• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Briochekrans met cranberry's en brie recept

We glijden langzaam richting feestdagen. Nog geen idee hoe die er uit gaan zien, in dit vreemde jaar, en dat maakt het lastig verheugen. Ook al kan je misschien niet je hele familie ontvangen, alvast iets Kerstigs bakken is sowieso wel fijn om toch een beetje in de stemming te komen. Misschien slingert ergens in de voorraadkast nog wel een potje cranberry-compote uit het kerstpakket van vorig jaar. En in de koelkast ligt vast nog wel een restje Franse kaas. Met die twee ingrediënten en wat warme specerijen maak je van een rijk briochedeeg iets extra feestelijks. De mooie kerstkrans-vorm doet de rest. Zo houden we de moed erin: op naar december!

± 0.5 uur bereidingstijd ± 4 uur wachttijd 10 personen

We glijden langzaam richting feestdagen. Nog geen idee hoe die er uit gaan zien, in dit vreemde jaar, en dat maakt het lastig verheugen. Ook al kan je misschien niet je hele familie ontvangen, alvast iets Kerstigs bakken is sowieso wel fijn om toch een beetje in de stemming te komen. Misschien slingert ergens in de voorraadkast nog wel een potje cranberry-compote uit het kerstpakket van vorig jaar. En in de koelkast ligt vast nog wel een restje Franse kaas. Met die twee ingrediënten en wat warme specerijen maak je van een rijk briochedeeg iets extra feestelijks. De mooie kerstkrans-vorm doet de rest. Zo houden we de moed erin: op naar december!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram bloem;
  • 30 gram suiker;
  • 2 theelepels zout;
  • 2 theelepels gemalen anijszaad;
  • 1 theelepels gemalen kaneel;
  • 14 gram verse gist (bij voorkeur, anders 5 gram droge gist);
  • 100 gram cranberry’s (Molen de Hoop);
  • 1 eetlepel kaneelsuiker;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier. 

Overige benodigdheden:

  • 4 eieren;
  • 175 gram roomboter;
  • 100 gram brie;
  • 150 gram cranberry compote (Terschellinger biologisch);
  • 1 ei om mee te bestrijken.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Molen de Hoop Anijszaad Gemalen 100 gr.
€ 4,79
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
€ 5,98
+
Bruggeman Desem & Gist (5x20gr)
€ 5,38
+
Molen de Hoop Cranberry's 200gr
€ 4,79
+
Kaneelsuiker 175 gr.
€ 3,49
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier vellen 38x30cm 20st.
€ 3,29
+

Recept


  1. Mix de bloem met de suiker, zout, anijszaad en kaneel.
  2. Doe de verse gist er in kruimels bij of voeg de droge gist toe.
  3. Voeg de eieren toe en kneed het deeg met een deeghaak een paar minuten tot het een samenhangend geheel wordt.
  4. Voeg dan in delen de zachte roomboter toe en laat het geheel door kneden totdat je een elastisch deeg krijgt. Dit duurt ruim 5 minuten.
  5. Het deeg moet een beetje loslaten van de kom en niet teveel plakken. Eventueel voeg je een klein beetje extra bloem toe.
  6. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg rijzen tot het in volume verdubbeld is. Ongeveer een uur op kamertemperatuur.
  7. Rol het deeg na ongeveer een uur rijzen uit met een deegroller (gebruik wat bloem op het aanrecht tegen het plakken van het deeg) tot een rechthoek van ongeveer 30 x 40 cm.
  8. Bestrijk het deeg met cranberry compote en cranberry’s en kleine plakjes brie.
  9. Bestrooi met wat kaneelsuiker naar wens.
  10. Rol het deeg vanaf de lange kant op zodat je een lange rol hebt.
  11. Snijd vervolgens met een scherp mes het deeg in twee lange banen.
  12. Dan rol je de twee banen deeg om en om over elkaar en in een ronde vorm naar elkaar toe.
  13. Druk de einden een beetje in elkaar en vouw aan de onderkant dicht.
  14. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  15. Dek weer af met een theedoek en laat vervolgens het deeg 2 tot 3 uur rijzen in een warme ruimte.
  16. Bestrijk het deeg daarna met wat losgeklopt ei.
  17. Bak de briochekrans in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  18. Laat op een rooster afkoelen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk eens ons Babka recept!

Deze briochekrans met cranberry's en brie smaakt heerlijk, maar dit brood wordt meer geserveerd tijdens een borrel of misschien wel als lunch. Ben je meer op zoek naar een lekker zoet lekkernij wat je kunt serveren als ontbijt of als dessert? Dan is de babka misschien wel iets voor jou! Dit is een heerlijk zoet gevlochten brood met chocolade. Bekijk het recept hier!

Deel jouw Briochekrans met cranberry's en brie met ons!

Heb jij met ons recept zelf een Briochekrans met cranberry's en briegemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe het dan is geworden. Dat kun je aan ons laten zien, door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account.

Flag of Germany