Sterke drank hoort voor mij bij Kerst. Mijn moeder maakte vroeger steevast bitterkoekjespudding, met een flinke scheut brandewijn over de koekjes. Koken was bepaald niet haar hobby en het verplichte driegangendiner met Kerst de hel. Maar aan het eind kwam het allemaal goed. Dan nam ze zelf het onderste uit de puddingschaal, kreeg ze hele rode wangen en moest dan even huilen als mijn vader een mopje Stille Nacht op de piano inzette.
Een toetje zonder drank, da’s geen optie dus met Kerst. Als er kinderen aan tafel zitten, maak je deze chocoblokjes in twee schalen, één met alleen sinaasappelsap over de cake en één met likeur erdoorheen. Had mijn moeder dit recept maar gehad. Het is een doodeenvoudig toetje, dat er toch leuk uitziet. Je kunt de cake nu al bakken en invriezen, dan hoef je de dag ervoor alleen nog de chocoladecrème te maken. ’s Ochtends is het dan een kwestie van de taart in blokjes snijden, met cacao bestuiven en decoreren. Kop koffie en een glaasje likeur erbij en het is feest!
Benodigdheden uit de webshop:
- 1 pak voor chocoladecake (Molen De Hoop);
- 2 eetlepels oranjesnippers;
- 1 cakeblik 26 cm;
- 375 gram Callebaut Chocolade Callets puur;
- 3 eetlepels Sinaasappelmarmelade;
- Cacaopoeder;
- 500 milliliter slagroom;
- Suiker-kerstdecoratie (Cullpit);
- Zilveren pareltjes;
- Een klein beetje botercrème;
- Spuitzak;
- Klein spuitmondje;
- Vershoudfolie;
- Bakspray;
- Beslagkom;
- Garde;
- Spatel;
- Kwastje;
- Zeefje.
Overige benodigheden:
- 2 eieren;
- 1 grote rechthoekige schaal;
- Sap van een halve sinaasappel;
- 100 milliliter water;
- 3 eetlepels Grand Marnier of andere sinaasappellikeur;
- Steelpan.