Red velvet taart ken je waarschijnlijk al wel, maar wist je dat je ook red velvet muffins kunt maken? Het fijne aan muffins is dat je ze heel eenvoudig kunt uitdelen. Vul de muffins bijvoorbeeld nog met wat cream cheese creme (het goedje waarmee je normaal gesproken een red velvet taart afsmeert) en je hebt een heerlijk lekkernij voor bijvoorbeeld de feestdagen. Lees snel verder voor ons recept en ga lekker aan de slag!
Verschillende manieren om red velvet muffins te maken
Er zijn 2 manieren waarop je red velvet muffins kunt maken, namelijk from scratch of met de BrandNewCake Red Velvet-mix. From scratch kost iets meer werk dan met de Red Velvet-mix, dus wil je niet al te lang in de keuken staan? Dan kun je het beste de Red Velvet-mix gebruiken. Ben je niet zo van de bakmixen? Dan vind je het vast en zeker fijn dat wij je laten zien hoe je de muffins from scratch kunt maken. Je krijgt trouwens op beide manieren heerlijke red velvet muffins, daarom laten we in dit artikel zien hoe je de muffins op beide manieren kunt maken. Het is dus maar net wat je zelf wilt!Benodigdheden uit onze webshop:
- 40 gram cacaopoeder;
- 250 gram patentbloem;
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker;
- 1 theelepel bakpoeder;
- 100 gram BrandNewCake Bakvaste Chocolade Drops Wit;
- 75 gram BrandNewCake Crème Chantilly-mix;
- 100 milliliter slagroom;
- Half zakje Klop-Fix;
- Snufje zout;
- 1 theelepel baking soda;
- 1 theelepel Brand New Cake Kleurstof Gel Rood;
- Muffin bakvorm;
- Muffin cups.
Overige benodigdheden:
- 180 milliliter karnemelk;
- 2 eieren, maat M;
- 110 gram ongezouten roomboter;
- 100 gram roomkaas;
- 125 gram mascarpone.