• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Chocoladeblokjes met sinaasappel recept

Sterke drank hoort voor mij bij Kerst. Mijn moeder maakte vroeger steevast bitterkoekjespudding, met een flinke scheut brandewijn over de koekjes. Koken was bepaald niet haar hobby en het verplichte driegangendiner met Kerst de hel. Maar aan het eind kwam het allemaal goed. Dan nam ze zelf het onderste uit de puddingschaal, kreeg ze hele rode wangen en moest dan even huilen als mijn vader een mopje Stille Nacht op de piano inzette.

Een toetje zonder drank, da’s geen optie dus met Kerst. Als er kinderen aan tafel zitten, maak je deze chocoblokjes in twee schalen, één met alleen sinaasappelsap over de cake en één met likeur erdoorheen. Had mijn moeder dit recept maar gehad. Het is een doodeenvoudig toetje, dat er toch leuk uitziet. Je kunt de cake nu al bakken en invriezen, dan hoef je de dag ervoor alleen nog de chocoladecrème te maken. ’s Ochtends is het dan een kwestie van de taart in blokjes snijden, met cacao bestuiven en decoreren. Kop koffie en een glaasje likeur erbij en het is feest!

± 2.5 uur bereidingstijd 20 personen

Sterke drank hoort voor mij bij Kerst. Mijn moeder maakte vroeger steevast bitterkoekjespudding, met een flinke scheut brandewijn over de koekjes. Koken was bepaald niet haar hobby en het verplichte driegangendiner met Kerst de hel. Maar aan het eind kwam het allemaal goed. Dan nam ze zelf het onderste uit de puddingschaal, kreeg ze hele rode wangen en moest dan even huilen als mijn vader een mopje Stille Nacht op de piano inzette.

Een toetje zonder drank, da’s geen optie dus met Kerst. Als er kinderen aan tafel zitten, maak je deze chocoblokjes in twee schalen, één met alleen sinaasappelsap over de cake en één met likeur erdoorheen. Had mijn moeder dit recept maar gehad. Het is een doodeenvoudig toetje, dat er toch leuk uitziet. Je kunt de cake nu al bakken en invriezen, dan hoef je de dag ervoor alleen nog de chocoladecrème te maken. ’s Ochtends is het dan een kwestie van de taart in blokjes snijden, met cacao bestuiven en decoreren. Kop koffie en een glaasje likeur erbij en het is feest!

Benodigdheden uit de webshop:

  • 1 pak voor chocoladecake (Molen De Hoop);
  • 2 eetlepels oranjesnippers;
  • 1 cakeblik 26 cm;
  • 375 gram Callebaut Chocolade Callets puur;
  • 3 eetlepels Sinaasappelmarmelade;
  • Cacaopoeder;
  • 500 milliliter slagroom;
  • Suiker-kerstdecoratie (Cullpit);
  • Zilveren pareltjes;
  • Een klein beetje botercrème;
  • Spuitzak;
  • Klein spuitmondje;
  • Vershoudfolie;
  • Bakspray;
  • Beslagkom;
  • Garde;
  • Spatel;
  • Kwastje;
  • Zeefje.

Overige benodigheden:

  • 2 eieren;
  • 1 grote rechthoekige schaal;
  • Sap van een halve sinaasappel;
  • 100 milliliter water;
  • 3 eetlepels Grand Marnier of andere sinaasappellikeur;
  • Steelpan.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Molen de Hoop Chocoladecakemix 500gr
€ 5,29
+
Molen de Hoop Oranjesnippers 100gr
€ 3,08
+
Cakeblik gesiliconeerd 26cm
€ 17,99
+
Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 400g
€ 8,99
+
Culpitt Suikerdecoratie Kerst 12st.
€ 3,59

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver Mix 40g
€ 3,08
+
BrandNewCake Botercrème mix 500g
€ 5,49
+
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Spuitmondje gekarteld 8 Tands RVS 6mm
€ 3,29
+
Vershoudfolie 32cm x 20m
€ 3,69
+
Kwast Kunststof / Natuurhaar 2,5cm (23,5cm)
€ 4,89
+
Puntzeef RVS 8cm
€ 2,38
+
Beslagkom kunststof, 24 cm.
€ 6,88
+
Garde Set/3
€ 5,99
+
Spatel exoglass 35 cm
€ 7,28
+
BrandNewCake Bakspray 100ml
€ 3,19
+
Mattisson Cacaopoeder Biologisch 100g
€ 4,49
+
Houdbare Slagroom Melkan 35% 200ml
€ 1,49
+

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, heteluchtoven circa 150 graden.
  2. Doe de eieren en 100 milliliter water in een kom en voeg vervolgens de mix toe.
  3. Mix het mengsel voor ongeveer 3 tot 5 minuten.
  4. Spatel de oranje-snippers door het beslag heen.
  5. Schenk het beslag in het ingevette bakblik.
  6. Bak de cake ongeveer 50-60 minuten.
  7. Laat het afkoelen.
  8. Bekleed de schaal met plasticfolie.
  9. Snijd de cake in plakjes en bekleed de bodem hier zo sluitend mogelijk mee.
  10. Cake wat over is, kan in de vriezer bewaard worden.
  11. Vermeng de sinaasappellikeur met het sap (gebruik voor een kinderversie alleen sap) en kwast dit op de cake, maar maak het niet te nat.
  12. Verwarm de sinaasappel-marmelade een beetje (ontdooi-stand magnetron) en strijk dit ook over de cake heen.
  13. Kook de slagroom in een steelpan.
  14. Schenk de gekookte slagroom op de chocolade callets en roer met een garde tot alle chocolade is opgelost en het een glad mengsel is.
  15. Laat het vervolgens wat afkoelen.
  16. Schenk het mengsel bovenop de cakebodem.
  17. Dek de schaal af met folie.
  18. Laat het in de koelkast opstijven.
  19. Til het chocolade gebak met behulp van de folie uit de schaal en snijd dit in blokjes.
  20. Doe de cacaopoeder in een zeefje en tik er zachtjes tegenaan, zodat de blokjes worden bestoven. Gebruik voor het garneren kleine dotjes botercrème met pareltjes.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw chocoladeblokjes met sinaasappel met ons!

Heb jij ook dit recept voor chocoladeblokjes met sinaasappel uitgeprobeerd? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw eindresultaat. Maak er een foto van en deel deze op jouw Instagram-account. Als je ons tagt met @baktotaal, kunnen wij jouw creaties niet alleen zien maar ook delen op onze eigen Instagram. En dat vinden wij ontzettend leuk om te doen!
Flag of Germany