• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Buttercream board voor Sinterklaas recept

Eerder vertelden we je al over de nieuwste baktrend: een buttercream board maken en lieten we zien hoe je zelf een heerlijke cream board kunt maken. Eigenlijk kun je zo’n bord helemaal naar je eigen wens maken, want je kunt zelf bepalen welke (smaken) crème en lekkernijen je op de bord serveert. Daardoor kun je ook heel goed zo’n creamboard in een bepaald thema maken. Ons leek het leuk om een crème bord te maken voor Pakjesavond. Het bord kun je namelijk eenvoudig zelf of met kinderen maken en vervolgens lekker samen opeten. Bovendien zijn er rond Sinterklaas allerlei lekkere hapjes en snoepgoed te vinden die je heel goed op het bord kunt serveren. Reden genoeg dus om zelf ook eens zo’n bord vol lekkers te maken voor het Sinterklaasfeest!

Wat is een buttercream board?

Een buttercream board (cream board, crème board of botercrème bord) is de zoete tegenhanger van de butterboard. Een butterboard wordt vooral in Amerika geserveerd en bestaat uit diverse smaakjes zachte boter of roomkaas en allerlei kleine (hartige) hapjes die je in de boter kunt dippen. Op een buttercream board vind je een zoete crème (doorgaans botercrème) in verschillende smaakjes met daarnaast kleine, zoete hapjes. Je kunt elke gewenste crème maken (wij kozen voor Crème Chantilly en Zwitserse room) en de crème helemaal naar wens op smaak maken. Uiteraard kun je ook zelf kiezen welke zoete hapjes je naast de crème op het bord serveert. Je kunt een cream board dus helemaal naar jouw wens maken en dat vinden wij zo leuk aan deze trend!

± 1 uur bereidingstijd 10 personen

Eerder vertelden we je al over de nieuwste baktrend: een buttercream board maken en lieten we zien hoe je zelf een heerlijke cream board kunt maken. Eigenlijk kun je zo’n bord helemaal naar je eigen wens maken, want je kunt zelf bepalen welke (smaken) crème en lekkernijen je op de bord serveert. Daardoor kun je ook heel goed zo’n creamboard in een bepaald thema maken. Ons leek het leuk om een crème bord te maken voor Pakjesavond. Het bord kun je namelijk eenvoudig zelf of met kinderen maken en vervolgens lekker samen opeten. Bovendien zijn er rond Sinterklaas allerlei lekkere hapjes en snoepgoed te vinden die je heel goed op het bord kunt serveren. Reden genoeg dus om zelf ook eens zo’n bord vol lekkers te maken voor het Sinterklaasfeest!

Wat is een buttercream board?

Een buttercream board (cream board, crème board of botercrème bord) is de zoete tegenhanger van de butterboard. Een butterboard wordt vooral in Amerika geserveerd en bestaat uit diverse smaakjes zachte boter of roomkaas en allerlei kleine (hartige) hapjes die je in de boter kunt dippen. Op een buttercream board vind je een zoete crème (doorgaans botercrème) in verschillende smaakjes met daarnaast kleine, zoete hapjes. Je kunt elke gewenste crème maken (wij kozen voor Crème Chantilly en Zwitserse room) en de crème helemaal naar wens op smaak maken. Uiteraard kun je ook zelf kiezen welke zoete hapjes je naast de crème op het bord serveert. Je kunt een cream board dus helemaal naar jouw wens maken en dat vinden wij zo leuk aan deze trend!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • 100 gram Brand New Cake Banketbakkersroom-mix;
  • 2 druppels LorAnn Smaakstof Emulsie Kers;
  • 1 eetlepel Patidess Smaakpasta Speculaas;
  • 1 eetlepel BrandNewCake Hazelnoot Praliné Vulling;
  • Ondergrond (wij gebruikten een cakedrum).

Overige benodigdheden:

  • Hapjes naar keuze.
  • Strooisels en garnering naar keuze.
  • 270 milliliter halfvolle melk;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 250 milliliter water.
*Met deze hoeveelheden kun je het bord 2 keer opspuiten.

Wij gebruikten als hapjes en garnering:

  • Chocolade letters
  • Strooigoed;
  • Chocoladedecoratie in het thema Sinterklaas;
  • Chocolade muisjes en kikkers;
  • Chocolademunten;
  • Cupcakes;
  • Brownies;
  • American Cookies.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 800g
Normale prijs € 10,99 Speciale prijs € 9,34
+
BrandNewCake Banketbakkersroom-mix 800g
Normale prijs € 7,99 Speciale prijs € 6,79
+
LorAnn Smaakstof Emulsie Kers 118ml
€ 6,79
+
Patidess Smaakpasta Speculaas 120g
€ 5,29
+
BrandNewCake Hazelnoot Praliné Vulling 325 gr.
Normale prijs € 8,89 Speciale prijs € 7,56

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Cakedrum Goud Rond Ø25cm
Normale prijs € 3,19 Speciale prijs € 2,71
+

Recept

Het maken van de Crème Chantilly:

  1. Mix in 3 minuten de Crème Chantilly-mix en de halfvolle melk tot een luchtige creme.
  2. Verdeel de Crème Chantilly in 3 delen.
  3. Breng 1 deel op smaak met de LorAnn Smaakstof Emulsie Kers.
  4. Maak het tweede deel op smaak met de Patidess Smaakpasta Speculaas.
  5. Breng het laatste deel op smaak met de BrandNewCake Hazelnoot Praliné Vulling.

Het maken van de Zwitserse room:

  1. Klop de slagroom lobbig.
  2. Mix in 3 minuten de Banketbakkersroom-mix en 250 milliliter water op hoge snelheid door elkaar heen.
  3. Spatel direct daarna de lobbig geklopte slagroom erdoorheen.

Het samenstellen van het cream board:

  1. Leg de koekjes, brownies, stukjes cake, chocolade, strooigoed en wat je verder nog wil op het bord. Tip! Laat wat ruimte tussen de hapjes zitten.
  2. Spuit een voor een de verschillende soorten crème tussen de hapjes.
  3. Garneer het creamboard eventueel nog naar wens met kruimels pepernoten, chocoladesaus en eetbare strooisels.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Wat kun je goed gebruiken als ‘board’?

Een butterboard wordt over het algemeen opgemaakt op een houten plank of plaat. Daardoor worden veel buttercream boards ook op zo’n ondergrond geserveerd. Wijzelf hebben dit bord opgemaakt op een taartplateau. Wij vinden het geheel er namelijk ontzettend feestelijk uitzien op zo’n plateau. Bovendien is zo’n plateau stevig en eenvoudig te verplaatsen. Ons eerste buttercream board hebben wij opgemaakt op een cakedrum, wat voor ons ook heel goed werkte. Je zou ook een plat bord of een mooie schaal kunnen gebruiken. Het is maar net wat je in huis hebt en wat jou het fijnste lijkt.

Deel jouw (boter)crème board voor Sinterklaas met ons!

Ga je ook met dit recept een buttercream board voor Sinterklaas (of als je Crème Chantilly gebruikt een creamboard) maken? Of maak je het bord misschien in een ander thema? Wat je ook doet, wij vinden het leuk als je het resultaat met ons deelt op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Maak een foto van jouw board en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.
Flag of Germany