• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Flammkuchen met gerookte zalm recept

Flammkuchen met gerookte zalm is echt een lekkere maaltijd voor de komende vrije dagen. Na de kleedjesmarkt, na een lange fietstocht, op een terras met een fles witte wijn: met dit gerecht kun je lekker ongedwongen genieten. Je kan ‘m rustig een dag van tevoren bakken (zonder de afwerking), dan is het een kwestie van nog even verhitten en garneren. Wij maakten de flammkuchen met zalm en kappertjes, maar als je meer een vleeseter bent is ‘ie ook heerlijk met gerookte spekjes (die moet je dan wel even meebakken). De oventemperatuur is belangrijk: alleen in een hete oven krijg je die mooie luchtbellen op je deeg. Wil je er een volwaardige maaltijd van maken? Doe dan voor het serveren nog een flinke extra pluk rucola op de flammkuchen.

± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 4 personen

Flammkuchen met gerookte zalm is echt een lekkere maaltijd voor de komende vrije dagen. Na de kleedjesmarkt, na een lange fietstocht, op een terras met een fles witte wijn: met dit gerecht kun je lekker ongedwongen genieten. Je kan ‘m rustig een dag van tevoren bakken (zonder de afwerking), dan is het een kwestie van nog even verhitten en garneren. Wij maakten de flammkuchen met zalm en kappertjes, maar als je meer een vleeseter bent is ‘ie ook heerlijk met gerookte spekjes (die moet je dan wel even meebakken). De oventemperatuur is belangrijk: alleen in een hete oven krijg je die mooie luchtbellen op je deeg. Wil je er een volwaardige maaltijd van maken? Doe dan voor het serveren nog een flinke extra pluk rucola op de flammkuchen.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram bloem;
  • 7 gram droge gist);
  • 10 gram zout.

Overige benodigdheden:

  • 300 milliliter water, lauwwarm;
  • 35 gram roomboter, zacht.
  • 100 gram crème fraîche;
  • 100 gram geraspte kaas;
  • ½ rode ui;
  • 100 gram gerookte zalm;
  • Handvol kappertjes;
  • Takje verse dille;
  • 50 gram rucola;
  • Zout en peper.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 0,99
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Bruggeman Gist instant (5x11gr)
€ 3,49
+

Recept

  1. Meng de bloem, gedroogde gist en zout door elkaar heen.
  2. Meng het lauwwarme water er ook doorheen.
  3. Voeg de boter toe en kneed het tot een homogene bal.
  4. Dek het deeg af.
  5. Laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen.
  6. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  8. Rol het deeg dun uit tot een vorm van een rechthoek.
  9. Verdeel de crème fraîche over het deeg heen.
  10. Snijd de rode ui in en ringen en verdeel dit over de crème.
  11. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
  12. Bak de flammkuchen in circa 12 minuten gaar.
  13. Verdeel de zalm, kappertjes, dille en rucola over de flammkuchen.
  14. Bestrooi met wat zout en peper.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw flammkuchen met gerookte zalm met ons!

Heb jij met dit recept flammkuchen met gerookte zalm gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe het is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door ze te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw bakcreatie trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany