Donderdag is het Secretaressedag. Hulde voor deze zwaar onderschatte beroepsgroep, die menig baas behoedt voor grote blunders en vergeten afspraken. Waag het dus niet om niks mee te nemen! Een bos bloemen is altijd goed, maar dit vijflagentaartje met ananas en mascarponeroom nog beter. Je laat ermee zien dat je je ook wel eens voor haar wilt uitsloven en dat je echt niet zo klungelig bent zoals je soms overkomt. Bijkomend voordeel: de rest van het bedrijf kan ook meegenieten. Bonuspunten! Ik vergat in mijn enthousiasme over de 5-layervorm van Baktotaal, de lage bakblikjes in te vetten. Hierdoor werden de lagen een beetje rommelig. Als je alle lagen goed invet, krijg je gegarandeerd een strak taartje met 5 mooie lagen, ook wanneer je niet zoveel bak-ervaring hebt. Hieronder is het recept te lezen voor deze heerlijke verwentaart voor secretaresses (en andere lieverds).
Benodigdheden uit onze webshop:
- 330 gram biscuitmix Brand New Cake;
- 250 milliliter slagroom;
- 2 eetlepels kristalsuiker;
- 1 zakje taartgelei Taartina;
- Slagroomversteviger;
- Plunger Cutter set Bloemen;
- Gele en groene rolfondant Brand New Cake;
- Easylayers bakvorm Wilton rond of bloem;
- Rolstok;
- Poedersuiker om te bestuiven;
- Bakspray.
- 250 gram ei (250 gram eieren zijn ongeveer 5 eieren);
- 35 milliliter water;
- 1 theelepel pandan-pasta (toko, geurt en smaakt als pandanrijst);
- 1 groot blik ananasstukjes op siroop;
- 1 klein bakje mascarpone.