaal weglaten. Als je ham gebruikt, koop dan in elk geval een goede kwaliteit, liefst biologisch. Dat verschil proef je echt. Als je deze broodjes graag een dag van tevoren wilt maken, piep je ze in een warme oven van 200 graden in een paar minuten weer helemaal op. Ideaal bij een voetbalwedstrijd, of als lekkere zomerse maaltijd buiten, geserveerd met een salade. Vorstelijk genieten!
Benodigdheden uit onze webshop:
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 2 rollen vers bladerdeeg (koeling);
- 16 asperges;
- 8 plakken ham;
- 100 gram geraspte kaas;
- 200 gram crème fraîche;
- 1 eetlepel mosterd;
- 3 takjes peterselie;
- Zout en peper;
- 1 ei, losgeklopt.