Ooo, wat gaan we lekker eten met de feestdagen. Zalmmousse en tulband, eendenborst en crème brûlée. Allemaal heerlijk, maar ik ken mezelf: halverwege Kerst snak ik alweer naar een beetje normaal doen. Uit met die glitterjurk, heerlijk de spijkerbroek en dikke sokken aan en dan iets simpels maken. Dit runderstoofpotje met bokbier bijvoorbeeld. Ik bak er een bierbrood bij. Hartstikke makkelijk: het bier wat je bij de mix moet doen, werkt meteen als gist. Het stoofpotje, waarin je hetzelfde bier verwerkt, is ook zo gemaakt. Het moet alleen een paar uur heel zachtjes stoven. Ongeveer de tijd waarin je voor de zoveelste keer Love actually kunt kijken, of Sissi desnoods. Ontspannen feestdagen gewenst!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 2 eetlepels bloem;
- Bakvorm hout + bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 1 pak bierbrood-mix bruchetta;
- 2 flesjes bokbier;
- 500 gram hutspotgroente;
- Bakboter;
- 750 gram riblap of sucadelap in stukjes;
- 1 laurierblad;
- 1 mespunt gemalen kruidnagel of 2 hele kruidnagels;
- 2 bouillonblokjes;
- 250 gram snijbonen of sperziebonen.