Ken jij makrout (wordt ook wel gespeld als makroudh genoemd) al? Dit zijn heerlijke koekjes uit het noordwestelijke deel van Afrika (met onder andere Marokko, Algerije, Tunesië en Libië). Makrout betekent ‘diamantvorm’ in het Arabisch en dat is dan ook de meest gebruikte vorm voor dit gebak. Het zijn zoete koekjes, doorgaans gevuld met dadels en gedompeld in honing. De koekjes smaken onder andere heerlijk bij een kopje (muntthee) of steranijs thee. Reden genoeg is om zelf eens deze dadelkoekjes te maken. Lees snel verder voor ons makrout recept en ga lekker aan de slag!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram Italiaanse Bloem Semola Rimacinata (fijne griesmeel);
- 1 theelepel kaneel;
- 50 gram sesamzaadjes;
- 200 gram dadels;
- 300 gram honing;
- Koekjesstempel naar keuze.
Overige benodigdheden:
- 160 gram gesmolten ongezouten roomboter;
- 120 milliliter lauwwarm water;
- 40 milliliter oranjebloesem water;
- 5 gram zout;
- Stoofpan;
- Hakmolen;
- 600 milliliter zonnebloemolie om in te frituren;
- Eventueel: een makrout stempel.