• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Donut taart recept

Ken jij de donut taart al? Deze taart lijkt precies op een donut, waardoor je ‘m perfect kunt trakteren op een feestje van een echte donutliefhebber. Wij gebruikten de tulband bakvorm Ciambella. Dankzij deze vorm krijg je een bolle cake met een gat in het midden, waardoor de cake er al bijna uitziet als een donut. Vervolgens hoef je het gebak alleen nog maar naar wens te vullen en te decoreren. In ons donut recept hieronder leggen we het je allemaal haarfijn uit. Lees dus snel verder en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 12 personen
Ken jij de donut taart al? Deze taart lijkt precies op een donut, waardoor je ‘m perfect kunt trakteren op een feestje van een echte donutliefhebber. Wij gebruikten de tulband bakvorm Ciambella. Dankzij deze vorm krijg je een bolle cake met een gat in het midden, waardoor de cake er al bijna uitziet als een donut. Vervolgens hoef je het gebak alleen nog maar naar wens te vullen en te decoreren. In ons donut recept hieronder leggen we het je allemaal haarfijn uit. Lees dus snel verder en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 135 gram Brand New Cake Biscuit-mix;
  • 50 gram Brand New Cake Crème Chantilly-mix;
  • 30 gram Patidess Smaakpasta Framboos;
  • Brand New Cake Kleurstof Gel Roze;
  • Brand New Cake Kleurstof Gel; geel, groen, oranje, paars, blauw;
  • 150 gram Brand New Cake Rolfondant Wit;
  • Brand New Cake Bakspray;
  • Tulband Bakvorm Ciambella Ø20x7,5(h) cm;
  • Rolstok;
  • Taartzaag;
  • Spuitzak;
  • Brand New Cake Eetbare Lijm met Kwastje.

Overige benodigdheden:

  • 2 eieren, maat M;
  • 13 milliliter water;
  • 50 milliliter melk.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Biscuit-mix 500g
€ 4,49
+
BrandNewCake Creme Chantilly (klopschuim) 100g
€ 2,59
+
Patidess Smaakpasta Framboos 120g
€ 5,59
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Roze 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Super Geel 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Mint Groen 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Oranje 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Paars 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Kleurstof Gel Blauw 35gr
€ 3,29
+
BrandNewCake Rolfondant Wit 250gr.
€ 2,59
+
Tulband Bakvorm Ciambella Ø20x7,5(h) cm
€ 13,89
+
PME Rolstok kunststof 15 cm
€ 4,49

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Taartzaag / Kapselzaag Dubbel 32cm
€ 7,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Eetbare Lijm met Kwastje 63g
€ 3,79
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+

Recept

Het bakken van de taart:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Mix in 8 minuten op de hoogste snelheid de Biscuit-mix, 2 eieren en 13 milliliter water door elkaar heen.
  3. Mix het beslag daarna 3 minuten op een lage snelheid door.
  4. Spray de bakvorm in met de bakspray.
  5. Giet het beslag in de bakvorm.
  6. Bak de biscuit in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de biscuit na het bakken volledig afkoelen.

Het maken van de Crème Chantilly:

  1. Mix in 2 minuten op hoge snelheid de Crème Chantilly-mix en de melk door elkaar heen.
  2. Meng een halve theelepel smaakpasta door de crème heen.
  3. Voeg een paar druppels roze kleurstof gel aan de crème toe.
    Tip! Hoe meer kleurstof je toevoegt, hoe donkerder de kleur wordt.
  4. Doe de crème in de spuitzak.

Het vullen van de biscuit:

  1. Zaag de biscuit met de taartzaag doormidden.
  2. Snijd in de onderste biscuit 2 schuine snedes, zodat je er een driehoekig stukje biscuit uit kan halen.
    Tip! Doe dit met een scherp mes.
  3. Doe dit bij de onderste biscuit helemaal in het midden rondom.
  4. Spuit de roze crème in het driehoekige gangetje tot die helemaal gevuld is.
  5. Leg het andere biscuit deel erop.

Het decoreren van de donut taart:

  1. Kleur 100 gram fondant roze en rol deze uit in de vorm van een cirkel.
  2. Leg de fondant op de bakvorm en snijd er in het midden een cirkel uit.
  3. Snijd aan de zijkant van de fondant een soort golven.
    Tip! De fondant moet op glazuur lijken dat over de donut taart is gedript.
  4. Plaats de fondant op de taart.
  5. Kleur de rest van de fondant met de kleurstof gels in verschillende kleuren.
  6. Rol van elke gekleurde fondant slangetjes en snijd er stukjes uit.
    Tip! Dit worden de sprinkles.
  7. Plak de sprinkles met de eetbare lijm op de donut taart.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook onze andere taart recepten!

Vind je het leuk om taarten te bakken? Dan ben je vast en zeker ook elke keer weer op zoek naar nieuwe recepten om te maken. Op onze blog hebben wij honderden recepten verzameld waarmee je verschillende, uiteenlopende taarten kunt maken. Van recepten voor diverse soorten appeltaarten tot aan recepten voor kleine gebakjes, dessert taarten, cheesecakes en nog veel meer. Bekijk al onze taart recepten hier!

Gek op donuts? Check deze recepten!

Ben je dol op donuts? Dan vind je het vast fijn om te weten dat wij op onze blog een aantal donut recepten hebben verzameld, waarmee je de lekkerste donuts kunt maken. Het is trouwens ook heel erg leuk om naast de donut taart zelfgemaakte donuts te serveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van prachtige marble donuts of lekkere KitKat donutsJe vindt al onze donut recepten hier!

Laat jouw zelfgemaakte donut taart aan ons zien!

Heb jij zelf met dit recept een donut taart gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe het gebak is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de taart te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany