Het zijn de ultieme herfstgebakjes: hazelino’s. Lekkere lagen schuimgebak met botercrème ertussen, slagroom erop en rondom lekkere nougatine. Onmogelijk om ze netjes te eten met een vorkje, maar wat zijn ze lekker! Bovenop hoort iets herfstigs, google ze maar eens: een eekhoorntje of een herfstblaadje, of deze schattige eikeltjes. Met een paar hazelnootjes erbij laat je meteen zien waar het bij deze gebakjes om draait: noten en nog eens noten. Ze zien er misschien moeilijk uit, maar met een mix voor botercrème is in elk geval dat onderdeel al zo gepiept. En de schuimlagen kun je rustig een dag eerder bakken en in een goed afgesloten trommel bewaren. Het rondom bedekken van de gebakjes met de nougatine is een handigheidje, en een beetje gesmeer, maar dan heb je ook wat: deze kunnen zo in de vitrine bij de banketbakker! Ben je benieuwd naar hoe je zelf deze hazelnootgebakjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 350 gram + 2 eetlepels fijne kristalsuiker;
- 150 gram hazelnoot stukjes (Molen de Hoop);
- 200 gram mix voor botercrème (BrandNewCake);
- 2 theelepels vanille extract (Brand New Cake);
- 250 milliliter slagroom;
- 200 gram nougatine hazelnoot (Molen de Hoop);
- 10 eikels chocoladedecoratie (Dobla);
- 1 Cakering 6,5 cm;
- Spuitzakken.
- 200 gram eiwitten;
- 250 milliliter water;
- 300 gram ongezouten roomboter.