De tijd van wandelen, fietsen en picknicken is weer aangebroken. Even gewoon lekker lui op je terras zitten met een fles rosé in de koeler. Wat je plannen de komende weken ook zijn, deze hartige quiches zijn altijd prima. Neem ze in stukken gesneden mee en geniet er koud van of eet ze als warme maaltijd thuis. Je kunt ze ook prima een dag van tevoren maken en dan opnieuw verwarmen, een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 180 graden is genoeg. Frisse salade erbij en genieten maar. Heb je liever een andere vulling? Leef je lekker uit, want de zomer heeft genoeg groente-aanbod om regelmatig quiche op het menu te zetten.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 600 gram bloem;
- 2 rechthoekige bakvormen 31 bij 21 cm.
Overige benodigdheden:
- 300 gram roomboter;
- 2 eieren;
- 6 eetlepel water;
- 1 theelepel zout;
- 1 theelepel ras eetlepel hanout kruiden (alleen voor de deegbodem van gegrilde groenten vulling
Gegrilde groenten vulling:
- 2 eieren;
- 1 eetlepel bloem;
- 1 deciliter room;
- 100 gram geraspte kaas;
- 1 aubergine;
- 1 courgette;
- 1 rode ui;
- 1 teentje knoflook;
- Handvol trostomaatjes;
- 1 rode peper;
- 1 theelepel harissa;
- Za’atar;
- Peterselie.
Voor de venkel vulling:
- 2 eieren;
- 1 eetlepel bloem;
- 1 deciliter room;
- Rasp van 1 citroen;
- Zout en wat zwarte peper;
- 100 gram geitenkaas;
- 1 venkelknol;
- 1 eetlepel honing;
- Bosje groene aspergetips;
- Olijfolie.