Veel mensen blijven deze vakantie gewoon in Nederland. Maar dat hoeft je er natuurlijk niet van te weerhouden om een lekker mediterraan sfeertje te bouwen in je eigen achtertuin, op de Drentse hei of aan het Noordzeestrand door een brood met zuidelijke smaken te bakken. Daarom delen we vandaag dit recept waarmee je zelf een heerlijk Mediterraans breekbrood kunt bakken.
Zomerse maaltijd
Het deeg van dit Mediterraans breekbrood wordt op smaak gebracht met olijven en rozemarijn en geserveerd met zelfgemaakte tapenade en pesto. Je kunt het, met wat tomaatjes erbij of een soepje, prima als zomerse maaltijd serveren. En het is ook eens wat anders dan het geijkte stokbrood bij een barbecue. Heb je een stukje over? Halveer dit dan en besmeer het met pesto. Beleg het stukje daarna met plakken tomaat en doe er dan wat mozzarella op. Doe het even onder de grill en je waant je in Italië.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 1 kilo Italiaanse bloem tipo 00 (Molen de Hoop);
- 30 gram verse gist of 10 gram droge gist;
- 8 gram suiker;
- 15 gram zout en een beetje voor de pesto;
- Kneepje citroensap;
Overige benodigdheden:
- 4 deciliter lauwwarm water;
- 3 eetlepels olijfolie;
- 6 takjes rozemarijn;
- 100 gram zwarte olijven zonder pit;
- 20 gram geraspte Parmezaanse kaas;
- 9 kleine trostomaatjes;
- 1 plantje basilicum, alleen de blaadjes;
- 2 teentjes knoflook;
- 50 gram pijnboompitten;
- 60 gram geraspte Parmezaanse kaas;
- 3 eetlepels olijfolie;
- Peper.