• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Caramel Licor 43 notentaart recept

In dit artikel laten wij zien hoe je een overheerlijke Caramel Licor 43 notentaart kunt maken. Wij zijn helemaal weg van deze combinatie en delen deze dan ook graag met jullie! Ben je benieuwd naar hoe je deze taart kunt maken? Lees dan snel verder! Succes met het maken.

Tip! Wij sneden de taart en vulden hem 1 keer, maar wil je nog meer smaak en bite aan jouw taart geven? Snijd en vul de taart dan 2 keer!

± 2.5 uur bereidingstijd 10 personen

In dit artikel laten wij zien hoe je een overheerlijke Caramel Licor 43 notentaart kunt maken. Wij zijn helemaal weg van deze combinatie en delen deze dan ook graag met jullie! Ben je benieuwd naar hoe je deze taart kunt maken? Lees dan snel verder! Succes met het maken.

Tip! Wij sneden de taart en vulden hem 1 keer, maar wil je nog meer smaak en bite aan jouw taart geven? Snijd en vul de taart dan 2 keer!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • Molen de Hoop taartenmix 500 gram;
  • 110 gram Caramel Licor 43;
  • 1,5 theelepel Patidess Smaakpasta Mokka;
  • 50 gram amandelschaafsel;
  • Molen de Hoop Nougatine Hazelnoot;
  • 100 gram suiker;
  • 200 gram Brand new Cake Botercrème-mix;
  • Spuitzak;
  • Patisse springvorm Ø22 centimeter. 

Overige benodigdheden:

  • 8 eieren;
  • 400 milliliter water;
  • 300 gram ongezouten roomboter.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Taartenmix (biscuit/kapsel) 500gr
€ 4,49
+
Caramel Licor 43 110 gram
€ 5,38
+
Patidess Smaakpasta Mokka 100g
€ 5,89
+
Molen de Hoop Nougatine hazelnoot 250gr
€ 5,29
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
Normale prijs € 5,49 Speciale prijs € 4,67
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Patisse Springvorm Silver-Top Ø22cm (9cm Hoog)
€ 16,99
+
One Way Wegwerp Spuitzak Comfort Green 10st - 30x17cm
€ 2,69
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Verspreid het amandelschaafsel over de bakplaat en rooster deze even bruin in de oven.
    Tip! Blijf bij de oven staan, want het roosteren van het amandelschaafsel gaat redelijk snel.
  3. Doe het amandelschaafsel even in een bakje en leg deze aan de kant.
  4. Klop 8 eieren samen met 50 milliliter water en de taartenmix van Molen de Hoop b
  5. Vul de ingevette bakvorm met het bovenstaande beslag.
  6. Bak de taart in ongeveer 35/40 minuten gaar.
  7. Ga ondertussen verder met het maken van de botercrème, meng hiervoor 200 gram botercrème-mix samen met 250 milliliter water.
  8. Zet het bovenstaande voor ongeveer 1 uur aan de kant.
  9. Wanneer de cake klaar is, kun je deze uit de oven halen en volledig laten afkoelen.
  10. Mix 300 gram ongezouten roomboter samen met het mengsel uit stap 7.
    Tip! Voeg stap 7 in stapjes toe aan de roomboter.
  11. Pak wat van de botercrème en doe deze in een ander kommetje.
  12. Breng de botercrème van stap 11 op smaak met de Caramel Licor 43. Proef tussendoor, om te bepalen of de smaak goed genoeg aanwezig is.
  13. Breng 100 milliliter water samen met 100 milliliter suiker al roerend aan de kook.
  14. Laat het mengsel 1 minuut doorkoken wanneer de suiker volledig is opgelost.
  15. Haal het bovenstaande mengsel van het vuur en breng het suikerwater op smaak met de mokka aroma.
  16. Laat de tempereersiroop volledig afkoelen.
  17. Snijd de afgekoelde taart doormidden.
  18. Trempeer de bovenkant van het onderste gedeelte van de taart met de trempeersiroop. Je kunt dit het beste met een kwastje aanbrengen.
  19. Trempeer de onderkant van het bovenste gedeelte van de taart ook met de trempeersiroop.
  20. Vul de taart met het mengsel van botercrème en Caramel Licor 43 en strooi over de gehele taart nougatine hazelnootjes. Je mag best royaal strooien. Dit geeft een lekkere bite aan de taart!
  21. Leg het bovenste stuk van de taart hierboven op.
  22. Strijk de buitenkant van de taart volledig af met de overgebleven botercrème.
  23. Breng aan de zijkant van de taart wat amandelschaafsel aan. Het mooiste is om dit alleen aan de onderkant te doen!
  24. Doe wat van de Caramel Licor 43 in een spuitzak en knip een klein puntje van de spuitzak af.
  25. Maak strepen op de bovenkant van de Caramel licor 43 notentaart ter decoratie.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw Caramel licor 43 notentaart met ons!

Heb jij ook met dit recept een heerlijke Caramel licor 43 notentaart gemaakt? Dan vinden wij het heel leuk om te zien hoe die is geworden. Dit kun je aan ons laten zien, door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen in onze eigen stories. En dat vinden wij heel leuk om te doen!

Flag of Germany