Wordt het nog winter? Met van die koude, heldere nachten en een druppel aan je neus? Met schaatskoorts en wintertenen? De aarde warmt op, dus het zal wel eerder Elfsteden zwemmen dan schaatsen worden. Gelukkig kunnen we thuis het koek & zopie gevoel van de ijsbaan best nabootsen. Door deze cantuccini koekjes te bakken bijvoorbeeld. Het zijn harde koekjes, die je heerlijk kunt dopen in een beker warme chocolademelk of gewoon in je koffie. (Italianen dopen ze in vin santo of Amaretto, ook superlekker!). In het oorspronkelijke recept horen alleen amandelen, maar je kunt er prima mee variëren door bijvoorbeeld hazel- of pistachenoten te gebruiken, of een restje cranberry's van Kerst. Nog lekkerder: doop ze na het bakken in chocola. Je bakt het deeg eerst een dik half uur als een rol, daarna snijd je het in plakken en die bak je nog eens tien minuutjes af. Daar wordt het koekje knapperig van, waardoor je het zonder afbrokkel gevaar lekker kunt dippen. Schaatsen zou leuk zijn, maar eerlijk is eerlijk: binnen kun je ook prima winters genieten.
Benodigdheden uit onze webshop:
- 500 gram bloem;
- 16 gram bakpoeder;
- 300 gram suiker;
- ½ theelepel zout;
- 2 druppels vanille-aroma;
- 3 druppels amandel-aroma;
- 50 gram hazelnoten;
- 2 eetlepels cacaopoeder;
- 50 gram cranberry';
- 50 gram pistachenoten;
- 50 gram hele amandelen (met vlies, ongebakken);
- 20 gram bakvaste pure chocolade drops (Brand New Cake).
Overige benodigdheden:
- 5 eieren, maat M
- Extra ingrediënten naar smaak (per helft van het deeg).