Het was een beetje heet om te bakken, dus ik dacht slim te zijn door een bavarois te maken. Dat is namelijk een mooi koel klusje. Tot zover het geslaagde deel van dit verhaal. Omdat alleen bavarois ook maar saai is, wilde ik er een crunchy noten-caramelbodem onder maken. Ik wilde dus een notenbavaroisetaart van maken! Dat is echt een heerlijk gebak, zolang je de springvorm tenminste goed dicht doet. Nu had ik dat niet gedaan en daardoor geen karamelbodem in de vorm, maar in mijn oven...Uiteindelijk is het gelukkig toch goedgekomen, lees snel verder voor het recept!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 5 blaadjes gelatine;
- 30 gram pecannoten;
- 145 gram hazelnoten fijn;
- 1 vanillestokje;
- 60 gram suiker;
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker;
- Mespuntje zout;
- 100 gram amandelschaafsel;
- Springvorm van 18 cm doorsnede;
- Pavoni siliconen bolvorm KE007;
- 1 potje chocolade glaze Decora.
Overige benodigdheden:
- 400 milliliter volle melk;
- 3 eidooiers;
- 250 milliliter slagroom;
- 3 eetlepels amaretto of andere notenlikeur;
- 100 gram roomboter op kamertemperatuur.