• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Luchtige mini-tulbandjes en -cakejes recept

Met Kerst heb je gauw teveel. Maar deze mini-tulbandjes en -cakejes zijn zo luchtig dat ze altijd wel in de smaak vallen. Je kunt ze heel simpel houden, maar ook helemaal over the top gaan met de versiering. Moskovisch gebak, want dat is dit, maak je een beetje anders dan normale cake.
  
Je klopt eiwitten en dooiers gescheiden op met suiker, en mengt die dan pas met een heel fijn kruimeldeeg. Hierdoor ontstaat een super luchtig beslag. Zorg dat je kruimeldeeg echt fijn is. Heb je er na het verkruimelen nog te grote klontjes boter in? Zet het deeg dan even in de vriezer tot de boter weer hard is en je het fijner kunt verkruimelen. Dit beslag is ook prima geschikt voor een grote tulband. Of je combineert ze met wat hartige hapjes tot een high tea.
± 2 uur bereidingstijd 14 personen
Met Kerst heb je gauw teveel. Maar deze mini-tulbandjes en -cakejes zijn zo luchtig dat ze altijd wel in de smaak vallen. Je kunt ze heel simpel houden, maar ook helemaal over the top gaan met de versiering. Moskovisch gebak, want dat is dit, maak je een beetje anders dan normale cake.
  
Je klopt eiwitten en dooiers gescheiden op met suiker, en mengt die dan pas met een heel fijn kruimeldeeg. Hierdoor ontstaat een super luchtig beslag. Zorg dat je kruimeldeeg echt fijn is. Heb je er na het verkruimelen nog te grote klontjes boter in? Zet het deeg dan even in de vriezer tot de boter weer hard is en je het fijner kunt verkruimelen. Dit beslag is ook prima geschikt voor een grote tulband. Of je combineert ze met wat hartige hapjes tot een high tea.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 200 gram patentbloem;
  • 30 gram maïzena;
  • 150 gram suiker;
  • 100 gram bigarreaux;
  • 1 theelepel gemalen anijszaad;
  • 1 eetlepel cacaopoeder;
  • Brand New Cake Botercrème-mix;
  • PME Zilver suikerparels;
  • Molen de Hoop greinsuiker;
  • Brand New Cake fondantglazuur wit;
  • 100 gram Cranberries;
  • Siliconen bakvorm tulband mini (6 in 1 vorm);
  • Siliconen bakvorm cilinder (8 in 1 vorm);
  • Spatel;
  • Beslagkom. 

Overige benodigdheden:

  • 160 gram ongezouten roomboter;
  • 9 eieren;
  • Rasp van 2 citroenen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Koopmans Prof. Maizena 1kg
€ 5,09
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Bigarreaux Rood 20-22mm 475gr.
€ 9,38
+
Molen de Hoop Anijszaad Gemalen 100 gr.
€ 4,79
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
PME Suikerparels Zilver 2,3mm 25 gram
€ 1,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Molen de Hoop Greinsuiker 200gr
€ 3,19
+
BrandNewCake Fondant Glazuur Wit 300g
€ 5,89
+
Siliconen Bakvorm Tulband Mini Ø70h36mm (6)
€ 13,49
+
Silikomart Siliconen Bakvorm Cilinder (8x) Ø6,3x4cm
€ 15,98
+
Pannenlikker Hendi kunststof 25cm
€ 5,69
+
Beslagkom Rood kunststof 2,5L (Ø23cm)
€ 6,29
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+

Recept

  1. Snijd de roomboter in hele kleine dobbelsteentjes en zet ze koud tot gebruik.
  2. Zeef de bloem met maïzena en voeg dan de boter toe.
  3. Meng met je handen de deeg tot er een kruimelig deeg ontstaat.
  4. Zet in de koelkast tot verder gebruik.
  5. Splits de eieren.
  6. Klop de eiwitten stijf en voeg dan 100 gram suiker in gedeeltes toe tot je een stevig mengsel hebt.
  7. Klop de eidooiers met de citroenrasp en een snuf zout en 50 gram suiker goed op tot het een bijna lichtgeel mengsel is.
  8. Voeg het eidooier mengsel toe aan het eiwitmengsel en spatel luchtig door elkaar.
  9. Voeg dan het bloem/botermengsel toe en meng kort. Dit is het basisbeslag.
  10. Deel het basisbeslag in tweeën.
  11. Verwarm de oven voor op 150°C.
  12. Nu kun je naar eigen smaak ingrediënten toevoegen.
  13. Voor de neutrale hebben we een theelepel anijszaad toegevoegd.
  14. Voor de chocoladecakejes voeg je nu 1 el cacaopoeder toe.
  15. Voor de bigarreaux cakejes voeg je 70 gram gesneden bigarreaux toe (de rest gebruik je voor de garnering).
  16. Voor de cranberry-cakejes voeg je 80 gram gewelde cranberry's toe (de rest gebruik je voor de garnering).
  17. Verdeel het beslag in de ingevette bakvormen en bak de cakejes in een voorverwarmde oven voor 20 minuten.
  18. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en laat ze dan verder afkoelen op bakpapier.
  19. Garneer de bigarreaux-cakejes met de bigarreaux en boter crème (volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking).
  20. Garneer de chocoladecakejes met fondant en grein-suiker.
  21. Garneer met de cranberry's en boter crème en wat poedersuiker.
  22. Garneer de anijscakejes met de witte fondant en zilveren suikerparels. Eet smakelijk!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Mini-cakejes met ons!

Ga jij ook aan de hand van dit recept luchtige mini-tulbandjes en cakejes  maken? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw baksel! Maak er een foto van en deel deze op jouw sociale mediakanalen. Als je ons tagt via @baktotaal, kunnen wij jouw foto niet alleen zien maar ook delen op onze eigen sociale mediakanalen. En dat vinden wij heel leuk om te doen!

Flag of Germany