• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Vijflagentaartje met ananas en mascarponeroom recept

Donderdag is het Secretaressedag. Hulde voor deze zwaar onderschatte beroepsgroep, die menig baas behoedt voor grote blunders en vergeten afspraken. Waag het dus niet om niks mee te nemen! Een bos bloemen is altijd goed, maar dit vijflagentaartje met ananas en mascarponeroom nog beter. Je laat ermee zien dat je je ook wel eens voor haar wilt uitsloven en dat je echt niet zo klungelig bent zoals je soms overkomt. Bijkomend voordeel: de rest van het bedrijf kan ook meegenieten. Bonuspunten! Ik vergat in mijn enthousiasme over de 5-layervorm van Baktotaal, de lage bakblikjes in te vetten. Hierdoor werden de lagen een beetje rommelig. Als je alle lagen goed invet, krijg je gegarandeerd een strak taartje met 5 mooie lagen, ook wanneer je niet zoveel bak-ervaring hebt. Hieronder is het recept te lezen voor deze heerlijke verwentaart voor secretaresses (en andere lieverds).

± 1.5 uur bereidingstijd 8 personen

Donderdag is het Secretaressedag. Hulde voor deze zwaar onderschatte beroepsgroep, die menig baas behoedt voor grote blunders en vergeten afspraken. Waag het dus niet om niks mee te nemen! Een bos bloemen is altijd goed, maar dit vijflagentaartje met ananas en mascarponeroom nog beter. Je laat ermee zien dat je je ook wel eens voor haar wilt uitsloven en dat je echt niet zo klungelig bent zoals je soms overkomt. Bijkomend voordeel: de rest van het bedrijf kan ook meegenieten. Bonuspunten! Ik vergat in mijn enthousiasme over de 5-layervorm van Baktotaal, de lage bakblikjes in te vetten. Hierdoor werden de lagen een beetje rommelig. Als je alle lagen goed invet, krijg je gegarandeerd een strak taartje met 5 mooie lagen, ook wanneer je niet zoveel bak-ervaring hebt. Hieronder is het recept te lezen voor deze heerlijke verwentaart voor secretaresses (en andere lieverds).

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 330 gram biscuitmix Brand New Cake;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 2 eetlepels kristalsuiker;
  • 1 zakje taartgelei Taartina;
  • Slagroomversteviger;
  • Plunger Cutter set Bloemen;
  • Gele en groene rolfondant Brand New Cake;
  • Easylayers bakvorm Wilton rond of bloem;
  • Rolstok;
  • Poedersuiker om te bestuiven;
  • Bakspray.

    Overige benodigdheden:

  • 250 gram ei (250 gram eieren zijn ongeveer 5 eieren);
  • 35 milliliter water;
  • 1 theelepel pandan-pasta (toko, geurt en smaakt als pandanrijst);
  • 1 groot blik ananasstukjes op siroop;
  • 1 klein bakje mascarpone.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 1kg
€ 6,99
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
BrandNewCake Rolfondant Groen 250gr.
€ 2,59
+
BrandNewCake Rolfondant Geel 250gr.
€ 2,59
+
Rolstok Hout 50cm Ø4,5cm
€ 14,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Dr. Oetker Taartina Helder (taartgelei) 60g (5x12g)
€ 2,99
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht 160 graden).
  2. Klop de biscuitmix, eieren en het water eerst 7 a 8 minuten op de hoogste snelheid, daarna nog 2 a 3 minuten op een lage snelheid.
  3. Vet de 5 bakvormpjes in met boter of bakspray.
  4. Vul 3 van de 5 bakvormen voor driekwart met het beslag.
  5. Doe de pandan-pasta bij het overige beslag in.
  6. Vul de laatste 2 vormen ook voor 3 kwart met dit groene beslag.
    Tip! Je kunt van het overgebleven beslag extra lagen maken voor een nog hogere taart of je kunt er een klein extra taartje van maken.
  7. Bak alle lagen af in ongeveer 17 minuten.
    Let op! Controleer met een satéprikker of de lagen gaar zijn.
  8. Laat de biscuitlagen even afkoelen en stort ze daarna voorzichtig uit de vormpjes.
  9. Pureer 250 milliliter ananas met sap (ongeveer de helft van het blik ananasstukjes op siroop) met de staafmixer.
  10. Roer de taartgeleipoeder los met een paar eetlepels van de ananaspuree.
  11. Verhit de rest van de ananaspuree in een steelpannetje.
  12. Doe het mengsel van taartgeleipoeder en ananaspuree erbij en roer dit goed door.
  13. Verhit het mengsel nog even tot het dikker wordt.
  14. Laat het mengsel goed afkoelen tot een soort ananas-jam.
  15. Laat de overgebleven ananasstukjes goed uitlekken.
  16. Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger en de suiker.
  17. Klop de mascarpone los met 2 eetlepels van de ananas-jam.
  18. Spatel de slagroom luchtig door het mascarpone mengsel heen.

Het bouwen van het vijflagentaartje met ananas en mascarponeroom

  1. Begin met een laag biscuit.
  2. Bestrijk de laag biscuit royaal met ananas-jam en daarna met de mascarpone-room.
  3. Leg er ook kleine stukjes ananas bovenop.
  4. Blijf de vorige stap herhalen totdat de laatste biscuitlaag erop ligt.
  5. Daarna kun je de lagen voorzichtig aandrukken.
  6. Eindig de laatste laag met ananas-jam en mascarpone-room.
  7. De buitenkant van de taart kun je zo laten zodat dit romig blijft.
    Tip! Je ziet de lagen het mooist als je deze heel licht afsmeert (naked cake).
  8. Zet de taart in de koelkast en kneed ondertussen het fondant.
  9. Rol het fondant uit op een licht met poedersuiker bestoven werkblad.
  10. Steek uit het fondant bloemen in 2 maten.
  11. Leg de gele en groene bloemen op elkaar en versier de taart hiermee.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Vijflagentaartje met ons!

Heb jij ook dit recept voor Vijflagentaartje uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw Vijflagentaartje niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany