• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Bapao met gehakt recept

In dit recept laten wij zien hoe je heerlijke Bapao met Gehakt kunt maken. Soms kan ik me zo laten meeslepen door het bakken dat ik andere dingen vergeet. Sta je net in een keuken vol beslag, bloem en boter in je element te wezen, roept een hongerige puber: ,,Wat eten we vanavond?”… Voor zulke dagen is Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek een uitkomst. Dan kun je jou helemaal uitleven met bakken en is je maaltijd of borrelhap meteen geregeld.

Wat een heerlijk boek is dit. Wat Rutger schrijft, klopt altijd en dat is al een verademing. Er staan tijdrovende recepten in (met zelfgemaakt bladerdeeg), maar ook smokkelbaksels met bijvoorbeeld een basis van pizzabrood of bagel uit de winkel. Ik koos voor de Bapao, omdat die met speciaal meel uit de toko worden gemaakt en ik ze moest stomen. Dit zijn twee nieuwe ervaringen waarvan ik benieuwd was of Rutger mij er zonder brokken doorheen kon loodsen. En dat lukte. Mijn Bapao werden misschien niet zo strak en rond als die van Rutger of de supermarkt, maar hey, ik ben dan ook geen HHB winnaar en de puber hoorde ik niet klagen. Wij gaan nog heel vaak hartig bakken met Rutger, veel leuker dan koken!

± 0.5 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 14 personen 2.7/5 (3 waarderingen)

In dit recept laten wij zien hoe je heerlijke Bapao met Gehakt kunt maken. Soms kan ik me zo laten meeslepen door het bakken dat ik andere dingen vergeet. Sta je net in een keuken vol beslag, bloem en boter in je element te wezen, roept een hongerige puber: ,,Wat eten we vanavond?”… Voor zulke dagen is Het Hartige Bakboek van Rutger van den Broek een uitkomst. Dan kun je jou helemaal uitleven met bakken en is je maaltijd of borrelhap meteen geregeld.

Wat een heerlijk boek is dit. Wat Rutger schrijft, klopt altijd en dat is al een verademing. Er staan tijdrovende recepten in (met zelfgemaakt bladerdeeg), maar ook smokkelbaksels met bijvoorbeeld een basis van pizzabrood of bagel uit de winkel. Ik koos voor de Bapao, omdat die met speciaal meel uit de toko worden gemaakt en ik ze moest stomen. Dit zijn twee nieuwe ervaringen waarvan ik benieuwd was of Rutger mij er zonder brokken doorheen kon loodsen. En dat lukte. Mijn Bapao werden misschien niet zo strak en rond als die van Rutger of de supermarkt, maar hey, ik ben dan ook geen HHB winnaar en de puber hoorde ik niet klagen. Wij gaan nog heel vaak hartig bakken met Rutger, veel leuker dan koken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 7 gram gedroogde gist;
  • 7 gram zout;
  • 1 eetlepel suiker;
  • 1 eetlepel zonnebloemolie;
  • Bloem, om werkblad mee te bestrooien;
  • Plasticfolie;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 500 gram bapaomeel (toko);
  • 300 milliliter lauwwarm water;
  • 2-3 tenen knoflook (fijngehakt, ik perste ze, ging ook prima;
  • 300 gram half-om-half-gehakt (ik vind wat grof gehakt hier lekker in, dat heeft de scharrelslager);
  • 2 eetlepels sojasaus;
  • Sambal naar maak (ik gebruikte 2 tl, dat was pittig);
  • Zout en peper;
  • Stoommandje;
  • Klein beetje olijfolie.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Zonnebloemolie Biologisch 500ml
€ 3,70
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+
Bruggeman Gist instant 125gr
€ 2,89
+

Recept

  1. Meng de ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel en kneed dit minimaal 10 minuten door.
  2. Maak van het deeg een bal en laat deze in een afgedekte, licht met olie ingevette kom op een warme tochtvrije plek 1 uur rijzen.
  3. Bereid intussen de vulling.
  4. Verhit iets olijfolie in de pan en doe daar de ui en knoflook bij in.
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit in ongeveer 5 minuten rul.
  6. Voeg de sojasaus en sambal naar smaak toe en bak dit enkele minuten mee.
  7. Breng het op smaak met zout en peper en laat dit afkoelen.
  8. Verdeel het deeg in porties van ongeveer 60 gram.
  9. Druk de bolletjes op een licht bebloemd werkvlak plat en schep wat vulling in het midden.
  10. Maak de randjes licht vochtig met water en vouw het deeg om de vulling heen.
  11. Leg de broodjes met de sluiting naar beneden op een stuk bakpapier en laat ze afgedekt met plasticfolie ongeveer 45 minuten rijzen.
  12. Plaats het stoommandje op een pan met kokend water en leg in het midden van het mandje een stukje bakpapier
    Tip! Bedek niet de hele bodem.
  13. Leg daar voorzichtig 2-4 broodjes per keer op.
  14. Sluit de deksel en stoom ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  15. Serveer ze (lauw)warm.
  16. Serveer de Bapao met Gehakt met wat chilisaus en eventueel nog wat sojasaus.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw bapao met gehakt met ons!

Dat wordt genieten! Ga jij deze heerlijke Bapao met Gehakt serveren als maaltijd, bij de lunch of als borrelhapje? Wij vinden het ontzettend leuk om jouw zelfgemaakte Bapao met Gehakt te zien via Instagram Stories. Vergeet @Baktotaalbouwhuis niet te taggen, zodat wij jouw foto kunnen zien!

Auteur: Frederike Krommendijk is auteur van twee kookboeken en een bakboek. Ze houdt niet van moeilijk doen, ook niet in de keuken. Als ze niet kookt of bakt, schrijft ze vol overgave. Voor vegatopia.com en LandIdee bijvoorbeeld, maar ook voor reclamebureaus en andere opdrachtgevers. 

Flag of Germany