• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Speculaastaart met mascarpone en kersen recept

Inmiddels kennen wij allemaal wel de standaard appel- en slagroomtaarten. Daarom vonden we het tijd worden voor wat anders. Gezien de tijd van het jaar besloten we om deze heerlijke speculaastaart met mascarpone en kersen te maken. De smaakcombinatie van speculaas, mascarpone en kersen is echt verrukkelijk. Wij hebben er dan ook een nieuwe favoriete taart bij! Wil jij zelf ook deze heerlijke taart maken? Lees dan snel verder voor ons speculaastaart recept en ga lekker aan de slag.
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen
Inmiddels kennen wij allemaal wel de standaard appel- en slagroomtaarten. Daarom vonden we het tijd worden voor wat anders. Gezien de tijd van het jaar besloten we om deze heerlijke speculaastaart met mascarpone en kersen te maken. De smaakcombinatie van speculaas, mascarpone en kersen is echt verrukkelijk. Wij hebben er dan ook een nieuwe favoriete taart bij! Wil jij zelf ook deze heerlijke taart maken? Lees dan snel verder voor ons speculaastaart recept en ga lekker aan de slag.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 70 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 3 eetlepels rode jam;
  • 80 gram + 1 eetlepel kristalsuiker;
  • 120 gram bloem;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 1 theelepel speculaaskruiden;
  • 70 gram maïzena;
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker;
  • 3 druppels amandelextract;
  • 2 eetlepels citroensap;
  • 450 milliliter slagroom;
  • 8 gram vanillesuiker;
  • 80 gram poedersuiker;
  • 2 zakjes Klop-Fix;
  • 4 druppels sinaasappel extract;
  • Side scraper PME 25 centimeter;
  • Bakpapier;
  • Springvorm Ø20 centimeter;
  • 3 spuitzakken;
  • Brand New Cake Spuitmondje Gekarteld 6 tands 10 millimeter;
  • Cakeboard.

Overige benodigdheden:

  • 150 gram speculaaskoekjes;
  • 4 eieren;
  • 1,5 eetlepel kokend water;
  • 1 pot kersen op siroop, zonder pit 680 gram;
  • 250 gram mascarpone;
  • 300 gram roomkaas;
  • 250 gram magere kwark.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
ReggeVallei Taartvulling Aardbeien-Frambozen 250g
€ 4,19
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Speculaaskruiden 110g
Normale prijs € 6,39 Speciale prijs € 5,43
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Bruin 750gr
€ 4,29
+
Amandel extract 60ml
€ 6,99
+
Citroensap Biologisch 200 ml
€ 1,40
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Poedersuiker Strooibus 250g**
€ 4,79
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Sinaasappel extract 60ml
€ 6,49
+
PME Schraper RVS 25cm
€ 8,49
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Patisse Springvorm Profi Ø20cm
€ 8,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Spuitmondje gekarteld 6 Tands RVS 10mm
€ 3,29
+
Cakedrum Goud Rond Ø20cm
Normale prijs € 2,19 Speciale prijs € 1,86
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
    Tip! Vet de rand niet in!
  3. Roer de bruine basterdsuiker en het kokend water goed door elkaar heen.
  4. Mix in 3 minuten de eieren, 80 gram kristalsuiker en het bruine basterdsuiker mengsel tot een luchtige massa.
  5. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en 40 gram maïzena door elkaar heen.
  6. Zeef het bloemmengsel boven het eimengsel.
  7. Spatel de bloem er voorzichtig doorheen, totdat alles is opgenomen.
  8. Doe het beslag in de springvorm.
  9. Bak de biscuit in 25 á 30 minuten gaar.
    Tip! Prik met een satéprikker in de biscuit. Als de prikker er droog uitkomt, is de biscuit gaar.
  10. Snijd voorzichtig de rand van de biscuit los.
  11. Stort de biscuit ondersteboven op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

Het maken van de bodem:

  1. Leg de rand van de springvorm op bakpapier op een harde ondergrond (broodplank).
  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  3. Verkruimel 100 gram speculaaskoekjes.
  4. Meng de gesmolten chocolade door de koekkruimels heen.
  5. Verdeel dit binnen de rand van de springvorm.
  6. Druk de ‘bodem’ goed aan met de achterkant van een lepel.
  7. Zet de bodem in de koeling om uit te harden.

Het maken van de kersenvulling:

  1. Giet de kersen af en vang het sap op.
    Tip! Je hebt in totaal 250 milliliter kersensap nodig.
  2. Leg 6 kersen apart ter decoratie.
  3. Meng 50 milliliter sap met 30 gram maïzena, 1 eetlepel kristalsuiker, amandel extract en citroensap door elkaar heen.
  4. Doe de overige 200 milliliter kersensap in een pannetje en breng het aan de kook.
  5. Doe het maïzena mengsel in de pan en breng het mengsel opnieuw aan de kook.
  6. Haal de pan van het vuur af en roer de kersen erdoorheen.
  7. Laat het mengsel daarna volledig afkoelen.

Het maken van de mascarponecrème:

  1. Klop 200 milliliter slagroom met 1 zakje Klop-Fix stijf.
  2. Meng in een andere kom de mascarpone, roomkaas, kwark, vanillesuiker, poedersuiker en sinaasappelextract voorzichtig door elkaar heen.
    Tip! Doe dit niet te lang en te snel, want dan wordt het mengsel nat.
  3. Spatel de slagroom erdoorheen.
  4. Doe de crème in een spuitzak.

Het opbouwen van de taart:

  1. Haal de bodem uit de koeling en haal hem voorzichtig uit de springvorm rand.
    Tip! Gebruik eventueel een warm mesje en snijd voorzichtig langs de rand om de bodem eruit te halen.
  2. Leg de bodem op het cakeboard.
  3. Bestrijk de bodem met 3 eetlepels rode jam.
  4. Snijd de biscuit in 3 gelijke delen.
  5. Leg de onderste laag bovenop de koekbodem.
  6. Besprenkel eventueel elk deel van de biscuit met trempeersiroop.
  7. Doe het kersen mengsel in een spuitzak en knip een punt van 1,5 cm van de zak af.
  8. Knip ook een punt van 1 cm van de spuitzak met de mascarponecrème af.
  9. Spuit langs de biscuitrand een mooie rand mascarponecrème.
  10. Spuit langs de rand van de mascarponecrème een rand met het kersen mengsel.
  11. Blijf dit zo om en om doen, naar het midden toe.
  12. Sluit in het midden af met crème.
  13. Leg de tweede biscuitlaag er bovenop.
  14. Herhaal de stappen met de crème en kersen.
  15. Spuit de randen even breed als de onderste biscuit laag.
  16. Leg de laatste biscuitlaag er bovenop.

Het afwerken van de speculaastaart:

  1. Smeer de taart rondom af met mascarponecrème.
  2. Houd een beetje crème over en leg dit op een koele plaats.
    Tip! Zet de crème niet in de koeling.
  3. Zet de taart een half uur in de koeling.
  4. Smeer de taart af met de overige crème en trek hem strak met een scraper.
  5. Zet de taart voor minimaal 4 uur in de koeling.
  6. Maal 50 gram speculaas koekjes fijn.
  7. Duw de kruimels met de palm van de hand tegen de onderste rand van de taart.
  8. Bedek de bovenkant van de taart ook met speculaas kruimels.
  9. Klop 250 milliliter slagroom met 1 zakje Klop-Fix stijf.
  10. Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmondje.
  11. Spuit 6 gelijke toeven bovenop de taart.
  12. Strooi er wat speculaas kruimels overheen en plaats op elke toef een kers.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw speculaastaart met mascarpone en kersen met ons!

Heb jij zelf met dit recept een speculaastaart met mascarpone en kersen gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe die is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de speculaastaart te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!
Flag of Germany