Flammkuchen met gerookte zalm is echt een lekkere maaltijd voor de komende vrije dagen. Na de kleedjesmarkt, na een lange fietstocht, op een terras met een fles witte wijn: met dit gerecht kun je lekker ongedwongen genieten. Je kan ‘m rustig een dag van tevoren bakken (zonder de afwerking), dan is het een kwestie van nog even verhitten en garneren. Wij maakten de flammkuchen met zalm en kappertjes, maar als je meer een vleeseter bent is ‘ie ook heerlijk met gerookte spekjes (die moet je dan wel even meebakken). De oventemperatuur is belangrijk: alleen in een hete oven krijg je die mooie luchtbellen op je deeg. Wil je er een volwaardige maaltijd van maken? Doe dan voor het serveren nog een flinke extra pluk rucola op de flammkuchen.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram bloem;
- 7 gram droge gist);
- 10 gram zout.
Overige benodigdheden:
- 300 milliliter water, lauwwarm;
- 35 gram roomboter, zacht.
- 100 gram crème fraîche;
- 100 gram geraspte kaas;
- ½ rode ui;
- 100 gram gerookte zalm;
- Handvol kappertjes;
- Takje verse dille;
- 50 gram rucola;
- Zout en peper.