• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Dwars door de koelkast quiche recept

Een handvol boontjes, een stuk courgette, wat plakjes vleeswaren, een stukje Franse kaas. Fijne restjes hoor, zo na de feestdagen. Weggooien is zonde, maak liever een rondje door je koelkast en bak met al die lekkere overblijvertjes een mooie quiche. Bloem, boter en eieren en een flinke scheut room heb je vast nog wel in huis. De smaak van de quiche wordt vooral bepaald door wat je in de liaison doet, een chique naam voor het eieren-roommengsel dat alle ingrediënten in de taart aan elkaar bindt. Ik deed er een flinke paplepel pesto door uit een kerstpakket, maar je kan er ook Mexicaanse kruiden door doen, of kerrie, of een handvol groene kruiden en een knoflookteen. Als je groenten gebruikt die bij het garen vocht afgeven, kun je ze beter eerst even voorbakken in een klein beetje olijfolie, anders word je bodem soppig. Zo smakelijk heb je je koelkast nog nooit leeg gegeten!

Moeilijkheidsgraad: ± 1 uur bereidingstijd 8 personen
Een handvol boontjes, een stuk courgette, wat plakjes vleeswaren, een stukje Franse kaas. Fijne restjes hoor, zo na de feestdagen. Weggooien is zonde, maak liever een rondje door je koelkast en bak met al die lekkere overblijvertjes een mooie quiche. Bloem, boter en eieren en een flinke scheut room heb je vast nog wel in huis. De smaak van de quiche wordt vooral bepaald door wat je in de liaison doet, een chique naam voor het eieren-roommengsel dat alle ingrediënten in de taart aan elkaar bindt. Ik deed er een flinke paplepel pesto door uit een kerstpakket, maar je kan er ook Mexicaanse kruiden door doen, of kerrie, of een handvol groene kruiden en een knoflookteen. Als je groenten gebruikt die bij het garen vocht afgeven, kun je ze beter eerst even voorbakken in een klein beetje olijfolie, anders word je bodem soppig. Zo smakelijk heb je je koelkast nog nooit leeg gegeten!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 250 gram tarwebloem;
  • Springvorm van 24 centimeter of vierkante vorm van 23 cm);
  • 1/2 theelepel zout;
  • Deegroller.

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren;
  • 1 ei;
  • 125 gram koude boter in piepkleine stukjes;
  • 1 klein bekertje zure room of crème fraîche of een paar eetlepels ongezoete slagroom;
  • Kruiden of andere smaakmakers naar smaak (ik gebruikte pesto);
  • Zout en peper.
  • Restjes uit je koelkast bijvoorbeeld (gare) groente, uien, vleeswaren, kaasjes, olijven;
  • Teentje knoflook;
  • Een handvol geraspte kaas.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Springvorm Ø24cm
€ 9,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
Normale prijs € 3,08 Speciale prijs € 2,59
+
Kitchen Craft Taartpan Vierkant losse bodem 23x23x8cm
€ 25,59
+
Patisse Deegroller Hout 25cm
€ 9,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+

Recept

  1. Vet de vorm goed in.
  2. Zeef bloem en zout.
  3. Klop het ei los en doe het erbij.
  4. Wrijf de boter er met je vingers door tot je de structuur van grof zand hebt.
  5. Doe er 1 à 2 eetlepel koud water bij en kneed tot een samenhangend deeg.
  6. Maak er een bal van, rol in plasticfolie en leg in de koelkast (minstens een half uur).
  7. Bak eventueel de vulling wat aan en een beetje olijfolie (ik deed dat met uien, courgette en knoflook).
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  9. Rol het deeg uit op een bebloemd werkoppervlak en bekleed de vorm ermee, met een opstaand randje. Dat kan heel strak, maar mag ook best een beetje rustiek.
  10. Zet de vorm een half uurtje terug in de koelkast.
  11. Vul de taart met je restjes.
  12. Klop de 3 eieren los met de room en smaakmakers naar keuze (altijd ook wat peper en zout).
  13. Schenk dit mengsel over je taart heen.
  14. Leg er eventueel nog wat moois op (bijvoorbeeld mozzarella en tomaatjes) en strooi de kaas erover.
  15. Bak in 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer met sla of rucola.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw quiche met ons!

Dat was het recept voor de Dwars-door-de-koelkast quiche. Ben jij ook zo enthousiast over dit recept? Deel jouw creatie dan op jouw sociale mediakanalen en tag @baktotaal. Dan zullen wij jouw creatie delen op ons account!

Flag of Germany