Tijdens Sinterklaas denken we niet alleen aan pepernoten, speculaas en chocoladeletters, maar ook aan mandarijnen. Met mandarijnen kun je heerlijke baksels maken, want ze zijn een echte, frisse smaakmaker. In dit recept hebben we een verrukkelijke mandarijncoulis gemaakt, die we vervolgens als vulling in mini pavlova’s hebben gedaan. In combinatie met een mascarpone room en kruidnoten is dit echt een heerlijk gebakje voor tijdens de feestdagen! Lees snel verder voor ons Sinterklaas taartjes recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 240 gram + 3 eetlepels fijne kristalsuiker;
- 3 theelepels maïzena;
- 1 theelepel citroensap;
- 3 theelepels vanille extract;
- 400 milliliter slagroom;
- Kruidnoten, in kleine stukjes;
- 2 spuitzakken;
- Brand New Cake Spuitmondje Open Ster;
- Spuitmondje glad RVS 16mm;
- Siliconen bakvorm halve bol 6;
- Rasp.
Overige benodigdheden:
- 250 milliliter mandarijnsap;
- 2 centimeter gember;
- 120 gram eiwit;
- 160 gram mascarpone;
- 30 mandarijnpartjes;
- Eventueel: blaadjes munt.