• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Brioche bolletjes recept

Brioche bolletjes, dat kent toch iedereen?! Een brioche bolletje is een zacht, zoet en lekker luchtig broodje. Deze bolletjes zijn echt heerlijk om te eten als ontbijt, brunch of lunch. Je kan ze met alles wat je maar wilt beleggen. Met een klein beetje moeite heb je de broodjes gebakken en kun je er heerlijk van gaan genieten! Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je deze Brioche bolletjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag.

± 1 uur bereidingstijd ± 3 uur wachttijd 8 personen 4/5 (1 waardering)

Brioche bolletjes, dat kent toch iedereen?! Een brioche bolletje is een zacht, zoet en lekker luchtig broodje. Deze bolletjes zijn echt heerlijk om te eten als ontbijt, brunch of lunch. Je kan ze met alles wat je maar wilt beleggen. Met een klein beetje moeite heb je de broodjes gebakken en kun je er heerlijk van gaan genieten! Ben jij al benieuwd geworden naar hoe je deze Brioche bolletjes kunt maken? Lees dan snel verder voor het recept en ga lekker aan de slag.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 10 gram droge gist;
  • 100 gram kristalsuiker;
  • 1 theelepel zout;
  • Sesamzaadjes;
  • Bakplaat;
  • Bakpapier.

Overige benodigdheden:

  • 500 gram witbrood bloem;
  • 250 milliliter melk;
  • Zonnebloemolie voor het invetten van een kom;
  • 60 gram ongezouten roomboter;
  • 1 ei, maat M;
  • En een extra ei voor afsmeren van de broodjes. 

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Bruggeman Desem & Gist (5x20gr)
€ 5,38
+
Fijne Kristalsuiker Van Gilse 750g
€ 1,79
+
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
Sesamzaad Gepeld 250g
€ 2,99
+
Patisse Bakplaat 39x26cm
€ 10,99
+
Patisse Bakpapier 38cm x 8m
€ 3,99
+

Recept

  1. Doe de bloem, 1 ei, suiker, zout en de gist in een kom.
  2. Verwarm de melk samen met de ongezouten roomboter in de magnetron,  totdat de boter grotendeels gesmolten is. 
  3.  Laat het goedje daarna kort afkoelen tot het lauwwarm is.
  4. Doe het goedje bij de bloem in de kom.
  5. Kneed voor 8 minuten de ingrediënten tot een deeg. 
  6. Vorm daarna een mooie bal van het deeg. 
  7. Vet een kom licht in met zonnebloemolie.
  8. leg de deegbal in deze kom.
  9. Dek de kom af en laat het deeg 2 uur rijzen op een warme plek. 
  10. Druk daarna de lucht uit het deeg.
  11. Vorm met het deeg 8 balletjes van elk 90 gram.
  12. Laat de broodjes nog eens 45 minuten rijzen op een warme plek.
  13. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  14. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  15. Klop en ei los en smeer ermee de broodjes in.
  16. Bestrooi de broodjes met sesamzaadjes.
  17. Bak de brioche bolletjes in 12 minuten gaar en goudbruin.
    Tip! Zijn de broodjes nog wat licht van kleur? Laat ze dan in de oven totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben.
  18. Laat de broodjes na het bakken minstens 10 minuten afkoelen.
    Tip! Dek de bolletjes af, zodat ze niet uitdrogen.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Het serveren van brioche bolletjes

Eigenlijk zijn deze bolletjes zo al onwijs lekker. Toch kun je ze heel goed met alles wat je lekker vindt beleggen. Wat dacht je van kaas, jam, Nutella of pindakaas? Je kunt deze bolletjes ook heel goed vullen met wat warms. Beleg ze bijvoorbeeld met pulled pork, een hamburger of gegrilde groente. Succes gegarandeerd! 

Je kunt de bolletjes ook heel goed invriezen en zodoende voor een langere tijd bewaren.

Gooi oude bolletjes niet weg!

Zijn de broodjes wat ouder geworden en voelen ze wat harder aan? Gooi ze dan niet weg, want je kunt er nog een onwijs lekker bijgerecht van maken. Rooster de broodjes en serveer ze daarna bij een heerlijke salade of als voorgerecht met allerlei lekkere sausjes en ander beleg.

Het bewaren van brioche bolletjes

Als de broodjes niet in 1 keer opraken, dan kun je ze ook heel goed bewaren. Bewaar ze in een luchtdichte trommel of in een broodzak buiten de koelkast. Ze blijven dan tot wel 3 dagen goed, al zijn ze vers het allerlekkerst. Je kunt de broodjes ook heel goed invriezen. Ingevroren blijven ze tot wel 3 maanden goed. 

Deel jouw brioche bolletjes met ons!

Heb jij ook met ons recept lekkere Brioche bolletjes gemaakt? Dan vinden wij het erg leuk om te zien hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te maken en deze te delen in jouw Instagram Stories. Tag ons met @baktotaal in de story, want dan kunnen we jouw bakcreatie niet alleen zien maar ook delen met onze volgers!

Flag of Germany