• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Taart voor Pasen recept

Alles aan deze taart roept: Pasen! En die vrolijkheid kunnen we wel gebruiken, nu het maar somber en koud blijft buiten. Het mooie van een taart als deze is dat je er met andere decoratie zo een compleet ander thema aan kan hangen. Want met deze basis van luchtige biscuit met een romige vulling met witte chocolade, jam en vers fruit gooi je altijd hoge ogen, hoe je ‘m ook opmaakt.

Wij kozen voor een vrolijke Paastaart, en gingen lekker los met chocolade-eitjes, piepkleine strooi-eitjes en gekleurde sprinkles rondom. Maar als je gewoon de lente wilt vieren, kan je de eitjes ook weglaten en er mooie kleine viooltjes uit de tuin op leggen. Of je gebruikt het fruit uit de vulling ook als decoratie. Leef je uit en haal de lente in huis!

± 2 uur bereidingstijd 12 personen 4/5 (1 waardering)

Alles aan deze taart roept: Pasen! En die vrolijkheid kunnen we wel gebruiken, nu het maar somber en koud blijft buiten. Het mooie van een taart als deze is dat je er met andere decoratie zo een compleet ander thema aan kan hangen. Want met deze basis van luchtige biscuit met een romige vulling met witte chocolade, jam en vers fruit gooi je altijd hoge ogen, hoe je ‘m ook opmaakt.

Wij kozen voor een vrolijke Paastaart, en gingen lekker los met chocolade-eitjes, piepkleine strooi-eitjes en gekleurde sprinkles rondom. Maar als je gewoon de lente wilt vieren, kan je de eitjes ook weglaten en er mooie kleine viooltjes uit de tuin op leggen. Of je gebruikt het fruit uit de vulling ook als decoratie. Leef je uit en haal de lente in huis!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 175 gram + 4 eetlepels fijne kristalsuiker;
  • 150 gram bloem;
  • 40 gram maïzena;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 500 milliliter slagroom;
  • 150 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • Happy Sprinkle Birthday Parade;
  • Brand New Cake Confetti Ei Vormpjes;
  • Taartring aluminium, 20x7 centimeter;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Spuitzak;
  • Gekarteld spuitmondje.

Overige benodigdheden:

  • 6 eieren, maat M;
  • 250 gram mascarpone;
  • 3 eetlepels frambozen jam
  • 100 gram verse frambozen;
  • 3 eetlepels abrikozenjam;
  • 1 mango, in stukjes gesneden;
  • Paaseitjes, diverse smaken en formaten.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Zeeuwse Bloem 1kg
€ 2,99
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Sprinkles Birthday Parade 90g
€ 6,99
+
BrandNewCake Confetti Ei Vormpjes 70gr.
Normale prijs € 3,70 Speciale prijs € 3,14
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Taartring Aluminium Ø20 x 7cm
€ 11,99
+
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+

Recept

Het maken van de biscuit:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Splits de eiwitten van de eidooiers.
  3. Mix de eiwitten door tot ze bijna stijf zijn.
  4. Voeg geleidelijk 85 gram suiker toe en blijf mixen, totdat er stijve pieken ontstaan.
  5. Klop in een andere kom de dooiers licht en romig met 90 gram suiker.
  6. Spatel het eiwit door de eidooiers heen.
  7. Zeef de bloem, maïzena en bakpoeder boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig doorheen.
  8. Zet de taartring op een bakplaat met bakpapier.
  9. Zet tegen de rand van de vorm ook bakpapier dat iets boven de taartring uitsteekt. Plak het bakpapier eventueel vast met een klein beetje boter.
  10. Schenk het beslag in de taartring.
  11. Bak de biscuit in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  12. Laat de biscuit afkoelen en verwijder het bakpapier.

Het maken van de roomvulling:

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  2. Laat de chocolade afkoelen tot lauwwarm.
  3. Klop in een andere kom de slagroom, mascarpone en 2 eetlepels suiker stijf.
  4. Meng de afgekoelde vloeibare chocolade door het slagroom mengsel heen.

Het opbouwen van de taart voor Pasen:

  1. Snijd de biscuit 2 keer horizontaal door.
  2. Bestrijk de onderste laag met een laagje frambozenjam.
  3. Verdeel daarover een ruime laag room en de verse frambozen.
  4. Leg de tweede laag biscuit erop.
  5. Bestrijk de biscuit met abrikozenjam en een laag room.
  6. Verdeel de mango blokjes eroverheen.
  7. Leg de bovenste biscuit laag erop.
  8. Bestrijk de zijkanten en de bovenkant van de taart met de roomlaag.
  9. Zet de taart even in de koelkast.
  10. Bestrijk de zijkanten en de bovenkant wederom met room.

Het opbouwen van de taart voor Pasen:

  1. Verdeel de birthday sprinkles over de zijkanten van de taart.
  2. Doe de overige room in een spuitzak met spuitmondje.
  3. Spuit rozetten bovenop de taart.
  4. Versier de taart met paaseitjes en de confetti eitjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte taart voor Pasen zien!

Ga je zelf met dit recept een taart voor Pasen maken? Deel ’t resultaat dan met ons op Instagram! Wij zijn namelijk erg benieuwd naar hoe de taart is geworden. Maak een foto van jouw taart en plaats deze in je Insta Story. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw foto niet alleen zien maar ook delen met onze volgers en dat vinden wij heel leuk om te doen.

Flag of Germany