• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Koolhydraatarmbrood recept

Ben je bezig met een goede leefstijl en wil je graag minder koolhydraten binnen krijgen, maar wel kunnen genieten van brood? Maak dan eens dit koolhydraatarmbrood! Dankzij de Molen de Hoop Koolhydraatarmer Broodmix, wordt het een stuk eenvoudiger om zo’n brood te maken. Dit brood is perfect om tijdens het ontbijt of de lunch te serveren met wat beleg erop. Lees snel verder voor ons koolhydraatarmbrood recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd ± 3.5 uur wachttijd 12 personen
Ben je bezig met een goede leefstijl en wil je graag minder koolhydraten binnen krijgen, maar wel kunnen genieten van brood? Maak dan eens dit koolhydraatarmbrood! Dankzij de Molen de Hoop Koolhydraatarmer Broodmix, wordt het een stuk eenvoudiger om zo’n brood te maken. Dit brood is perfect om tijdens het ontbijt of de lunch te serveren met wat beleg erop. Lees snel verder voor ons koolhydraatarmbrood recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram Molen de Hoop Koolhydraatarmer Broodmix;
  • 5 gram Instant Gist;
  • Bakspray;
  • Deegkrabber kunststof asymmetrisch 12 x 8,6 cm (zwart);
  • Beslagkom kunststof, 28 cm;
  • Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm;
  • BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C;
  • Rolstok;
  • DeSh Stoombakje;
  • Nordic Ware Broodbakvorm 13x23cm.

Overige benodigdheden:

  • 340 gram water;
  • Bubbeltjesfolie;
  • Planeetmenger met deeghaak.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Desh Stoombakje
€ 49,99
+
Patisse Koel/Druip Rooster 40x25cm
€ 6,99
+
Nordic Ware Broodbakvorm 13x23cm
€ 18,39

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
PME Rolstok kunststof 22.5 cm
€ 5,89
+
Molen de Hoop Koolhydraatarmer Broodmix 1kg
€ 5,49
+
Deegkrabber Kunststof Asymmetrisch Zwart 12x8,6cm
€ 0,99
+
BrandNewCake Digitale Thermometer -50 tot 300°C
€ 9,98
+
Beslagkom kunststof, 28 cm.
€ 7,99
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept

Het deeg kneden met een machine:

  1. Meng de Brood-mix en het water met een deegkrabber door elkaar heen.
  2. Dek de kom af en laat het mengsel 30 minuten rusten.
    Tip! Dit geeft de Brood-mix de kans om alvast te beginnen met het opnemen van het vocht.
    Tip! Dit wordt een ‘autolyse’ genoemd.
  3. Doe het mengsel en de instant gist in de machine.
  4. Laat de machine op een lage snelheid kneden tot een goed afgekneed deeg.
    Tip! Het deeg is goed gekneed wanneer je er een flinterdun vliesje van kunt trekken. Trek een vliesje bij een stukje deeg zonder veel zaden.
    Tip! Hoe lang het kneden precies duurt, verschilt per machine.

Het rijzen van het deeg:

  1. Bol het deeg op door het gelijkmatig plat te slaan en van boven naar beneden toe op te rollen.
  2. Draai het deeg om, zodat de sluiting naar boven toe ligt.
  3. Draai het deeg ook 90 graden, zodat hij weer in de lengte voor je ligt.
  4. Rol het deeg nogmaals op.
  5. Duw vervolgens met de zijkanten van je hand het deeg onder zichzelf.
    Tip! Als je dit doet, ontstaat er een gladde bol met een sluiting aan de onderkant.
  6. Dek het deeg af met bubbeltjesfolie.
  7. Laat het deeg rijzen, totdat het 50% in volume is toegenomen.
    Tip! Dit zal waarschijnlijk tussen de 30 en 45 minuten duren.

Het oppunten van het deeg:

  1. Draai het deeg om, zodat de sluiting naar boven toe komt te liggen.
  2. Ontgas het deegstuk, door de lucht eruit te drukken.
  3. Pak de cirkel linksboven en rechtsboven vast en sla deze richting het midden van de cirkel.
  4. Duw dit goed aan.
    Tip! Je hebt nu een soort van driehoek voor je liggen.
  5. Rol de driehoek van boven naar beneden, onder lichte spanning op. Tip! Je hebt nu het deeg opgepunt.
  6. Leg het opgepunte deeg met de sluiting naar beneden op het werkblad.
  7. Dek het deeg af met bubbeltjesfolie.
  8. Laat het deeg rijzen, totdat het deeg 50% in volume is toegenomen. Tip! Dit noemen we de puntrijs.
    Tip! Dit zal waarschijnlijk tussen de 30 en 45 minuten duren.

Het deeg langmaken:

  1. Vet de bakvorm egaal en lichtjes in met bakspray.
  2. Draai het deegstuk om, zodat de sluiting naar boven toe komt te liggen.
  3. Ontgas het deegstuk, door de lucht eruit te drukken.
    Tip! Je zult zien dat de deegplak breder wordt, het doel is circa 46 centimeter.
  4. Pak de deegplak aan de linker- en rechter uiteinde vast en sla deze uiteinden richting het midden/de onderkant van de deegplak.
    Tip! De deegplak heeft nu een trapeziumvorm, de bovenkant is iets smaller dan de onderkant.
  5. Sla de deegplak weer goed door.
  6. Rol vervolgens de deegplak onder lichte spanning op en zorg ervoor dat de naad goed dichtzit.
    Tip! De deegrol is nu iets langer dan het bakblik.
  7. Leg het lang gemaakte deegstuk met de sluiting naar onder en wijzend naar de zijkant van de bakvorm.

Het narijzen van het deeg:

  1. Dek de bakvorm af met bubbeltjesfolie.
  2. Laat het koolhydraatarmbrood mooi vol rijzen.
    Tip! Het deeg is voldoende gerezen wanneer je het voorzichtig met je vingertop induwt, het kuiltje even blijft staan en dan langzaam weer naar buiten komt.
    Tip! De narijs zal 50 minuten tot 1,5 uur duren.
  3. Verwarm tijdens de narijs de oven alvast voor op 220 graden (onder- en bovenwarmte).
  4. Verwarm op de bodem van de oven een DeSh-stoombakje.
  5. Schuif ook een draadrooster in de oven en plaats deze zo laag mogelijk

Het bakken van het koolhydraatarmbrood:

  1. Zet de bakvorm op het draadrooster en giet circa 150 milliliter water in het DeSh-stoombakje.
  2. Bak het brood 20 minuten op 220 graden.
  3. Verlaag de temperatuur naar 200 graden.
  4. Bak het koolhydraatarmbrood 17 minuten verder op 200 graden.
  5. Zet de ovendeur op een kier en bak nog 3 minuten verder.
    Tip! De totale baktijd bedraagt dus ongeveer 40 minuten.
  6. Prik eventueel met een digitale (kern)thermometer in het brood.
    Tip! Als het koolhydraatarmbrood een kerntemperatuur van 96 graden heeft, is het brood gaar.
  7. Los het brood na het bakken direct uit de bakvorm.
  8. Laat het brood volledig afkoelen op een rooster.
  9. Snijd het koolhydraatarmbrood pas aan wanneer het brood volledig is afgekoeld.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat aan ons jouw zelfgemaakte koolhydraatarmbrood zien!

Heb jij met dit recept een koolhydraatarmbrood gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe het brood is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!
Flag of Germany