• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Sinterklaas taartjes recept

Tijdens Sinterklaas denken we niet alleen aan pepernoten, speculaas en chocoladeletters, maar ook aan mandarijnen. Met mandarijnen kun je heerlijke baksels maken, want ze zijn een echte, frisse smaakmaker. In dit recept hebben we een verrukkelijke mandarijncoulis gemaakt, die we vervolgens als vulling in mini pavlova’s hebben gedaan. In combinatie met een mascarpone room en kruidnoten is dit echt een heerlijk gebakje voor tijdens de feestdagen! Lees snel verder voor ons Sinterklaas taartjes recept en ga lekker aan de slag!
± 3 uur bereidingstijd 8 personen
Tijdens Sinterklaas denken we niet alleen aan pepernoten, speculaas en chocoladeletters, maar ook aan mandarijnen. Met mandarijnen kun je heerlijke baksels maken, want ze zijn een echte, frisse smaakmaker. In dit recept hebben we een verrukkelijke mandarijncoulis gemaakt, die we vervolgens als vulling in mini pavlova’s hebben gedaan. In combinatie met een mascarpone room en kruidnoten is dit echt een heerlijk gebakje voor tijdens de feestdagen! Lees snel verder voor ons Sinterklaas taartjes recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 240 gram + 3 eetlepels fijne kristalsuiker;
  • 3 theelepels maïzena;
  • 1 theelepel citroensap;
  • 3 theelepels vanille extract;
  • 400 milliliter slagroom;
  • Kruidnoten, in kleine stukjes;
  • 2 spuitzakken;
  • Brand New Cake Spuitmondje Open Ster;
  • Spuitmondje glad RVS 16mm;
  • Siliconen bakvorm halve bol 6;
  • Rasp.

Overige benodigdheden:

  • 250 milliliter mandarijnsap;
  • 2 centimeter gember;
  • 120 gram eiwit;
  • 160 gram mascarpone;
  • 30 mandarijnpartjes;
  • Eventueel: blaadjes munt.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Citroensap Biologisch 200 ml
€ 1,40
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Bolletje Kruidnoten Naturel 200g
€ 1,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
€ 1,98
+
Spuitmondje Glad RVS 16mm
€ 3,29
+
Patisse Rasp RVS 11 cm
€ 2,99
+

Recept

Het maken van de coulis:

  1. Doe de gember, mandarijnen sap en 3 eetlepels suiker in een steelpannetje.
  2. Breng het goedje op een laag vuur aan de kook.
  3. Meng 2 theelepels maïzena met een beetje water.
  4. Meng de maïzena door het goedje heen.
  5. Laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Verwijder de gember en laat de coulis afkoelen.

Het maken van de meringue gebakjes:

  1. Verwarm de oven voor op 85 graden (heteluchtoven).
  2. Klop de eiwitten op hoge snelheid in een vetvrije mengkom.
  3. Voeg in 3 delen de 240 gram suiker aan het eiwit toe.
  4. Meng als laatste het citroensap, 1 theelepel maïzena en 1 theelepel vanille extract er doorheen.
  5. Klop het geheel in circa 5 minuten tot een stevig schuim.
  6. Bevestig het ronde spuitmondje aan de spuitzak.
  7. Doe het schuim in de spuitzak.
  8. Leg de bakvorm met de bolle kant naar boven op een ovenrek.
  9. Spuit de meringue over de bollen.
  10. Bedek ze tot minimaal de helft.
    Tip! Het schuim loopt namelijk nog iets naar beneden.
  11. Bak het schuim in 145 minuten gaar.

Het maken van de room:

  1. Klop de mascarpone, slagroom en 2 theelepels vanille extract door elkaar heen tot een gladde crème.
  2. Bevestig het spuitmondje 1M aan de spuitzak.
  3. Schep de mascarpone room in de spuitzak.
  4. Leg de room in de koeling tot gebruik.

Het maken van de Sinterklaas taartjes:

  1. Haal de meringue uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
  2. Haal de gebakjes voorzichtig van de vorm af.
  3. Rasp aan de onderkant voorzichtig een vlakke onderkant aan de bol.
    Tip! Zodoende kun je ze goed neerzetten.
  4. Vul de gebakjes met een laagje mascarpone room.
  5. Doe een beetje coulis in de gebakjes en een aantal gehalveerde mandarijnpartjes.
  6. Spuit bovenop een toefje mascarpone room.
  7. Werk de Sinterklaas taartjes af met coulis, mandarijnpartjes, kruidnoten crumble en munt.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze andere Sinterklaas recepten!

Wil je naast deze Sinterklaas taartjes nog meer lekkers voor dit feest maken? Dan vind je het vast leuk om te weten dat je op onze blog nog veel meer Sinterklaas recepten kunt vinden. Met deze recepten kun je uiteenlopende Sinterklaas lekkernijen maken. We hebben er zowel zoete als hartige recepten op staan. Zo vind je er een recept voor een verrukkelijke Sinterklaas brownie en een recept voor een gave boek van Sinterklaas taart. Heb jij even geen zin in al die zoetigheden? Probeer dan eens dit recept voor hartige Sint stafjes en dit recept voor een hartige banketletter. Bekijk al onze Sinterklaas recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte Sinterklaas taartjes aan ons zien!

Heb jij zelf met dit recept Sinterklaas taartjes gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe de gebakjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreaties zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany