Het maken van de pesto-mijtertjes
We bakten de pestobroodjes in een siliconen bakvorm waarin ze vanzelf al een mooie driehoekvorm krijgen. Na het afkoelen, hoef je de mijtertjes alleen nog even van een rode laag en een mooi kruis te voorzien en klaar zijn je mijtertjes. Heb je nu geen tijd voor al dat gefröbel? Dan kun je de rode pesto en de mascarpone ook gewoon mengen en er in een schaaltje bij geven. Ze zijn van zichzelf al lekker, maar ook leuk om over een paar weekjes met Kerst bij een voorgerechtje te serveren. Echte feestbroodjes dus, en dat zonder stress. Da’s pas feestelijk!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram mix voor pesto-brood (Molen De Hoop);
- 11 gram droge gist;
- Spuitzak met streepmondje (wij gebruikte 'm uit deze Wilton-set);
- Siliconenvorm met 8 punten;
- Spatel.
Overige benodigdheden:
- 300 milliliter lauw water;
- 1 potje rode pesto of tomatentapenade;
- 1 klein bakje mascarpone;
- 1 à 2 eetlepels melk.