Inmiddels kennen wij allemaal wel de standaard appel- en slagroomtaarten. Daarom vonden we het tijd worden voor wat anders. Gezien de tijd van het jaar besloten we om deze heerlijke speculaastaart met mascarpone en kersen te maken. De smaakcombinatie van speculaas, mascarpone en kersen is echt verrukkelijk. Wij hebben er dan ook een nieuwe favoriete taart bij! Wil jij zelf ook deze heerlijke taart maken? Lees dan snel verder voor ons speculaastaart recept en ga lekker aan de slag.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 70 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
- 3 eetlepels rode jam;
- 80 gram + 1 eetlepel kristalsuiker;
- 120 gram bloem;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 1 theelepel speculaaskruiden;
- 70 gram maïzena;
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker;
- 3 druppels amandelextract;
- 2 eetlepels citroensap;
- 450 milliliter slagroom;
- 8 gram vanillesuiker;
- 80 gram poedersuiker;
- 2 zakjes Klop-Fix;
- 4 druppels sinaasappel extract;
- Side scraper PME 25 centimeter;
- Bakpapier;
- Springvorm Ø20 centimeter;
- 3 spuitzakken;
- Brand New Cake Spuitmondje Gekarteld 6 tands 10 millimeter;
- Cakeboard.
Overige benodigdheden:
- 150 gram speculaaskoekjes;
- 4 eieren;
- 1,5 eetlepel kokend water;
- 1 pot kersen op siroop, zonder pit 680 gram;
- 250 gram mascarpone;
- 300 gram roomkaas;
- 250 gram magere kwark.