Ben je nog op zoek naar een fijn recept voor Pasen? Maak dan deze heerlijke Hot Cross Buns! Ze hebben wel even nodig om te rijzen, maar als ze eenmaal klaar zijn kun je er helemaal van genieten. Ze passen niet alleen heel goed bij Pasen, maar zijn ook lekkere broodjes voor bij de koffie of thee. Ben je al nieuwsgierig geworden naar het recept? Lees dan snel verder!
Wat zijn Hot Cross Buns?
Een warm kruisbroodje (Hot Cross Buns) is een gekruid zoet broodje dat vaak gemaakt wordt met fruit. Het broodje wordt op de bovenkant gemarkeerd met een kruisvaan en wordt in verschillende landen traditioneel gegeten op Goede Vrijdag. Zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en India. De Hot Cross Buns markeert het einde van de vastentijd en het broodje heeft ook een bepaalde betekenis. Het kruis op het broodje verwijst naar de kruisiging van Jezus. De kruiden die in het broodje verwerkt zitten, laten ons terug denken de bittere tijd van zijn tijd aan het kruis.Benodigdheden uit onze webshop:
- 640 gram patentbloem;
- 70 gram + 1 theelepel kristalsuiker;
- 9 gram gist;
- 1 theelepel zout;
- 1 theelepel kaneel;
- 150 gram gele rozijnen;
- 30 gram abrikozenjam;
- Spuitzak;
- Bakplaat;
- Bakpapier.
Overige benodigdheden:
- 3 eieren, maat L;
- 80 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 1 theelepel kardemom;
- 1 theelepel nootmuskaat;
- Rasp van 1 citroen;
- 250 milliliter melk;
- 120 milliliter water.