• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Hazelnootgebakjes recept

Het zijn de ultieme herfstgebakjes: hazelino’s. Lekkere lagen schuimgebak met botercrème ertussen, slagroom erop en rondom lekkere nougatine. Onmogelijk om ze netjes te eten met een vorkje, maar wat zijn ze lekker! Bovenop hoort iets herfstigs, google ze maar eens: een eekhoorntje of een herfstblaadje, of deze schattige eikeltjes. Met een paar hazelnootjes erbij laat je meteen zien waar het bij deze gebakjes om draait: noten en nog eens noten. Ze zien er misschien moeilijk uit, maar met een mix voor botercrème is in elk geval dat onderdeel al zo gepiept. En de schuimlagen kun je rustig een dag eerder bakken en in een goed afgesloten trommel bewaren. Het rondom bedekken van de gebakjes met de nougatine is een handigheidje, en een beetje gesmeer, maar dan heb je ook wat: deze kunnen zo in de vitrine bij de banketbakker! Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze hazelnootgebakjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept! 

± 3.5 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 10 personen 5/5 (1 waardering)

Het zijn de ultieme herfstgebakjes: hazelino’s. Lekkere lagen schuimgebak met botercrème ertussen, slagroom erop en rondom lekkere nougatine. Onmogelijk om ze netjes te eten met een vorkje, maar wat zijn ze lekker! Bovenop hoort iets herfstigs, google ze maar eens: een eekhoorntje of een herfstblaadje, of deze schattige eikeltjes. Met een paar hazelnootjes erbij laat je meteen zien waar het bij deze gebakjes om draait: noten en nog eens noten. Ze zien er misschien moeilijk uit, maar met een mix voor botercrème is in elk geval dat onderdeel al zo gepiept. En de schuimlagen kun je rustig een dag eerder bakken en in een goed afgesloten trommel bewaren. Het rondom bedekken van de gebakjes met de nougatine is een handigheidje, en een beetje gesmeer, maar dan heb je ook wat: deze kunnen zo in de vitrine bij de banketbakker! Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze hazelnootgebakjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept! 

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 350 gram + 2 eetlepels fijne kristalsuiker;
  • 150 gram hazelnoot stukjes (Molen de Hoop);
  • 200 gram mix voor botercrème (BrandNewCake);
  • 2 theelepels vanille extract (Brand New Cake);
  • 250 milliliter slagroom;
  • 200 gram nougatine hazelnoot (Molen de Hoop);
  • 10 eikels chocoladedecoratie (Dobla);
  • 1 Cakering 6,5 cm;
  • Spuitzakken.

    Overige benodigdheden:

  • 200 gram eiwitten;
  • 250 milliliter water;
  • 300 gram ongezouten roomboter.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Schlagfix Plantaardige Slagroom Ongezoet 1L
€ 4,39
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Molen de Hoop Hazelnoten half geroosterd 250gr
€ 7,59
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
Normale prijs € 5,49 Speciale prijs € 4,67
+
Molen de Hoop Nougatine hazelnoot 250gr
€ 5,29
+
Dobla Chocoladedecoratie Eikel (40 stuks)
€ 11,89
+
Cakering met Kraalrand Ø 65x30mm
€ 3,19
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Doe de eiwitten met 350 gram suiker in een kom en verwarm dit au-bain marie.
  3. Verwarm op laag vuur in 10 minuten zodat de meeste suiker is opgelost.
  4. Giet het mengsel in een kom van de keukenmachine.
  5. Klop het eiwit op hoge snelheid in ongeveer 5 á 6 minuten tot een glanzend en stevig schuim.
  6. Spatel 100 gram hazelnoten erdoorheen.
  7. Teken op een bakpapier 20 rondjes met behulp van de cakering.
  8. Doe het schuim in een spuitzak met gladde spuitmond.
  9. Spuit de rondjes netjes in met het schuim.
  10. Bak het schuim in circa 2 uur af.
  11. Laat het schuim afkoelen en bewaar het tot gebruik in een luchtdichte trommel.
  12. Doe de botercrème-mix samen met het water in een kom.
  13. Klop dit goed door met een garde en laat het minimaal 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
  14. Klop de boter in 5 minuten romig.
  15. Voeg het mengsel in delen aan de boter toe.
  16. Voeg ook de vanille toe.
  17. Doe de botercrème in een spuitzak.
  18. Doe de slagroom en 2 eetlepels suiker in een kom.
  19. Klop dit stijf.
  20. Doe de slagroom in een spuitzak.
  21. Spuit de botercrème op 10 schuimpjes.
    Tip! Dit worden de bodems van de gebakjes.
  22. Leg er een schuimpje op.
  23. Strijk de randen met botercrème met een paletmes glad.
  24. Rol de randen van de gebakjes door de nougatine.
  25. Spuit op elk gebakje een toef slagroom.
  26. Decoreer de bovenkant met een chocolade eikel en verdeel de 50 gram hazelnoten.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw hazelnootgebakjes met ons!

Ga jij met ons recept zelf hazelnootgebakjes maken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto zien én delen op ons eigen account. En dat vinden wij super leuk om te doen!

Flag of Germany