• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Koek en Zopie met cantuccini recept

Wordt het nog winter? Met van die koude, heldere nachten en een druppel aan je neus? Met schaatskoorts en wintertenen? De aarde warmt op, dus het zal wel eerder Elfsteden zwemmen dan schaatsen worden. Gelukkig kunnen we thuis het koek & zopie gevoel van de ijsbaan best nabootsen. Door deze cantuccini koekjes te bakken bijvoorbeeld. Het zijn harde koekjes, die je heerlijk kunt dopen in een beker warme chocolademelk of gewoon in je koffie. (Italianen dopen ze in vin santo of Amaretto, ook superlekker!). In het oorspronkelijke recept horen alleen amandelen, maar je kunt er prima mee variëren door bijvoorbeeld hazel- of pistachenoten te gebruiken, of een restje cranberry's van Kerst. Nog lekkerder: doop ze na het bakken in chocola. Je bakt het deeg eerst een dik half uur als een rol, daarna snijd je het in plakken en die bak je nog eens tien minuutjes af. Daar wordt het koekje knapperig van, waardoor je het zonder afbrokkel gevaar lekker kunt dippen. Schaatsen zou leuk zijn, maar eerlijk is eerlijk: binnen kun je ook prima winters genieten.

± 1.5 uur bereidingstijd 40 personen

Wordt het nog winter? Met van die koude, heldere nachten en een druppel aan je neus? Met schaatskoorts en wintertenen? De aarde warmt op, dus het zal wel eerder Elfsteden zwemmen dan schaatsen worden. Gelukkig kunnen we thuis het koek & zopie gevoel van de ijsbaan best nabootsen. Door deze cantuccini koekjes te bakken bijvoorbeeld. Het zijn harde koekjes, die je heerlijk kunt dopen in een beker warme chocolademelk of gewoon in je koffie. (Italianen dopen ze in vin santo of Amaretto, ook superlekker!). In het oorspronkelijke recept horen alleen amandelen, maar je kunt er prima mee variëren door bijvoorbeeld hazel- of pistachenoten te gebruiken, of een restje cranberry's van Kerst. Nog lekkerder: doop ze na het bakken in chocola. Je bakt het deeg eerst een dik half uur als een rol, daarna snijd je het in plakken en die bak je nog eens tien minuutjes af. Daar wordt het koekje knapperig van, waardoor je het zonder afbrokkel gevaar lekker kunt dippen. Schaatsen zou leuk zijn, maar eerlijk is eerlijk: binnen kun je ook prima winters genieten.

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 500 gram bloem;
  • 16 gram bakpoeder;
  • 300 gram suiker;
  • ½ theelepel zout;
  • 2 druppels vanille-aroma;
  • 3 druppels amandel-aroma;
  • 50 gram hazelnoten;
  • 2 eetlepels cacaopoeder;
  • 50 gram cranberry';
  • 50 gram pistachenoten;
  • 50 gram hele amandelen (met vlies, ongebakken);
  • 20 gram bakvaste pure chocolade drops (Brand New Cake).

Overige benodigdheden:

  • 5 eieren, maat M
  • Extra ingrediënten naar smaak (per helft van het deeg).

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
Keukenzout 1kg
€ 1,09
+
BrandNewCake geconcentreerde aroma Vanille 30ml
€ 4,59
+
Molen de Hoop Pistachepitten 150gr
€ 7,59
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Dr. Oetker Backin (bakpoeder) 80g (5x16g)
€ 1,49
+
Molen de Hoop Hazelnoten half geroosterd 250gr
€ 7,59
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Amandel extract 60ml
€ 6,99
+
Amandelen Bruin 250g
€ 3,99
+
BrandNewCake Bakvaste Chocolade Chunks Puur 300g**
€ 5,98
+

Recept

  1. Verwarm de oven op 160 graden.
  2. Zeef de bakpoeder en bloem.
  3. Meng suiker en zout er door.
  4. Voeg de druppels vanille- en amandelaroma toe. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe en begin met kneden.
  5. Het moet een stevig deeg zijn. Dit is het basisdeeg.
  6. Nu kun je naar eigen smaak ingrediënten toevoegen. De vermelde hoeveelheden zijn voor de helft van het deeg.
  7. Als het deeg klaar is, vorm je er een rol van en deze bak je in een voorverwarmde oven op 160 graden.
  8. Eerst 35 minuten bakken. Dan haal je het deeg uit de oven.
  9. Het is nu stevig genoeg om te snijden. Maak mooie schuine plakken van ongeveer een centimeter breed.
  10. Leg deze plakken weer op de bakplaat en bak ze af in ruim 10 minuten, tot ze licht goudbruin en knapperig zijn.
  11. Laat even afkoelen, dan worden ze nog wat knapperige.     
  12. TIP! Je kunt nog wat witte of pure chocolade smelten. Doop dan de onderkant van de afgekoelde koekjes in de chocolade en laat uitharden.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw creatie met ons!

Heb jij aan de hand van dit recept zelf koek en zopie met cantuccini gebakken? Dan vinden wij het erg leuk om te weten hoe deze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door een foto van de koekjes te maken en deze te delen op jouw Instagramaccount in bijvoorbeeld jouw feed en/of Instastories. Tag ons met @baktotaal, zodat wij jouw bakcreatie kunnen zien, vinden we leuk!

Flag of Germany