Als er koeken zijn die bij mij meteen herinneringen oproepen aan lange vakantieritten, dan zijn het deze kano’s en rondo’s wel. Mijn moeder bestelde ze steevast bij de echte bakker voor we naar Italië afreisden. Dan gingen ze in een grote ronde Tupperware bak die je de rest van het jaar nooit meer zag. Bij de eerste stop langs de Duitse Autobahn mocht je dan een hele koek kiezen. Feestelijke herinneringen deze week dus bij het bakken en een vleugje nostalgie. Aangezien een kano of een rondo alleen maar verschillen van vorm, varieerden we met 2 soorten noten om zelf spijs te maken: pistachespijs en pecanspijs. Aan het nootje bovenop zie je welke je kiest. Net even anders dan de traditionele met amandelspijs, maar ouderwets lekker!
Benodigdheden uit onze webshop
- 500 gram Brand New Cake Taartbodem en Koekjes-mix;
- 150 gram pecannoten;
- 300 gram suiker;
- 1/2 theelepel kaneel;
- 150 gram pistachepitten;
- 4 Cakeringen met kraalrand Ø65mm;
- 4 Kanoringen met kraalrand;
- Vershoudfolie;
- Bakpapier;
- Bakspray of boter om in te vetten.
Overige benodigdheden:
- 155 gram zachte ongezouten roomboter;
- 4 eieren, maat M (eentje om te bestrijken);
- Rasp en sap van een halve sinaasappel;
- Rasp en sap van een halve citroen.