• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Ferrero Rocher cupcakes recept

Ferrero Rocher liefhebbers opgelet! Met dit recept kun je heerlijke Ferrero Rocher cupcakes maken. Deze cupcakes zijn een perfecte traktatie om uit te delen tijdens een verjaardag of een ander feestje. Uiteraard zijn ze ook een heerlijke snack voor jezelf tijdens een beetje me-time. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze fantastische Ferrero Rocher cupcakes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

± 1 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 12 personen

Ferrero Rocher liefhebbers opgelet! Met dit recept kun je heerlijke Ferrero Rocher cupcakes maken. Deze cupcakes zijn een perfecte traktatie om uit te delen tijdens een verjaardag of een ander feestje. Uiteraard zijn ze ook een heerlijke snack voor jezelf tijdens een beetje me-time. Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze fantastische Ferrero Rocher cupcakes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Snufje zout;
  • 120 gram patentbloem;
  • 1 theelepel Bourbon Vanillesuiker;
  • 100 gram kristalsuiker;
  • 100 gram bruine basterdsuiker;
  • 8 gram Brand New Cake Bakpoeder;
  • 3 gram baking soda;
  • 40 gram cacaopoeder;
  • 100 gram BrandNewCake Botercrème-mix;
  • 100 gram hazelnootpasta;
  • Brand New Cake Gekleurde Suiker Goud;
  • Cupcake cups Kraft;
  • Wilton Cupcake Bakvorm;
  • Spuitzak;
  • Spuitmondje.

Overige benodigdheden:

  • 120 milliliter gekookt water;
  • 2 theelepels oploskoffie;
  • 1 ei (maat M);
  • 120 milliliter zonnebloemolie;
  • 120 milliliter karnemelk;
  • Ferrero Rochers;
  • 125 milliliter water voor de topping;
  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur voor de topping.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Dr. Oetker Bourbon Vanillesuiker 24g (3x8g)
€ 3,19
+
Molen de Hoop Basterdsuiker Bruin 750gr
€ 4,29
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
Normale prijs € 2,79 Speciale prijs € 2,38
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
Normale prijs € 5,49 Speciale prijs € 4,67
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Spuitmondjesset JEM Twist nozzle set/2 (10T en 11T)
€ 8,78
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
BrandNewCake Bakzout 100gr.
Normale prijs € 2,19 Speciale prijs € 1,86
+
Horizon Hazelnootpasta Biologisch 350g
€ 7,99
+
BrandNewCake Glitter Suiker Goud 85g
Normale prijs € 3,79 Speciale prijs € 3,23
+

Recept

Het maken van de cupcakes:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Verdeel de cupcake cups over de vorm.
  3. Kook het water en doe het gekookte water in een glas.
  4. Roer de oploskoffie goed door het water heen.
  5. Laat het water volledig afkoelen.
  6. Mix het ei, de kristalsuiker en de basterdsuiker op middelhoge stand in circa 5 minuten door elkaar heen.
  7. Meng daarna de karnemelk, koffie en olie door het mengsel heen.
  8. Doe de bloem, zout, cacaopoeder, baking soda en bakpoeder in een andere kom.
  9. Roer deze ingrediënten door elkaar heen.
  10. Doe de ingrediënten daarna bij de natte ingrediënten in de kom.
  11. Roer met een garde alles goed door elkaar heen.
    Let op! Het beslag is vrij dun, dat hoort zo.
  12. Vul de cupcake vormpjes voor een kwart met het beslag.
  13. Haal 12 Ferrero Rocher uit het papiertje.
  14. Doe in elke cup een Ferrero Rocher.
  15. Schenk daarna in de vormpjes toe, totdat ze ongeveer driekwart vol zijn.
  16. Bak de cupcakes in ongeveer 15 minuten gaar.
  17. Laat de cupcakes eerst 10 minuten afkoelen in de bakvorm.
  18. Haal ze daarna uit de vorm.

Het maken van de botercrème:

  1. Doe de Botercrèmemix en het water in een kom.
  2. Klop dit tot een stijf mengsel.
  3. Laat het mengsel minimaal 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  4. Klop de boter in circa 5 minuten romig.
  5. Voeg het botercrème-mengsel in 4 gedeeltes aan de boter toe.
    Tip! Mix steeds volledig door, voordat je het volgende gedeelte toevoegt.
  6. Meng de hazelnootpasta goed door de botercrème heen.
  7. Doe de botercrème in een spuitzak met spuitmondje.

Het afmaken van de cupcakes:

  1. Spuit de cupcakes naar wens op.
  2. Leg op de bovenkant van de cupcakes een Ferrero Rocher.
  3. Decoreer de cupcakes met eetbare strooisels.

Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens ons recept voor een Ferrero Rocher taart!

Ben je niet zo fan van cupcakes? Geen probleem! Wij hebben namelijk ook heel fijn recept voor een verrukkelijke Ferrero Rocher taart. Deze taart smaakt net zo lekker als de cupcakes. Heb je binnenkort een feestje? Dan zou je heel goed de Ferrero Rocher cupcakes én de taart kunnen maken. Dan heb je dubbel zoveel feest!

Deel jouw Ferrero Rocher cupcakes met ons!

Heb jij zelf met dit recept Ferrero Rocher cupcakes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de cupcakes te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreaties zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany