• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Angel food citrus cakerol recept

Alles aan deze cakerol ademt de zomer: lekker luchtige cake, de frisse smaken van citrus, het mooie groen van pistachenootjes en het heldere geel van de lemoncurd. Basis is het beslag voor een Angel Food Cake, voedsel voor engelen dus. Dit is een soort biscuit, waarin geen boter wordt gemaakt en die super luchtig is door het opkloppen van de eiwitten. Precies wat je graag wilt voor gebak in deze tijd van het jaar, totaal niet zwaar of machtig. Je kunt hier natuurlijk weer helemaal op los gaan met je creativiteit: gebruik aardbeienjam in plaats van lemoncurd bijvoorbeeld en versier de rol dan met verse aardbeien. Eetbare bloemen zijn er ook heel mooi op. Hoe je deze rol ook maakt, dit baksel ziet er altijd tof uit en het smaakt alsof je het bij een echte bakker hebt gehaald voor jouw eigen engeltjes!
± 1.5 uur bereidingstijd 8 personen
Alles aan deze cakerol ademt de zomer: lekker luchtige cake, de frisse smaken van citrus, het mooie groen van pistachenootjes en het heldere geel van de lemoncurd. Basis is het beslag voor een Angel Food Cake, voedsel voor engelen dus. Dit is een soort biscuit, waarin geen boter wordt gemaakt en die super luchtig is door het opkloppen van de eiwitten. Precies wat je graag wilt voor gebak in deze tijd van het jaar, totaal niet zwaar of machtig. Je kunt hier natuurlijk weer helemaal op los gaan met je creativiteit: gebruik aardbeienjam in plaats van lemoncurd bijvoorbeeld en versier de rol dan met verse aardbeien. Eetbare bloemen zijn er ook heel mooi op. Hoe je deze rol ook maakt, dit baksel ziet er altijd tof uit en het smaakt alsof je het bij een echte bakker hebt gehaald voor jouw eigen engeltjes!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 1 theelepel wijnsteenpoeder;
  • 1 theelepel vanille extract;
  • 200 gram + 3 eetlepels kristalsuiker;
  • 100 gram bloem;
  • 270 gram Lemon Curd;
  • 400 milliliter slagroom;
  • 7 pistachenootjes;
  • Poedersuiker;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • Garneerkrabber kunststof 11x7,5 cm.

Overige benodigdheden:

  • 9 eiwitten;
  • 250 gram mascarpone;
  • 4 takjes verse munt;
  • Rasp van 1 limoen;
  • Rasp van 1 citroen.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Wijnsteen 80gr.
€ 4,69
+
Vanille Extract Bourbon 60ml
€ 12,49
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Lemon Curd Biologisch 270g
€ 6,09
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Molen de Hoop Pistachepitten 150gr
€ 7,59
+
Poedersuiker Biologisch 125g
€ 3,39
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+
Garneerkrabber Kunststof 11x7,5cm
€ 0,99
+

Recept

Het maken van de cakerol:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Klop de eiwitten tot zachte pieken.
  4. Klop 200 gram suiker en de wijnsteenpoeder door de eiwitten heen, totdat je stevige stijve pieken hebt.
  5. Zeef de bloem en spatel de bloem voorzichtig door de eiwitten heen.
  6. Strijk het beslag uit op de met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de cake in circa 16 minuten gaar.
  8. Haal de cake uit de oven en laat hem 5 minuten op het bakpapier afkoelen.
  9. Leg een theedoek op het aanrecht en bestuif deze licht met poedersuiker.
  10. Leg de cake met het bakpapier naar boven op de theedoek.
  11. Verwijder voorzichtig het bakpapier.
  12. Rol de cake met de theedoek losjes op tot een rol en laat hem op deze manier volledig afkoelen.

Het vullen van de cakerol:

  1. Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf.
  2. Roer de mascarpone los.
  3. Meng de mascarpone door de slagroom heen.
  4. Rol de cake voorzichtig uit.
  5. Verdeel de lemon curd over de cake heen.
  6. Verdeel de helft van de slagroom er ook overheen en strijk het glad.
  7. Snijd 3 takjes verse munt fijn en verdeel dit over de cake heen.
  8. Rasp de citroen en limoen boven de cake.
    Tip! Houd een beetje rasp over voor de bovenkant.
  9. Rol de cake voorzichtig op.
  10. Snijd eventueel de zijkanten van de rol cake netjes bij.
  11. Bestrijk de rol met het overige slagroom mengsel.
  12. Maak met de garneer krabber een motief in de slagroom.
  13. Garneer de cakerol met wat extra rasp, verse munt en pistachenootjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Laat jouw zelfgemaakte angel food citrus cakerol aan ons zien!

Heb jij met ons recept zelf een heerlijke angel food citrus cakerol gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe de cakerol is geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw foto ook nog eens delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany