• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

IJs knoeperds recept

Ben je op zoek naar een lekker tussendoortje tijdens het warme weer? Maak dan eens deze lekkere ijs knoeperds! De hoorntjes hebben we gemaakt van bladerdeeg en daarna hebben we ze gevuld met ijs. Het fijne aan dit recept is dat je elk soort ijs kunt gebruiken en de knoeperds kunt garneren met wat je maar lekker vindt. Het eindresultaat is echt verrukkelijk geworden, dus reden genoeg om ze zelf eens te maken. Lees snel verder voor ons ijs knoeperds recept en ga lekker aan de slag!
± 1.5 uur bereidingstijd 3 personen
Ben je op zoek naar een lekker tussendoortje tijdens het warme weer? Maak dan eens deze lekkere ijs knoeperds! De hoorntjes hebben we gemaakt van bladerdeeg en daarna hebben we ze gevuld met ijs. Het fijne aan dit recept is dat je elk soort ijs kunt gebruiken en de knoeperds kunt garneren met wat je maar lekker vindt. Het eindresultaat is echt verrukkelijk geworden, dus reden genoeg om ze zelf eens te maken. Lees snel verder voor ons ijs knoeperds recept en ga lekker aan de slag!

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 50 gram kristalsuiker;
  • 1 theelepel kaneel;
  • 250 gram Callebaut Chocolade Callets Wit;
  • 250 milliliter slagroom;
  • 1 zakje Klop-Fix;
  • 1 zakje vanillesuiker;
  • Aardbeiensaus;
  • Caramel;
  • Oreo Cookie Crumbles; 
  • Caramelblokjes;
  • 50 gram Callebaut Chocolade Callets Puur;
  • Cupcake bakblik;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier;
  • 1 spuitzak;
  • 1 spuitmondje #1M.

Overige benodigdheden:

  • 1 rol vers bladerdeeg;
  • Aluminiumfolie;
  • 1 eiwit, maat M;
  • Fruit naar keuze;
  • IJs naar keuze.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
BrandNewCake Kaneel Gemalen 130g
Normale prijs € 5,98 Speciale prijs € 5,09
+
Callebaut Chocolade Callets Wit (W2) 400g
€ 8,59
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+
Dr. Oetker Klop-Fix (slagroomversteviger) 24g (3x8g)
€ 1,79
+
Dr. Oetker Vanillesuiker 80g (10x8g)
€ 1,89
+
Njoy Topping Aardbei (500ml)
€ 5,29
+
Caramel Naturel 110 gram
€ 5,38
+
Oreo Cookie Crumbles 400g
€ 4,99
+
Molen de Hoop Caramelblokjes 150gr
€ 6,29
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Wilton Cupcake Bakvorm voor 12 cupcakes
€ 10,68
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
Normale prijs € 3,99 Speciale prijs € 3,40

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
BrandNewCake Spuitmondje Open Ster #1M
Normale prijs € 1,98 Speciale prijs € 1,68
+

Recept

Het maken van de mal:

  1. Knip een stuk aluminiumfolie van 20 x 30 centimeter af.
  2. Vouw hiermee de vorm van een groot cornetje.
  3. Vouw de buitenkant om naar binnen toe.
  4. Vul de vorm tot 4 centimeter van de opening op met aluminiumfolie.
  5. Maak zodoende in totaal 3 mallen.

Het maken van de ijshoorntjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven).
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Meng de kristalsuiker en het kaneel door elkaar heen.
  4. Doe het spuitmondje in de spuitzak.
  5. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en Klop-Fix.
  6. Doe de slagroom in de spuitzak en leg de spuitzak in de koeling.
  7. Rol het bladerdeeg uit en snijd het bladerdeeg in 3 gelijke delen.
  8. Snijd de 3 delen bladerdeeg in 4 gelijke stroken.
    Tip! Om elke cornet gaan 4 stroken bladerdeeg.
  9. Zet de mallen van aluminiumfolie met de open kant op de cupcake bakvorm.
  10. Rol de stroken van bladerdeeg om de cornet omhoog.
    Tip! Zorg ervoor dat de stroken elkaar overlappen, zodat je een dichte hoorn krijgt.
  11. Bekleed zodoende ook de andere 2 mallen.
  12. Bestrijk het bladerdeeg met het eiwit.
  13. Strooi de kaneelsuiker over het eiwit heen.
  14. Leg de hoorns op de bakplaat.
  15. Bak de hoorntjes in 12 à 15 minuten goudbruin en gaar.
  16. Laat ze na het bakken volledig afkoelen en haal daarna de folie eruit.

Het maken van de ijs knoeperds:

  1. Smelt de witte chocolade.
  2. Bestrijk de binnenkant van de hoorntjes met de gesmolten chocolade.
  3. Laat de chocolade in de hoorntjes hard worden.
  4. Zet een hoorn in een beker en schep er wat fruit of ijs in.
    Tip! Wij deden dit om en om. Eerst fruit, ijs, en saus tot we bovenaan waren.
  5. Verdeel jouw favoriete topping over de ijs knoeperds en spuit er een toef slagroom op.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Bekijk ook eens onze ijs recepten!

Zoals je in dit recept hebt kunnen lezen, vulden wij de hoorntjes met ijs. Je kunt het ijs natuurlijk in de supermarkt halen, maar het is veel lekkerder om zelf ijs te maken. Wij hebben een aantal ijs recepten op onze blog staan, waarmee je heel eenvoudig zonder ijsmachine zelf ijs kunt maken. Check dit recept voor pistache ijsOreo ijs en monchou ijs maar eens. Bekijk al onze ijs recepten hier!

Laat aan ons jouw zelfgemaakte ijs knoeperds zien!

Heb jij met dit recept ijs knoeperds gemaakt? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe de ijsjes zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories en ons te taggen met @baktotaal. Dan kunnen we jouw desserts trouwens niet alleen zien, maar ook delen op ons eigen account. En dat vinden wij heel erg leuk om te doen!

Flag of Germany