Ik ging iets gezonds bakken, repen met zaden, noten en bessen. Het werd een ramp. Alles viel uit elkaar en de cranberry's die erin gingen, waren zo zuur dat het glazuur van je tanden sprong. Ik werd er balorig van, mikte het hele experiment in de prullenbak en haalde het allereerste recept tevoorschijn dat ik ooit als klein meisje bakte: boterkoek. Een heel pakje roomboter, een flinke hoeveelheid suiker. Verre van gezond, maar lekker! Voor de herfstige sfeer maakte ik 'm mooi bruin met donkere basterdsuiker en deed ik er kaneel en een handje rozijnen in. Gelukkig waren er van die akelig gezonde repen ook nog walnoten over, voor erin en voor het opmaken. Het resultaat: een heerlijk smeuïge boterkoek die vanuit je mond zo op je heupen gaat zitten. Kleine puntjes snijden en vooral languit genieten.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 290 gram patentbloem;
- 250 gram donkerbruine basterdsuiker;
- Flinke snuf zout;
- 1/2 theelepel kaneel;
- Handje gehakte walnoten + wat extra voor de garnering;
- Handje rozijnen;
- Springvorm 20 cm;
- Kwastje.
Overige benodigdheden:
- 250 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur;
- 2 eieren, maat S.