Alles aan deze cakerol ademt de zomer: lekker luchtige cake, de frisse smaken van citrus, het mooie groen van pistachenootjes en het heldere geel van de lemoncurd. Basis is het beslag voor een Angel Food Cake, voedsel voor engelen dus. Dit is een soort biscuit, waarin geen boter wordt gemaakt en die super luchtig is door het opkloppen van de eiwitten. Precies wat je graag wilt voor gebak in deze tijd van het jaar, totaal niet zwaar of machtig. Je kunt hier natuurlijk weer helemaal op los gaan met je creativiteit: gebruik aardbeienjam in plaats van lemoncurd bijvoorbeeld en versier de rol dan met verse aardbeien. Eetbare bloemen zijn er ook heel mooi op. Hoe je deze rol ook maakt, dit baksel ziet er altijd tof uit en het smaakt alsof je het bij een echte bakker hebt gehaald voor jouw eigen engeltjes!
Benodigdheden uit onze webshop:
- 1 theelepel wijnsteenpoeder;
- 1 theelepel vanille extract;
- 200 gram + 3 eetlepels kristalsuiker;
- 100 gram bloem;
- 270 gram Lemon Curd;
- 400 milliliter slagroom;
- 7 pistachenootjes;
- Poedersuiker;
- Bakplaat;
- Bakpapier;
- Garneerkrabber kunststof 11x7,5 cm.
Overige benodigdheden:
- 9 eiwitten;
- 250 gram mascarpone;
- 4 takjes verse munt;
- Rasp van 1 limoen;
- Rasp van 1 citroen.