We glijden langzaam richting feestdagen. Nog geen idee hoe die er uit gaan zien, in dit vreemde jaar, en dat maakt het lastig verheugen. Ook al kan je misschien niet je hele familie ontvangen, alvast iets Kerstigs bakken is sowieso wel fijn om toch een beetje in de stemming te komen. Misschien slingert ergens in de voorraadkast nog wel een potje cranberry-compote uit het kerstpakket van vorig jaar. En in de koelkast ligt vast nog wel een restje Franse kaas. Met die twee ingrediënten en wat warme specerijen maak je van een rijk briochedeeg iets extra feestelijks. De mooie kerstkrans-vorm doet de rest. Zo houden we de moed erin: op naar december!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 300 gram bloem;
- 30 gram suiker;
- 2 theelepels zout;
- 2 theelepels gemalen anijszaad;
- 1 theelepels gemalen kaneel;
- 14 gram verse gist (bij voorkeur, anders 5 gram droge gist);
- 100 gram cranberry’s (Molen de Hoop);
- 1 eetlepel kaneelsuiker;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 4 eieren;
- 175 gram roomboter;
- 100 gram brie;
- 150 gram cranberry compote (Terschellinger biologisch);
- 1 ei om mee te bestrijken.