• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Twee zomerse quiches recept

De tijd van wandelen, fietsen en picknicken is weer aangebroken. Even gewoon lekker lui op je terras zitten met een fles rosé in de koeler. Wat je plannen de komende weken ook zijn, deze hartige quiches zijn altijd prima. Neem ze in stukken gesneden mee en geniet er koud van of eet ze als warme maaltijd thuis. Je kunt ze ook prima een dag van tevoren maken en dan opnieuw verwarmen, een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 180 graden is genoeg. Frisse salade erbij en genieten maar. Heb je liever een andere vulling? Leef je lekker uit, want de zomer heeft genoeg groente-aanbod om regelmatig quiche op het menu te zetten.

± 1.5 uur bereidingstijd ± 1.5 uur wachttijd 8 personen

De tijd van wandelen, fietsen en picknicken is weer aangebroken. Even gewoon lekker lui op je terras zitten met een fles rosé in de koeler. Wat je plannen de komende weken ook zijn, deze hartige quiches zijn altijd prima. Neem ze in stukken gesneden mee en geniet er koud van of eet ze als warme maaltijd thuis. Je kunt ze ook prima een dag van tevoren maken en dan opnieuw verwarmen, een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 180 graden is genoeg. Frisse salade erbij en genieten maar. Heb je liever een andere vulling? Leef je lekker uit, want de zomer heeft genoeg groente-aanbod om regelmatig quiche op het menu te zetten.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 600 gram bloem;
  • 2 rechthoekige bakvormen 31 bij 21 cm.

Overige benodigdheden:

  • 300 gram roomboter;
  • 2 eieren;
  • 6 eetlepel water;
  • 1 theelepel zout;
  • 1 theelepel ras eetlepel hanout kruiden (alleen voor de deegbodem van gegrilde groenten vulling


Gegrilde groenten vulling:

  • 2 eieren;
  • 1 eetlepel bloem;
  • 1 deciliter room;
  • 100 gram geraspte kaas;
  • 1 aubergine;
  • 1 courgette;
  • 1 rode ui;
  • 1 teentje knoflook;
  • Handvol trostomaatjes;
  • 1 rode peper;
  • 1 theelepel harissa;
  • Za’atar;
  • Peterselie.


Voor de venkel vulling:

  • 2 eieren;
  • 1 eetlepel bloem;
  • 1 deciliter room;
  • Rasp van 1 citroen;
  • Zout en wat zwarte peper;
  • 100 gram geitenkaas;
  • 1 venkelknol;
  • 1 eetlepel honing;
  • Bosje groene aspergetips;
  • Olijfolie.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kitchen Craft Bakvorm Rechthoek 31x21cm
€ 24,19
+
Molen de Hoop Patentbloem 5kg
€ 11,19
+

Recept

  1. Doe de zachte boter, bloem, eieren, water en zout in een kom en mix het tot het goed gemengd is.
  2. Verdeel het deeg dan in 2 porties.
  3. Voeg voor de quiche met gegrilde groenten een theelepel ras eetlepel hanout kruiden aan het deeg toe.
  4. Laat beide deegballen minimaal een half uur, verpakt in folie, in de koelkast rusten.
  5. Rol het deeg daarna uit en verdeel het over de ingevette bakvormen.
  6. Druk het deeg goed aan in de randen en snijd eventueel overtollig deeg van de randen af.
  7. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  8. Bak de bodems 8 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  9. Maak de vulling voor de quiche met gegrilde groenten.
  10. Pers de knoflook in een kommetje met olijfolie.
  11. Kwast daar vervolgens de in plakken gesneden aubergine en courgette mee in.
  12. Gril de groenten in een hete grillpan.
  13. Klop in een kom de room tot dikke yoghurt.
  14. Voeg de theelepel harissa toe.
  15. Splits de eieren: de eidooiers gaan bij de room in.
  16. Klop de eiwitten stijf in een andere kom.
  17. Voeg de bloem, 50 gram van de geraspte kaas, zout en peper toe aan het room / eidooiers mengsel.
  18. Spatel dan de eiwitten erdoorheen.
  19. Verdeel de aubergine, courgette, gesneden rode ui, gesneden rode peper en de tomaatjes over de iets gebakken bodem.
  20. Schenk het roommengsel eroverheen en verdeel de rest van de geraspte kaas eroverheen.
  21. Bak de quiche voor nog ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (175 graden).
  22. Garneer het met wat verse peterselie en za’atar.

Maak de quiche met venkel en asperges:

  1. Snijd de venkel in dunne plakken en bak deze even op laag vuur in de honing. Tip! Houd het groen even apart voor garnering.
  2. Grill de groene asperges bestreken met iets olijfolie in een hete grillpan.
  3. Klop in een kom de room tot dikke yoghurt.
  4. Voeg de citroenrasp, zout en peper toe.
  5. Splits de eieren: de eidooiers gaan bij de room.
  6. Klop de eiwitten stijf in een andere kom.
  7. Voeg de bloem en 50 gram van de geitenkaas toe aan de room / eidooiers.
  8. Spatel dan de eiwitten erdoorheen.
  9. Verdeel de asperges en venkel over de bodem van de kort gebakken quiche.
  10. Schenk het roommengsel eroverheen.
  11. Bak de quiche nog ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven (175 graden).
  12. Garneer het met wat venkelgroen en de overgebleven geitenkaas. Geniet ervan!
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw twee zomerse quiches met ons!

Heb jij ook dit recept voor Twee zomerse quichesa uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw quiche niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!

Flag of Germany