Met Kerst heb je gauw teveel. Maar deze mini-tulbandjes en -cakejes zijn zo luchtig dat ze altijd wel in de smaak vallen. Je kunt ze heel simpel houden, maar ook helemaal over the top gaan met de versiering. Moskovisch gebak, want dat is dit, maak je een beetje anders dan normale cake.
Je klopt eiwitten en dooiers gescheiden op met suiker, en mengt die dan pas met een heel fijn kruimeldeeg. Hierdoor ontstaat een super luchtig beslag. Zorg dat je kruimeldeeg echt fijn is. Heb je er na het verkruimelen nog te grote klontjes boter in? Zet het deeg dan even in de vriezer tot de boter weer hard is en je het fijner kunt verkruimelen. Dit beslag is ook prima geschikt voor een grote tulband. Of je combineert ze met wat hartige hapjes tot een high tea.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 200 gram patentbloem;
- 30 gram maïzena;
- 150 gram suiker;
- 100 gram bigarreaux;
- 1 theelepel gemalen anijszaad;
- 1 eetlepel cacaopoeder;
- Brand New Cake Botercrème-mix;
- PME Zilver suikerparels;
- Molen de Hoop greinsuiker;
- Brand New Cake fondantglazuur wit;
- 100 gram Cranberries;
- Siliconen bakvorm tulband mini (6 in 1 vorm);
- Siliconen bakvorm cilinder (8 in 1 vorm);
- Spatel;
- Beslagkom.
Overige benodigdheden:
- 160 gram ongezouten roomboter;
- 9 eieren;
- Rasp van 2 citroenen.