• Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzenden vanaf €75
  • 14.500+ klanten waarderen ons met een 9,2
  • 10.000+ bakproducten uit voorraad leverbaar
Notificatie:

Madeleines met blingblling recept

Kerst is dé tijd om te bakken. Maar als je niet zo'n top bakker bent en er drentelen kinderen om je heen die vrij zijn van school, dan zou ik deze Madeleines bakken. Als je een goede vorm gebruikt, zien ze er chique uit, het hele huis ruikt er lekker naar en die streepjes roepen erom versierd te worden. Het is ook leuk om deze cakejes weg te geven in een mooie trommel. Met dit recept bak je 2 keer een blik van 12 stuks vol, dus er is genoeg. Het geheim van een goede Madeleine is een koud beslag in een hete oven, dan poffen ze zo gezellig op. Heb je geen zin om te versieren? Strooi er dan gewoon poedersuiker op of smeer ze dun in met het glazuur. Duw het hele cakeje daarna in de sprinkles, kokos of witte hagelslag. Met wat geduld en een klein spuitzakje, kan het ook zoals op de foto; madeleines met een beetje blingbling. Welk kind wil daar nou niet mee helpen?

± 1 uur bereidingstijd ± 1 uur wachttijd 24 personen

Kerst is dé tijd om te bakken. Maar als je niet zo'n top bakker bent en er drentelen kinderen om je heen die vrij zijn van school, dan zou ik deze Madeleines bakken. Als je een goede vorm gebruikt, zien ze er chique uit, het hele huis ruikt er lekker naar en die streepjes roepen erom versierd te worden. Het is ook leuk om deze cakejes weg te geven in een mooie trommel. Met dit recept bak je 2 keer een blik van 12 stuks vol, dus er is genoeg. Het geheim van een goede Madeleine is een koud beslag in een hete oven, dan poffen ze zo gezellig op. Heb je geen zin om te versieren? Strooi er dan gewoon poedersuiker op of smeer ze dun in met het glazuur. Duw het hele cakeje daarna in de sprinkles, kokos of witte hagelslag. Met wat geduld en een klein spuitzakje, kan het ook zoals op de foto; madeleines met een beetje blingbling. Welk kind wil daar nou niet mee helpen?

Benodigdheden uit onze webshop:

  • 150 gram kristalsuiker;
  • 4 theelepels honing;
  • 2 theelepels citroenrasp;
  • Merg uit 1 vanillestokje of 1 theelepel vanille-aroma;
  • 150 gram patentbloem;
  • 1,5 theelepel bakpoeder;
  • Poedersuiker;
  • Musketzaad zilver;
  • Sneeuwvlokken wit;
  • Gekleurde suiker zilver;
  • Madeleine-vorm 12 stuks;
  • Zeef;
  • Spuitzak.

Overige benodigdheden:

  • 3 eieren op kamertemperatuur;
  • Flinke snuf zout;
  • 130 gram roomboter.

Boodschappenlijstje

Alle benodigdheden voor dit recept. Een artikel niet nodig? Vul dan 0 in.
BrandNewCake Wegwerp Spuitzak 40cm Groen 20 stuks
€ 3,99

Ontvang een e-mail zodra dit product weer leverbaar is.

Tijdelijk niet leverbaar
Zeef RVS met RVS Gaas Ø26cm (Bloem)
€ 12,89
+
Poedersuiker 250g
€ 2,19
+
BrandNewCake Musketzaad Zilver 80gr.
€ 2,99
+
Molen de Hoop Patentbloem 1kg
€ 2,99
+
Kristalsuiker Van Gilse 1kg
€ 1,99
+
Molen de Hoop Citroenrasp 100gr
€ 2,69
+
BrandNewCake Bakpoeder 100gr.
€ 2,79
+
BrandNewCake Gekleurde Suiker Zilver 80gr.
€ 2,49
+
Kitchen Craft Bakvorm Madeleine 40x20cm (12st)
€ 18,30
+
Bloemenhoning Biologisch 375 gram
€ 7,70
+
BrandNewCake Vanillestokje Tahitensis 1st. (ca. 3gr)
€ 3,49
+
BrandNewCake Confetti Sneeuwvlokken Wit 55gr.
€ 3,29
+

Recept

  1. Klop de eieren met het zout, de suiker, de citroenrasp en de vanille heel luchtig door elkaar heen.
  2. Zeef de bakpoeder en de bloem erboven en spatel ze allebei luchtig door het mengsel heen.
  3. Smelt de boter met de honing en spatel dit ook door het beslag heen.
  4. Zet het beslag 1 uurtje in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Vet de vorm in en schep de holtes voor driekwart vol met beslag (het loopt in de oven vanzelf uit).
  7. Bak het beslag  in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat het beslag daarna goed afkoelen.
  9. Doe een paar eetlepels poedersuiker in een kommetje en voeg druppelsgewijs zoveel water toe dat het stroef stroperig wordt (net te spuiten dus).
  10. Doe dit in het spuitzakje en knip een klein puntje af.
  11. Maak mooie strepen of krullen op de madeleines en doe de versiersels erop.
    Tip! Bestrijk de hele Madeleine dun met het glazuur en duw in een bakje sprinkles, musketzaad, kokos of andere versiering.
Heb je dit recept klaargemaakt? We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Handige informatie

Deel jouw madeleines met blingbling met ons!

Heb jij zelf met dit recept madeleines met blingbling gemaakt? Dan zijn we erg benieuwd naar hoe ze zijn geworden. Dat kun je aan ons laten zien door er een foto van te delen in jouw Instagram Stories. Als je ons tagt met @baktotaal kunnen wij jouw bakcreatie zien én delen met onze eigen volgers. En dat vinden wij onwijs leuk om te doen!

Flag of Germany