• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Pecannotentaart recept

Ben jij nog op zoek naar een originele taart? Maak dan eens deze heerlijke Pecannoten taart. Deze taart heeft een zoete vulling van karamel, een krokante bodem en dankzij de pecannoten een lekkere bite. Hieronder vind je ons pecannoten taart recept en laten we stap voor stap zien hoe je zelf dit heerlijke gebak kunt maken!

± 2 uur bereidingstijd ± 2 uur wachttijd 8 personen

Ben jij nog op zoek naar een originele taart? Maak dan eens deze heerlijke Pecannoten taart. Deze taart heeft een zoete vulling van karamel, een krokante bodem en dankzij de pecannoten een lekkere bite. Hieronder vind je ons pecannoten taart recept en laten we stap voor stap zien hoe je zelf dit heerlijke gebak kunt maken!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 300 gram bloem;
  • 80 gram poedersuiker;
  • 200 gram pecannoten;
  • 300 milliliter maissiroop;
  • 13 gram vanille bourbon pasta;
  • 1 theelepel kaneel;
  • 100 gram gele basterdsuiker;
  • Taartpan met een diameter van 24 centimeter;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 225 gram ongezouten roomboter;
  • 2 eidooiers;
  • 3 eieren, maat L.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Lichte Basterdsuiker Van Gilse 600g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Pecannoten 150gr
€ 6,29
+
Molen de Hoop Tarwebloem 1kg
€ 3,08
+
Kitchen Craft Bakpapier 30 cm Rol 10 m
€ 7,89
+
Karo Corn Syrup (Mais Siroop) 473 ml
€ 10,49
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
Saracino Smaakpasta Vanille Bourbon (met zaadjes) 200g
€ 12,99
+

Recept

  1. Snijd 180 gram roomboter in blokjes.
  2. Doe de bloem, blokjes roomboter, 2 eidooiers en poedersuiker in een kom.
  3. Kneed het met de hand tot een samenhangend deeg.
  4. Wikkel het deeg in plasticfolie.
  5. Laat het zodoende 1 uur rusten.
  6. Klop de 3 eieren met een mixer door elkaar heen, totdat ze luchtig zijn.
  7. Doe dan de maissiroop, gele basterdsuiker, kaneel en vanille bourbon pasta erbij in.
  8. Smelt 45 gram roomboter.
  9. Voeg de gesmolten roomboter al kloppend aan het ei-mengsel toe.
  10. Mix het beslag daarna nog even 2 minuten door.
  11. Bekleed de taartpan met bakpapier.
  12. Rol het deeg uit.
  13. Doe daarna het deeg in de taartpan, waarbij je zowel de randen als de bodem van de pan bedekt.
  14. Giet vervolgens de vulling in de bakvorm.
  15. Doe daar bovenop de pecannoten.
  16. Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven).
  17. Bak de taart in 55 minuten gaar.
  18. Laat de taart daarna minstens 1 uur goed afkoelen en verder opstijven. Na het afkoelen, kun je de taart aansnijden. Eet smakelijk!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Maak jouw pecannoten taart nog lekkerder!

Wil jij jouw zelfgemaakte pecannoten taart nog lekkerder maken? Serveer de taart dan met een heerlijke toef slagroom of een verrukkelijke chocoladesaus. Je kunt ook de pecannoten taart omtoveren tot een dessert, door een bolletje ijs naast de taart te serveren!

Bekijk ook eens onze andere recepten met noten!

Noten geven een heerlijke bite aan baksels of dat nou taarten, koek of chocoladerepen zijn. Het is dan ook niet gek dat veel mensen het leuk vinden om met noten te bakken. Vind jij dit ook leuk om te doen? Bekijk dan eens onze andere recepten met noten. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijke Griekse Walnoten taart. Of wat dacht je van deze lekkere pindakoeken? Deze koeken zijn helemaal niet lastig om te maken, maar wel ontzettend lekker! Kijk vooral eens rond op ons blog en laat je verrassen door alle recepten met noten die wij voor je hebben verzameld. 

Heb je zelf een pecannoten taart gemaakt?

Heb jij zelf aan de hand van dit recept een pecannoten taart gemaakt? Deel deze dan met ons op Instagram! Maak een foto van jouw bakcreatie en plaats deze in je story. Als je ons in de story tagt met @baktotaal, delen wij 'm weer in die van ons!

Flag of Germany